Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Megérkezett az első hó 2024....

Ifj. Moman Ottó kérdése:

Megérkezett az első hó 2024. november 22-én. Ki örül ennek?

Figyelt kérdés
Az előrejelzéseknek megfelelően pénteken hajnalban erős szél kíséretében megérkezett a havazás, és vele országszerte a fennakadások, balesetek torlódások. Több helyen elakadt, árokba csúszott járművek, közlekedést akadályozó, kidőlt fák miatt kérték a tűzoltók segítségét.

ma 17:00
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
A környékünkön semmilyen baleset, kidőlés, torlódás, fennakadás nem volt. Árokba csúszott járművet sem láttam. Te valami igen érdekes helyen lakhatsz, ahol mennyi történt egy nap alatt. Mennyi hó esett le? Körülbelül 1 centi sem? Én egyébként örülök a hónak, szeretem.
ma 17:03
 2/17 A kérdező kommentje:
Alsónémedin sem
ma 17:05
 3/17 anonim válasza:
76%
A környékünkön volt egy baleset, de nem a hó miatt hanem egy felelőtlen kamionsofőr miatt. Nem esett annyi hó hogy veszélyes legyen. Alapvetően örülök a hónak, csak nem maradt meg és délutánra már csak térdig érő latyak maradt. Akkor örültem volna neki ha meg is maradt volna, így inkább csak csúnya lett tőle a táj
ma 17:09
 4/17 Koplárovics Béci ***** válasza:
31%

Megtettem ma egy nem szokásos, kb 60km-es utat. Pár héttel ezelőtt, jó időben, szintén péteken, kb ugyanabban az időben (+/- fél óra) megtettem már ugyanezt a kört. Most sokkal jobban haladtam, mint akkor... Remélem minden tötymörgő nyuszi otthon maradt, mert a "szokásos" dugók sem voltak. Bp és környéke.

Oké, le kellett takarítani az autót, meg az udvart, de maga a haladás könnyű volt.

ma 17:16
 5/17 kutyafule4 ***** válasza:
91%
Kábé el is olvadt.
ma 17:35
 6/17 anonim ***** válasza:
35%

Mindig is mondtam, hogy az emberek 90%-a alkalmatlan a vezetésre az abszolút hulladék és tartalmilag nulla elvárásoknak köszönhetően. Ez évről évre bebizonyosodik.

Nem normális, hogy ma négy telefont kaptunk reggel 10-ig (nem nagy meglepetés, hogy ebből kettő BMW és egy Audi), hogy fennakadtak valahol és meg kéne nézni az alját, el lett zavarva mind a faszba, büdös csicskák).

Nem normális, hogy az emberek ilyenkor kapkodnak téli gumiért (bár ebből """"""csak"""""" három volt).

Nem normális, hogy az emberek képtelenek felmérni a viszonyokat és 30-cal mennek ott, ahol mások mindenféle probléma nélkül tudtak 670-et menni.

Nem normális, hogy az emberek mindig csak a "gyorsan" hajtókat szidják és kételenek felfogni, hogy ami valójában veszélyes az két autó közötti sebességkülönbség, szóval 90 helyett 40-nel ő pontosan ugyanakkora veszélyforrás, mint a 90 helyett 130-cal közlekedő gyorshajtó.

Nem normális, hogy jobbra kanyarodva elengedem a zebrán a gyalogost és neki áll dudálni az a retkes faszcibáló, mert majdnem belém csúszott, mintha ez az én hibám lenne.

És főleg nem normális, hogy délután, amikor már teljesen csupasz volt az úttest és csak annyira nedves, mint egy nagyon gyenge esőtől (tekintve, hogy már csak nagyon gyenge eső esett) ezek még továbbra is csak 50-nel mennek 90-es táblánál, mert előtte 10 órával esett a hó, meg az úttól 20 méterre a szántóföld még mindig havas.

- Kötelező óraszám és kötelező minimum levezetett kilométer duplájára emelése

- Kötelező vezetéstechnikai tréning szakmai oktatással és tanpályás gyakorlati tanfolyammal, vizsgákkal

- Téli gumi kötelező használata, mint külföldön (fosok rá, hogy manapság nagyon ritka a hó, mert egyszer pár óráig tartó 1-2cm hó bőven elég ezeknek a csicskáknak az árokhoz)

- Kötelező, valódi pszichiáter (NEM pszichológus) által végzett mentális evaluáció, 10 évente megismételve

- Ez utóbbit 50 éves kor fölött 3 évente

- Minden egyes résztvevő (minden oktató, vizsgabiztos, pszichiáter, stb) munkájának kőkemény ellenőrzése, szükség esetén az engedélyek bevonása

Valamit tenni kell, mert nem állapot, ami az utakon zajlik. Még száraz időben is határeset, nemhogy ilyenkor.

ma 17:40
 7/17 anonim ***** válasza:
82%
Nem örültem neki, mert melóztam ma. Reggel lapátolhattam otthon a havat, aztán ugye a közlekedés, beérve a melóhelyre még ott is kellett havat takarítanom.
ma 17:47
 8/17 kutyafule4 ***** válasza:
#6 egyetértek, viszont szerintem a baj mélyebben gyökerezik, vezetéskor csak az átlagos frusztráltság meg a törtetés és önzés jön elő az emberekből feltűnően, a tudás meg a "józan paraszti ész" hiánya mellett természetesen, amiket te is írtál.
ma 17:49
 9/17 kutyafule4 ***** válasza:
41%
És a kötelező vezetéstechnikai tréning ordítóan hiányzik, gyakran akkor szembesülnek az autójuk korlátaival és a fizikával amikor már túlmentek azon a ponton, ahol még tudnák bármennyire is kontrollálni az eseményeket, legyen szó akár megcsúszásról vagy beláthatatlan előzésről. Sőt ez utóbbinál nem egyszer találkoztam olyannal, hogy semmilyen skill és motor/fékerő nem lett volna elég önmagában a sikeres előzéshez, mert full vakon kezdtek bele, csak a szerencsén múlott, hogy nem jött szembe senki / vagy épp jött de messze/lassított.
ma 17:54
 10/17 anonim ***** válasza:
46%
#8 Miért "frusztráltság meg a törtetés és önzés" az, ha valaki normálisan akar haladni, ahogy a helyzet megengedi? Pont erre céloztam amúgy a gyorshajtásos résszel: tudod van az a vicc, hogy aki nálam lassabban vezet, az egy tötymörgő fasz, aki gyorsabban, az meg egy közveszélyes fasz. Ez ugyan vicc, de az emberek tényleg így gondolkodnak. És itt jön képbe az, amit mondtam: amikor valaki 40-nel megy ott, ahol 70-nel is BIZTONSÁGOSAN lehet menni, a 40-nel haladó akkor is azt fogja gondolni, hogy ő csinálja tökéletesen, mert szerintük az indokolatlan lassúság nem balesetveszélyes, ellenben aki náluk gyorsabb, az túl vakmerő és vegyékelajogsiját! Na de ha például én vagyok az a 70-nel közlekedő és csak egy aprócska megcsúszásom sincs 70-nel, akkor valóban én vagyok a probléma? Valóban én vagyok frusztrált, törtető és önző?
ma 17:58
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!