Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Miért nem előznek az emberek...

Miért nem előznek az emberek főúton?

Figyelt kérdés
Egyre gyakrabban látok 100-150 méteres autó sorokat főleg az 1 és 81, 82 es főutakon, ahogy egy lassabban haladó jármű mögött haladnak folyamatosan egymás seggèben 60,70,80 al, ahelyett hogy mindenki aki gyorsabban haladna megelőzné az elől haladót. Szerintem ez a jelenség nem csak veszélyes, mert ezekben a hatalmas sorokban nem tartják a követési távolságot, de lassítja a forgalmat és megnehezíti a biztonságos előzèst is, mert ekkora sort nehéz egyben kielőzni illetve a fent említett követési tàvolság nem tartása miatt nagyon nehéz a besorolni a konvoj közepébe. Napokban sikerült egy 30-40 el haladó kombájn mögött araszolni 20 km t a 82 esen annak ellenére, hogy több előzési lehetősége is lett volna az elől haladóknak. Félnek az emberek előzni vagy annyira nem sietnek hogy 70 el is ráérnek? A fogyasztásukat "piócázással" szeretnék csökkenti? Más is tapasztalt ilyet? (tudom tudom én biztos egy renitens száguldozó vagyok, ezeket a megjegyzéseket kérlek mellőzzük, èn csak a legnagyobb megengedett sebesség követését szeretnèm propagálni, nem a gyorshajtást)

aug. 22. 14:49
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
75%
Pont azért kevés a frontális ütközés, mert nem előznek az emberek:D
aug. 23. 09:19
 22/26 A kérdező kommentje:
A ráfutásos baleset meg pont azèrt sok😉
aug. 23. 11:30
 23/26 anonim ***** válasza:
84%

A ráfutásos baleset elkerülhető megfelelő követési távolság tartásával.

De amúgy statisztikáim nincsenek, de én ráfutásos balesetet jellemzően nem országúton, hanem lakott területen, ill autópályán látok.

aug. 23. 11:37
 24/26 A kérdező kommentje:
Igen amit jellemzően pont ilyen forgalmi szituációkban nem tartanak be. Autópályán ugyanez történik csak ott a belső sávban töketlenkedőket ugye még nehezebb megelőzni, de a sorok pont úgyanúgy kialakulnak a követési távolságok be nem tartása mellett
aug. 23. 14:55
 25/26 anonim ***** válasza:
100%
Országúton is simán lehet ráfutásos baleset, ha pl. van az országúton a lámpa, sárgánál intenzívebben fékez az ember, a mögötte levő meg azt hitte, hogy még ő is átfér rajta.
aug. 23. 17:03
 26/26 anonim ***** válasza:
76%
Nem tudom, de akkor a probléma nem egyedi. Ha pl. tudom, hogy úgyis lekanyarodok vagy falu jön, én nem sietek. A traktor is ha 20-szal megy, azt mindenki megelőzi, ha 50-nel, mar jobban kell figyelni. 3 autót én már nem előzök, ha előttem vannak, indexét se látom az elsőnek, nem biztos, hogy kihúzódik kanyarodáskor.
aug. 24. 09:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!