Megérkezett az első hó 2024. november 22-én. Ki örül ennek?
Megtettem ma egy nem szokásos, kb 60km-es utat. Pár héttel ezelőtt, jó időben, szintén péteken, kb ugyanabban az időben (+/- fél óra) megtettem már ugyanezt a kört. Most sokkal jobban haladtam, mint akkor... Remélem minden tötymörgő nyuszi otthon maradt, mert a "szokásos" dugók sem voltak. Bp és környéke.
Oké, le kellett takarítani az autót, meg az udvart, de maga a haladás könnyű volt.
Mindig is mondtam, hogy az emberek 90%-a alkalmatlan a vezetésre az abszolút hulladék és tartalmilag nulla elvárásoknak köszönhetően. Ez évről évre bebizonyosodik.
Nem normális, hogy ma négy telefont kaptunk reggel 10-ig (nem nagy meglepetés, hogy ebből kettő BMW és egy Audi), hogy fennakadtak valahol és meg kéne nézni az alját, el lett zavarva mind a faszba, büdös csicskák).
Nem normális, hogy az emberek ilyenkor kapkodnak téli gumiért (bár ebből """"""csak"""""" három volt).
Nem normális, hogy az emberek képtelenek felmérni a viszonyokat és 30-cal mennek ott, ahol mások mindenféle probléma nélkül tudtak 670-et menni.
Nem normális, hogy az emberek mindig csak a "gyorsan" hajtókat szidják és kételenek felfogni, hogy ami valójában veszélyes az két autó közötti sebességkülönbség, szóval 90 helyett 40-nel ő pontosan ugyanakkora veszélyforrás, mint a 90 helyett 130-cal közlekedő gyorshajtó.
Nem normális, hogy jobbra kanyarodva elengedem a zebrán a gyalogost és neki áll dudálni az a retkes faszcibáló, mert majdnem belém csúszott, mintha ez az én hibám lenne.
És főleg nem normális, hogy délután, amikor már teljesen csupasz volt az úttest és csak annyira nedves, mint egy nagyon gyenge esőtől (tekintve, hogy már csak nagyon gyenge eső esett) ezek még továbbra is csak 50-nel mennek 90-es táblánál, mert előtte 10 órával esett a hó, meg az úttól 20 méterre a szántóföld még mindig havas.
- Kötelező óraszám és kötelező minimum levezetett kilométer duplájára emelése
- Kötelező vezetéstechnikai tréning szakmai oktatással és tanpályás gyakorlati tanfolyammal, vizsgákkal
- Téli gumi kötelező használata, mint külföldön (fosok rá, hogy manapság nagyon ritka a hó, mert egyszer pár óráig tartó 1-2cm hó bőven elég ezeknek a csicskáknak az árokhoz)
- Kötelező, valódi pszichiáter (NEM pszichológus) által végzett mentális evaluáció, 10 évente megismételve
- Ez utóbbit 50 éves kor fölött 3 évente
- Minden egyes résztvevő (minden oktató, vizsgabiztos, pszichiáter, stb) munkájának kőkemény ellenőrzése, szükség esetén az engedélyek bevonása
Valamit tenni kell, mert nem állapot, ami az utakon zajlik. Még száraz időben is határeset, nemhogy ilyenkor.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!