Hogyan lehet megállapítani házi körülmények között egy benzines Opel Astra GCC 1.4 autónál (2001), hogy milyen konkrét hibára utal a folyamatosan sárgán világító motorvezérlés hibát jelző piktogram?
Reggeli elindulást követően néhány km megtétele után villogni kezdett, majd rövid idő múlva folyamatosan sárgán világított a motorvezérlő meghibásodást jelző piktogram.
A motorszáma: Z14XE...,
Az autó 2001. év végi üzembehelyezésű
A hiba megjelenése után több részletben még kb. 70 km-ert mentünk az autóval. Azon kívül, hogy mindig folyamatosan világít a piktogram egyéb negatív körülményeket nem tapasztaltam. Az autó a szokásos módon indul, gyorsul, lassul. Feltűnő/szokatlan hanghatások sem induláskor, sem menet közben, se lassításkor és megálláskor nincsenek.
- Üzemanyag, motorolaj, hűtőfolyadék szintje rendszeresen ellenőrizve és most is megfelelő az autóban.
- Váltó és fékrendszer is megfelelően működik. Nincs negatív tapasztalás.
- A kocsi fűtés nélküli garázsban van tárolva.
- A reggeli induláskor a műszerfal jelzése szerint a külső hőmérséklet -1,5 Celsius fok volt.
- Egy ideje (6-8 hónapja) nagyon-nagyon minimális mértékben, egyáltalán nem feltűnően, enyhe köszörülő hangot lehetett hallani az indítókulcs elfordításakor. Ezzel együtt is mindig egyből és azonnal elindult a motor.
Valahol azt olvastam, hogy házi körülmények között is meg lehet állapítani a hiba kódját. (Két pedál egyidejű megnyomása mellett történő indítózásnál a műszerfalon felvillanó jelzés felvillanásainak megszámlálásával ... Működhet ez? Hogyan?)
Előre is hálás köszönetem minden segítő érdemi információért.
fékpedál+gáz egyidejű nyomása, majd gyújtás ráadása mellett kivillogja a hibakódot.
Amennyit villog, az az adott szám.
Közötte rövid szüneteket hagy.
https://www.youtube.com/watch?v=T_zkEkNkbrI&pbjreload=101
Annál a z14xe-nél elég sokminden lehet, pl vezérműtengely-jeladó, ha nyúlik a lánc, akkor az rossz értéket ad.
Köszönöm szépen a gyors válaszokat.
#3: "ha nyúlik a lánc"
Hogyan lehet azt megtudni az autó szétszerelése nélkül, hogy vezérműláncos vagy vezérműszíjas a vezérlőrendszer?
Nekem úgy rémlik, hogy szíjas, de a válaszod most elbizonytalanított.
Tisztában vagy vele, hogy hány lehetséges hibakód lehet??
Olvastasd ki valakivel, maszek szerelő 5000ért rádugja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!