Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Akkor is kell fizetni a...

Akkor is kell fizetni a szerelőnél, ha nem nem tudták megállapítani a hiba okát?

Figyelt kérdés
Seat Ibiza 1.4 TSI. Hibát nem jelez a műszerfalon, és a szerelőnek sem mutatott semmit a diagnosztikai laptopon, de a motor teljesen kiszámíthatatlan időközönként magától leáll. Ez megtörténik a városban 20as tempónál, és az országúton konstans 90el is. Az autó két napig állt a szerelőnél, próbálgatta, beletekert 140 kilomért, és elhasznált egy negyed tank benzint, majd sajnálattal közölte, hogy nem tudta megállapítani a hiba okát, de elkért 20 ezret.

szept. 23. 21:21
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
82%
Persze hogy kell, a ráfordított időt kell megfizetni. Az más dolog hogy nem találta meg mi a hiba, de utólag könnyű okosnak lenni, aki szerint nem ért a diagnosztikához neki lehet állni otthon. Úgy is kilencmillió autószaki országa vagyunk.
szept. 24. 07:53
 12/21 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem örülj neki, hogy ilyen olcsón megúsztad kérdező...

nekem egy hosszbordás szíj cseréje volt 40e forint, szíjt is én adtam...

szept. 24. 08:07
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Keress másik szerelőt
szept. 24. 10:03
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj!

Te vagy aki naponta abban az autóban ülsz, és nem tudtad neki elmondani, hogy mit cseréljen ki.

Ő meg nem jött rá, pedig bizonyára kereste.

Ennyi.

szept. 24. 10:11
 15/21 anonim ***** válasza:
30%

Amúgy szerintem ilyenkor az lenne a korrekt, ha a díjfizetést így intézné:

1. Átvizsgálta, de nem találta a hiba okát = visszajár a pénz.

2. Átvizsgálta, megvan a hiba, nála szervizeled = ingyenes volt a vizsgálat.

3. Átvizsgálta, megvan a hiba, de másnál szervizeled = kifizeted a vizsgálatot.

szept. 24. 12:52
 16/21 anonim ***** válasza:
68%

"Te vagy aki naponta abban az autóban ülsz, és nem tudtad neki elmondani, hogy mit cseréljen ki"

Az autó FELHASZNÁLÓJÁNAK nem kell tudnia, mi a hiba oka.

Nem neki kell tudnia mit cseréljen ki a SZERELŐ aki ért az autóhoz.

Az agysebésznek sem te mondod meg, hogyan műtsön. A védőügyvédnek sem te adod az ötletet, hogy mit mondasz a bíróság előtt, sem a szemésznek, sem a fogorvosnak, sem senki szakmáját végző embernek.

Az autó FELHASZNÁLÓJÁNAK hivatalosan annyit kellene tudnia, ami a biztonságos működéshez szükséges és otthoni/utcai körülmények között megoldható.

Neki csak a tüneteket kell tudnia elmondani, amit észlelt, amit a kérdező megtett. Ő ennyit tud, hogy a motor leáll, leírta mi a tünet, milyen helyzetben jelentkezik és nincs hibaüzenet.

szept. 24. 13:14
 17/21 anonim ***** válasza:
30%
12. Meg is érdemled ha nem tudod kicserélni.
szept. 24. 13:21
 18/21 anonim ***** válasza:
0%
Mire kellett belerakni 140 kilométert? Még nem javította, de azzal vitte a gyereket oviba és még pénzt is kért érte. Nem tudom hányan vannak úgy, hogy ha nem jól végzik a munkájukat, akkor nem rúgják ki, de ez a szerelés kényelmes állás így.
szept. 24. 14:30
 19/21 Morzsi007 ***** válasza:
30%
140km, az rohadt sok. Ezt nem így szokták vizsgálni, szerintem
szept. 25. 09:38
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
#18,19 Szerintem ilyen furcsa hibánál nem sok. Vannak hibák amelyeket nem feltétlen lehet az emelőn észrevenni, van hogy meg kell hozzá hajtani a motort/váltót/futóművet és egy esetleges vizsgálat után ismét hogy az volt-e a hiba vagy sem. Vagy hogy csak üzemmeleg motornál jön elő a hiba olyan is előfordulhat. Én is találkoztam már olyan motorhibával amely csak random jött elő a tulajdonosnak, aztán fél napig kellett járnia a szerelőnek a város utcáit hogy ismét dobjon hibakódot a kocsi.
szept. 25. 09:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!