Jogosan lehet azt kijelenteni, hogy a magyar sofőrök legalább felének nem kellene, hogy legyen jogsija, amennyire trágyán vezetnek az emberek itthon?
Ez így van.
Sokan f.szméregetős versenypályának nézik az utakat, sajnos.
Tegnap jól láthatóan akarok kiállni egy parkolóhelyről, erre bepattan a mellettem álló roncsba egy vén trottyli, majd nekiáll ő is fordulva tolatni....
Kb majdnem belementem, jól látta a szivar, hogy állok kifele, de neki valamiért fontos volt, hogy előttem forduljon ki.
Aztán előttem mászott végig a településen kb 35-40-nel, és végig a visszapillantóban figyelt. Azt hiszi, nem látszik a mögötte jövőből.
Engem már rég nem a friss jogsis fiatalság zavar az utakon, hanem ezek a vén b.zeránsok.
4. Lehet hogy ilyen is van, de a többség az a fiatal pöcsméregető aki nincs tisztában sok mindennel , de azért okoskodik és erősködik állandóan.
AZ öregek nem versenyezgetnek, inkább nagyon udvariasak és ezzel lassitják a forgalmat.
A kérdező talán a külföldiekhez viszonyít? Na mert marhasok országban jártál, van összehasonlítási alapod?
amúgy itt pont úgy vezetnek, mint a műbelt nyugaton...szívesen mennék veled egy péntek délután úgy Budapesten, hogy például a Baycsi-József Attila-Kiskörút kerszteződésben nem működő lámpák mellett hogy mennél át...mondjuk az Andrássyról bara a Kiskörútra?...legalább húsz éve kihívás ott átmenni bármelyik irányba...
Nem feltétlen a versenyezgetőssel van a baj, az tuti nem fog feltartani..
de van egy csomó ahol a kocsi mozgásán már látszik hogy iszonyat küzdelem zajlik benne csak a gépjármű alap kezelésével is..
Én azt látom, hogy a többség alapvetően jól vezet, konstruktívak, beengednek, megköszönik a dolgokat, stb. Nagyjából tisztában vannak a szabályokkal is, még ha nem is mindig tartják azt be. Figyelmetlen pedig bárki lehet.
Szerintem valahol azt kellene mindenkinek megtanulni és elfogadni, hogy nem csak ő létezik az utakon és ő maga is nulláról kezdte. Sosem tudhatjuk, ki ül a másik autóban, miért megy gyorsan, lassan stb.
El kell fogadnunk, hogy ott van a friss jogsis aki eddig életében 30-50 órát vezetett, ott van a 80 éves aki nem olyan dinamikusan közlekedik. De még saját magunk sem egyformán vezetünk, mert nem mindegy, hogy munkába megyek ezredjére, ismert úton, vagy mondjuk 5 órát kell levezetnem hulla fáradtan, betegen mert muszáj egy idegen helyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!