Mostanában egyre többet hallani, hogy a tanulóvezetőket sorra buktatják meg forgalmi vizsgán, látszólag pitiáner dolgokért. Hogy is van ez?
Teljesen egyetértek az előzőekkel, különösen 11-essel.
Két fiatal rokonom is jogsit szerzett az elmúlt években, mindkettőjüknek elsőre sikerült (egyik fiú, másik lány), és semmi hasonló hisztit nem hallottam tőlük.
Egyébként ha növekedne is a tendencia (erre azért várnék a KAV-tól valami statisztikát, mielőtt elhiszem), az legfeljebb azért lehet, mert az oktatók lelkiismeretlenül pörgetnék a diákokat, amint megvan a km és a 30 óra, küldik vizsgázni, mert vagy megbukik, és akkor igazából nem történt semmi (csak a diák bukott egy vizsgadíjat meg kapott egy kellemetlen élményt), ha meg átmegy, akkor jöhet a következő diák.
Véleményem szerint a nagy többség elsőre átmenne a vizsgán, ha az oktatójának lenne annyi esze és szakmai integritása, hogy nem is engedi vizsgázni, ha úgy látja, hogy megbukhatna. Sokan nem úgy mennek el vizsgázni, hogy nem csak figyelmetlenségen, beteges stresszen, vagy váratlan szituáción múlhat (lássuk be, akiknek jogsijuk van, azok sem mindig a legjobban kezelik a megkülönböztető jelzést, vagy mások szabálytalanságát, és forgalmi vizsgán ezeket is kezelni kell, ha neadjisten ilyen van), hanem konkrétan egyszerűen még nem tudnak úgy közlekedni, hogy át tudjanak menni a vizsgán, viszont vizsgára jelentkeztethető és nyomják is őket be a vizsgára, aztán csodálkoznak a bukáson. Ami még mindig jobb, mintha az ilyen nagy mázlival átmegy, és aztán önállóan is boldogíthatja a népet. Az oktatással amúgy is sok baj van, mert az egész kontinensre érvényes a jogsi, de csak betanulják az útvonalakat sok esetben.
"Véleményem szerint a nagy többség elsőre átmenne a vizsgán, ha az oktatójának lenne annyi esze és szakmai integritása, hogy nem is engedi vizsgázni, ha úgy látja, hogy megbukhatna."
Ha az oktató nem engedne vizsgáztatni olyat, aki megbukHAT, akkor senki el nem jutna a vizsgáig.
Ráadásul sokan már így is amiatt hisztiznek, hogy ők milyen fittipaldik, csak az a csúnya, pénzéhes oktató erőlteti a plusz órákat.
"Ha az oktató nem engedne vizsgáztatni olyat, aki megbukHAT, akkor senki el nem jutna a vizsgáig."
Ezt nem értem. Ne haragudj, ha nem engednének olyat vizsgázni, aki nyolc korrekcióval sem tud parkolni, nem képes egy ívben megfordulni és nincs tisztában az elsőbbségadás szabályaival, akkor egyből nem lenne ennyi bukás.
"szakmai integritása, hogy nem is engedi vizsgázni"
"sokszor a tanulóvezető erőszakolja ki, hogy vizsgázhasson"
Mindkettő létező jelenség. Oktatóm simán megmondta, hogy bár elértem a 30 órát, még nem látja azt, hogy vizsgára alkalmas lennék. De elmondta azt is, hogy beleszólása nincsen, ha akarom akkor jelentkeztet vizsgára.
elmondta pont azokat mint a 15-ös válaszoló. Ha akarom jelentkeztet és mázlival át is mehetek, de ő azt tanácsolja, vegyek még órákat. Vettem még 10 órát és így elsőre át is mentem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!