Egyre gyakrabban látok 100-150 méteres autó sorokat főleg az 1 és 81, 82 es főutakon, ahogy egy lassabban haladó jármű mögött haladnak folyamatosan egymás seggèben 60,70,80 al, ahelyett hogy mindenki aki gyorsabban haladna megelőzné az elől haladót. Szerintem ez a jelenség nem csak veszélyes, mert ezekben a hatalmas sorokban nem tartják a követési távolságot, de lassítja a forgalmat és megnehezíti a biztonságos előzèst is, mert ekkora sort nehéz egyben kielőzni illetve a fent említett követési tàvolság nem tartása miatt nagyon nehéz a besorolni a konvoj közepébe. Napokban sikerült egy 30-40 el haladó kombájn mögött araszolni 20 km t a 82 esen annak ellenére, hogy több előzési lehetősége is lett volna az elől haladóknak. Félnek az emberek előzni vagy annyira nem sietnek hogy 70 el is ráérnek? A fogyasztásukat "piócázással" szeretnék csökkenti? Más is tapasztalt ilyet? (tudom tudom én biztos egy renitens száguldozó vagyok, ezeket a megjegyzéseket kérlek mellőzzük, èn csak a legnagyobb megengedett sebesség követését szeretnèm propagálni, nem a gyorshajtást)
Bocs, de ha nincs belátható távolság, nem előzök kevés lóerővel, hiába tudok visszaváltani. Előzzön a sok BMW, Audi.
aug. 22. 20:25
12/26 anonim válasza:
10-es, én ebben abszolút egyetértek veled. Én azt vallom, olyan manővert már nem vállalunk be, amelynek csak 98% a sikerességi valószínűsége. De kellő rutinnal azért fel lehet ismerni, hogy hova férek be ténylegesen és biztosan.
aug. 22. 20:33
13/26 anonim válasza:
Igen, aztán ha bármi miatt fékezni kell előzés közben (kiugrik eléd egy vad) akkor már nem férsz be és megdöglesz (jobb esetben...)
Nekem valamiért többet ér az életem mint sem, hogy pár percnél vagy pár másodpercnél hamarabb érjek oda.
aug. 22. 22:41
14/26 anonim válasza:
Látszik, mennyi tapasztalatod van vadakkal. Nyúl, fácán kiszámíthatatlan, de ha akkora a forgalom, hogy alapból sok felmérést igényel az előzés, nyugodj meg, ezek megbújnak. A nagyobb vadak az igazán veszélyesek, pl. az őz, ami takarásból az utolsó pillanatban ugrik ki ösztönből, de ezekről meg tudni lehet, hogy itt vannak kirakva a vadveszélyt jelző táblák, mert tudják, hogy az út keresztezi az otthonuk és az ivóhelyük közötti utat, melyet jellemzően pirkadatkor és alkonyatkor járnak be. Tehát annak vajmi kevés esélye van, hogy pl. délben te őz miatt fékezzél.
aug. 22. 23:46
15/26 A kérdező kommentje:
Gondoltam hogy én leszek a hibás már önmagában azért mert megfogalmaztam a kérdést. Egyébként direkt leírtam hogy belátható útszakaszon se előznek erre azt írjátok sokan de nem belátható meg jönnek szembe😃 Összeségében viszont megkaptam a választ mert ha ilyen nyuszikkal vannak tele az utak akik 80 lóerős autóval már nem tudnak egy traktort megelőzni akkor megvan a válasz hogy miért vannak ilyen sorok amiket lehetetlen megelőzni hátulról. Nem én sietek hanem ti vagytok nyomok én csak a megengedett sebességgel szeretnék haladni és nem nem azon 5 percen múlik. Amúgy az is érdekes hogy az általam említett egymás mögött haladással kapcsolatos veszélyekre senki nem reagált érdemben ebből is látszik hogy mennyire tudatos az átlag autós. Mentősként dolgozok és napi szinte megyek a ráfutásos balesetekhez, előzés közbeni frontális ütközés szökőévente egy-egy van a megyémben
aug. 23. 06:48
16/26 anonim válasza:
Valamiért nem érzik biztonságosnak.
Egyébként én sem tudom mire vélni, amikor valaki megy előttem 100-zal, majd utolérünk valakit, aki 70-nel megy…értelemszerűen megyünk mögötte, majd amikor tiszta a terep, megelőzzük. Csakhogy a korábban még 100 körüli tempóval haladó nem előzi meg, annak ellenére sem, hogy teljesen tiszta a terep: én a kis sorban harmadikként indulva, 75 lóerővel, ötösben (tehát visszaváltás nélkül) kényelmesen és biztonságosan megelőzöm mindkettőt, ő mégis ott marad és megy tovább 70-nel.
aug. 23. 07:24
17/26 anonim válasza:
Nem mindenkinek ugyanazt jelenti a biztonságos előzés mint neked
aug. 23. 07:39
18/26 anonim válasza:
Nincs előírva hogy kötelező előzni.
aug. 23. 07:45
19/26 anonim válasza:
"előzés közbeni frontális ütközés szökőévente"
Ahhoz képest a hirekben elég jól tenyésznek az ilyen esetek.
aug. 23. 08:04
20/26 A kérdező kommentje:
A hírekben is nagyon ritkák az ilyen jellegű frontális ütközesek, ha van rendőr ismerősöd tőle is nyugodtan megkérdezheted.
16 os nagyon jól összefoglalta ugyanezt tapasztalom én is. Megy 90-100 al valaki majd biztonságos belátható szakaszon se előzi meg a 70 el haladót. És nagyon sokszor 15-20 autó is feltorlódik ebből kifolyólag.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!