Mi történne, ha 1920 óta először kijelentené a mindenkori magyar kormány (nem valószínű, hogy a mostani Orbán-kormány), hogy Trianon jogos volt és törvényileg még szentesítené is a lassan 103 éves döntést?
#1-es vagyok. Itt hagyom ezt a cikkrészletet mert az első kommentben hiányosan fogalmaztam..
1. 2020-ban, a száz éves évfordulón hatályát veszti a trianoni szerződés
A békeszerződésben sehol nincs erre utaló szöveg, és időkorlátot sem jelöltek meg semmire. Azaz az akkor kialakított határokat véglegesnek tekintették.
Az 1947. február 10-én aláírt, a II. világháborút lezáró párizsi békeszerződésben rögzítették Magyarország határait, kiegészítve azzal, hogy három falu Csehszlovákiához került. Így tehát ma már ez a szerződés az érvényes.
A rendszerváltás óta pedig a kormányok alapszerződést kötöttek a szomszédos országokkal, amiben szintén rögzítették, hogy a közös határok sérthetetlenek, területi követelésük nincs.
7
"Ki KELL jelenteni!"
Inkább mindenhova Nagy-Magyarország molinókat és zászlókat KeLL kihelyezni.Az iskolákban pedig tanítani KeLL a Magyar Hiszekegyet.
"Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában,
Hiszek egy isteni örök igazságban,
Hiszek Magyarország feltámadásában!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!