Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ciki, ha 20 éves lányként...

Ciki, ha 20 éves lányként nincs jogsim?

Figyelt kérdés

dec. 16. 13:28
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Hát, nekem pont ez a határban vezetés maradt ki, az elméleti tanfolyamig azt sem tudtam, hogy mi az a kuplung, és csak akkor ültem a családi autóba, amikor megjött postán a jogsim. Oktatóm kérdezte is, hogy vezettem-e már valaha. Mondom nem. Másfél perc múlva az első kanyarnál mondta, hogy én vagyok az első tanulója, akinek el is hiszi, olyan bénán szedtem a kormányt (hiába mondták el elméleti tanfolyamon).
dec. 17. 06:47
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Ettől függetlenül 36 óra után hibavonal nélkül levizsgáztam és 14 éve balesetmentesen közlekedem.
dec. 17. 06:47
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Nekem meglett a jogsim 17 évesen, most 23 vagyok, az elmúlt 6 évben összesen vezettem 500 kilométert. Legfőképpen azért csináltam meg, mert akkor volt rá időm meg pénzem a gimi mellett, úgy voltam vele, nem árt az a jogsi.

Vidéken élek, de Pesten van albérletem, én tök jól elvagyok a tömegközlekedéssel. Családban van 2 autó is, de 7 emberre, ha akarnám sem tudnám sokszor vezetni egyiket sem. Egyszerűen bármennyi pénzt sajnálnék autóra költeni (venni egyet meg fenntartani), megtartom inkább értelmesebb dologra. Ha akkor nem csináltam volna meg a jogsit, a mai árak mellett eszembe se jutott volna. Persze alapvetően örülök, hogy van, mert sose tudhatja az ember, hogy mit hoz a jövő, de nem érzem, hogy túl sokat hozzátett volna az életemhez.

Visszatérve a kérdéshez, nem ciki ez egyáltalán, az én környezetemben is rengeteg hasonló korúnak sincsen jogsija.

23/F

dec. 17. 17:30
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem van, de 20 év kihagyás után álltam neki vezetni. Most is csak akkor megyek, ha muszáj. Mondják is, hogy nem tudok, mert csak melóba járok autóval. Hát másra nem kell. Esetleg néha gyereket viszem suliba. Ha nem kell, úgysem használod, elfelejtődik. Mindig férj vezet. Kivéve, ha iszik. Akkor én.
dec. 17. 18:13
 15/18 anonim ***** válasza:
21%

Hát az utolsó kommenteket olvasgatva... Ezért tart ott a közlekedési morálunk, ahol. "Úrivezetők"-kel van tele a közút, és feltartják indokolatlanul azokat, akik haladnának. A hivatásosokat és azokat akik minden nap rendszeresen vezetnek. Az ilyen emberek miatt létezik a Budapesti Autósok Közössége YouTube csatorna és a "Bunkó F*szparaszt Autósok" Facebook csoport is. Miattatok...

Légyszi, ne vezessetek. Nem akarok miattatok sem meghalni sem büntetést fizetni. Köszönöm szépen, a hivatásos kollégák nevében is.

500km 6 év alatt összesen? Úristen. Akkor te magyarul nem is vezetsz. Ne is ülj autóba légyszives!

dec. 17. 19:30
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem megvan a 30ezer évente, szóval attól még, hogy csak melóba járok, nem tartom fel a forgalmat. De te úgyis jobban tudod, biztos arra jársz. Azért nem fogok autóval járni mindenhová, hogy te megnyugodj. A legtöbb ember megszokott útvonalon jár, tetszik, nem tetszik. Esetleg nyaralni megy ismeretlen terepre. Azért van az autó.
dec. 17. 19:38
 17/18 anonim ***** válasza:
38%
Az 500 az ettől függetlenül tényleg kevés, kb. még az autót se szokta meg, más ennyit hetente megy.
dec. 17. 19:39
 18/18 anonim válasza:
100%
20 évesen kezdtem el a jogsit, soha nem éreztem gáznak hogy még nincs, meg soha nem éreztem a hiányát. Viszont vidéken lakok egy kis faluban, egyre kevesebb a buszjárat, nekem viszont egyre több a dolgom máshol, így muszáj volt elkezdenem. De ha nagy városban laknék, nem érezném szükségesnek.
dec. 30. 11:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!