Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » XII. kerületben céges autóra...

XII. kerületben céges autóra vonatkozó éves parkolási engedélyhez nem adtak céges számlát? Melyik rendelet határozza ezt?

Figyelt kérdés
A hegyvidéki rendelet nem tér ki arra, hogy csak magánszemélynek lehetne számlát kiállítani, valamint a fővárosi parkolási rendeletben sem találtam erre vonatkozó kikötést. Az ügyfélszolgálaton azt állították, hogy mivel “velem állnak kapcsolatban, nem a céggel”, ezért csak az én nevemre adnak számlát. Emiatt a cégem nem fizeti nekem. Hol az igazság?
ma 14:21
 1/5 anonim ***** válasza:
Ott az igazság, hogy annak tudnak számlát adni, aki megrendeli a szolgáltatást és a neve szerepel a szerződésen.
ma 14:51
 2/5 A kérdező kommentje:
Cég viszont nem rendelheti meg a szolgáltatást, mivel a lakos állandó lakhelye a feltétele a kiadásának.
ma 15:04
 3/5 anonim válasza:

1. téved.

A vevő/megrendelő/előfizető/szolgáltatást igénybe vevő/... NEM KELL, hogy egyezzen azzal, akinek a számla ki lesz állítva.

Anno ingatlanosként sok céges ügyfél volt úgy, hogy a szerződést a cég munkavállalója, a bérlő személy írta alá, és vele szerződtünk, de a számla a cég nevére é címére lett kiállítva, és egyik könyvelő sem nehezményezte, sem a NAV.

ma 15:28
 4/5 A kérdező kommentje:

#3 szerintem is jól mondod, ha egy cég munkásszállót bérel akkor a lakókat nem lehet oda bejelenteni csak a céget az áfás számla végett? Furcsán hangzik.

Az önkormányzat ezt a választ adta: “Fiktív számlázásnak minősül, amennyiben a gazdasági esemény nem a számlán feltüntetett felek között jött létre.”

Nem tudom, ez mennyire helytálló, nem vagyok jogász.

ma 16:07
 5/5 anonim válasza:

4. Akkor nem tudom. Én 5 éve még ingatlanosként adtam bérbe lakást egy rendőrnek. Vele szerződtem, az ő nevére és adataival, de a számlát az ORFK (Rendőrség) részére írtam. Sosem volt baj belőle, sem nekem, sem neki, sem a könyvelőmnek. De a többi albérlőnek sem, akiknek a cég fizette.

Lehet, hogy azóta változott valami? ÉN, rákérdeznék egy könyvelőnél azért.

ma 16:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!