Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ciki, ha 20 éves lányként...

Ciki, ha 20 éves lányként nincs jogsim?

Figyelt kérdés

ma 13:28
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem
ma 13:29
 2/8 anonim ***** válasza:
57%
NEM! Ugyanis 47 éves férfi vagyok! És soha nem is volt jogsim! Jelenleg sincs jogsim! Na és? Ugyan úgy meg lehet élni jogsi és saját autó nélkül is.
ma 13:41
 3/8 anonim ***** válasza:

Ha nincsen rá szükséged, akkor nem. Ha nem érdekel és nem vonz a vezetés, az autók, motorok, járművek világa, akkor nem.

Én mondjuk nem tudnám elképzelni nélküle az életemet. Többet között azért, mert majdnem 9 éve megvan 18 éves korom óta, másrészről meg autó b**i vagyok. De nem mindenki olyan mint én. Én nekem problémám nincs azzal, ha egy lánynak, nőnek nincsen jogosítványa. Mármint a párkapcsolatra értem. Mivel nekem van, ezért sosem izgatott a dolog. Számomra mondjuk az csak előny, ha van egy nőnek mégha autója nincs is, de szokta vezetni a szülei autóit, és van rutunja. Azzal könnyebb a férfinak is.

ma 15:06
 4/8 anonim ***** válasza:
Ha lenne is, vezetnél? Vagy a szüleid autóját? Fenn tudnál tartani egy autót? Mert ha megvagy nélküle, akkor felesleges.
ma 16:34
 5/8 anonim ***** válasza:
71%

"NEM! Ugyanis 47 éves férfi vagyok! És soha nem is volt jogsim! Jelenleg sincs jogsim! Na és? Ugyan úgy meg lehet élni jogsi és saját autó nélkül is."

Üdvözlöm, Főpolgármester úr a GYIK-en. :)

ma 16:34
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Miért lenne ciki? Nekem azért lett 17 évesen, mert egyik nagyszülőmtől ezt minden unoka megkapta, meg apámnak fixa ideája volt hogy igenis kell, mert a jövőben kellhet, és ő még amíg ráérünk (egyetem alatt sokkal kevesebb időm lett volna rá), szeretné, hogy minél hamarabb legyen, aztán meg a gyerek a személyi sofőrje legyen és megtanítson pár év alatt úgy közlekedni, hogy ha valaha autóba kell ülnünk, ne kelljen aggódnia értünk. (Nem is engedett egy ideig úgy vezetni, hogy felügyelet nélkül a kistestvéremet viszem valahova.) És örülök, hogy megvan, mert bár nincs autóm és ritkán vezetek, amióta nem én vagyok a legfiatalabb jogsis meg nem járok annyit haza, de ha valaha nagycsaládos leszek, akkor jól fog jönni és nem akkor kell elkezdeni.

De most ha 20 évesen neked nincs rá szükséged (én Budapesten biztos nem vezetnék, lenne perpill keretem autóra de nincs rá szükségem), és nem is volt olyan a család anyagi helyzete, hogy megcsináld a jogsit, csak azért, hogy ott legyen a zsebedben, akkor szerintem ebben az égvilágon semmi ciki nincs. Sőt, volt olyan párom akinek megvolt a jogsija, de megmondta, hogy soha nem fog vezetni, ha a három gyereket kellene oviba vinni, akkor sem. Anyám is megcsinálta, amint lejárt már nem újította meg. Egy orvosi vizsgálat lenne meg egy kis gyakorlás, hogy vezethessen, de elvan azzal, hogy biciklizik, vagy apám vagy valamelyik gyereke furikázza.

ma 17:18
 7/8 anonim ***** válasza:
Utolsó. Ez egy "átlag, normál" családi dolog a hétköznapokban nagyon sok embernél, nem csak nálad / nálatok. :)
ma 19:19
 8/8 anonim ***** válasza:
Alapjában nem ciki, de azért előnyös "tulajdosnásg". Itt a kisvárosban én is elvagyok sokszor bringával, mert nincsenek nagy távolságok. Gond esetleg akkor várható, ha az életviteled/munkahelyed hirtelen meg fogja kívánni a vezetést. Persze a mai elmebeteg félmilliós jogsi-árak mellett nem annyira könnyű a válasz.
ma 19:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!