Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mi van ha a szerelőnél jár le...

Mi van ha a szerelőnél jár le a műszaki?

Figyelt kérdés
Hónap végén lejár az autóm műszakija, viszont csak előtte pár nappal tudom elvinni a szerelőhöz. Mi van, ha az esetleges javítások miatt csúszik a vizsga, így későbbi dátum kerül a papírra, mint amikor a műszaki lejárt? Számít ez, ha a kocsi végig a szerelőnél volt, nem közlekedett vele senki?

aug. 3. 07:38
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha már megvan az érvényes vizsga, akkor azt mindenki leszarja, hogy előtte mi volt. Mondjuk lejárt műszakival ne fogjanak meg a forgalomban. Bár egy időben még arra is volt türelmi idő.

A szerelő nem tudja elintézni a vizsgát is?

aug. 3. 07:45
 2/9 A kérdező kommentje:
De, a szerelő fogja vizsgáztatni is, arra értettem, hogy a rendőr nézi-e hogy csak szeptember elején lett rá vizsga, pedig augusztusban lejárt, de ezek szerint nem foglalkoznak vele😅 köszi a választ, eddig nem fordult elő hogy kicsúsztam a határidőből, nem tudtam van-e teendőm ilyenkor
aug. 3. 07:51
 3/9 anonim ***** válasza:
Lejárt mászakivel nem tilos az autónak léteznie, csak ne kapjanak el. Ha már megvan a műszakid és akkor igazoltatnak, akkor a rendőr azt nézi, hogy a jelen pillanatban van érvényes műszaki az autón. Nem nézi senki, hogy hogy korábban volt-e az előzményben lejárt műszaki.
aug. 3. 07:54
 4/9 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm a válaszokat!
aug. 3. 08:01
 5/9 anonim ***** válasza:
67%
Hívd fel a vizsgabázist, mert alapban 30 nap hosszabbítást tudsz kérni, a részleteket majd ők elmondják. De számíthatsz arra is, hogy eleve nem is tudod egyből vinni, mert a Covid idején elsumákolt műszakis autók most rászakadtak a rendszerre. Én május végén kértem időpontot, mert július 15.-én jár le a műszakim, és csak augusztus 21-re kaptam. Szóval már lehet, hogy eleve el vagy késve.
aug. 3. 08:03
 6/9 A kérdező kommentje:
Biztos, hogy tudom vinni, de köszönöm a tanácsot, észben tartom!
aug. 3. 08:26
 7/9 anonim ***** válasza:
62%
Műszaki vizsgára foglal időpontot a szerelő. Ekkor a műszaki érvényesség lejárta és a vizsgaidőpont közti időtartamra kap egy igazolást, amivel lehet közlekedni. Csak balesetbe ne kerüljön az autó, mert megszívat a biztosító.
aug. 3. 09:58
 8/9 anonim ***** válasza:
0%
#7 Azért szivat meg a biztosító, mert nem lehet vele addig sem közlekedni. Még a műszaki állomásig is útvonalengedélyt kell(ene) kérni, ha hivatalosak akarunk lenni. Különben kockáztatjuk a büntit.
aug. 3. 19:41
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

#8 Aztán mégis milyen ok miatt szívatna meg a biztosító, mikor teljesen hivatalos hosszabbítást kap az autó, aminek ténye felkerül a közlekedési adatbázisba is?

Itt egy ilyen papírt adnak:

[link]

Magad is olvashatod, hogy amennyiben még érvényes műszaki alatt kértek időpontot, akkor a vizsga napjáig kap hosszabbítást az autó. ha pedig már lejárt, és úgy kérnek, akkor ez egyben útvonalengedély is.

aug. 3. 23:18

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!