Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Közterületre joga van-e az...

Közterületre joga van-e az ott lakónak betontömböket kitenni?

Figyelt kérdés

Aszfaltozott, keskeny mellékút és a ház kerítés közti füves közterületre az ingatlan tulajdonosa milyen jogon tesz ki ~40cm-es betondarabokat?

Visszaforduláskor beleért a lökhárító és rendesen meghúzta a festéket.

Az, hogy el akarja kerülni, hogy oda parkoljanak, érthető, csak akkor is jogtalan, sztem. Tegyen ki 1.5 méteres növényt, ami jól látható.

Szóljak neki, hogy fizesse ki a fényezést vagy egyből jelentsem fel?

2024. jún. 23. 14:48
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

8.

Ha elolvastad volna a kérdést, nem parkoltam, hanem megfordultam, eközben ért a kocsi eleje a füves rész fölé.

Mit szólnál, ha a járdaszegély nem 5-6cm, hanem 15-20cm lenne, kb. minden kocsinak állandóan felakadna a lökhárító széle a járdán. Te vezetsz egyáltalán? Szinte minden parkoláskor az első vagy a hátsó lökhárító széle áthalad a járdaszegély felett, ha nem dodzsemet - pl. Renault Cliot - hanem hosszabb koccit vezetsz.

2024. jún. 23. 18:30
 12/23 A kérdező kommentje:

8

"Zöldterületre nem parkolhatsz alapból sem."

Ez így van, csak éppen senki se tartatja be, mert lehetetlen, sokaknak nincs is beálló, az utak meg jó, ha 4 méter szélesek.

2024. jún. 23. 18:41
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

#11 Még mindig ott tartunk, hogy neked kell tisztában lenned a járműved karakterével, neked kell megbizonyosodnod arról, hogy az igénybe vett területen elvégezhető-e a manőver.

Ha ezekkel nem vagy tisztában, az baj, meg kell tanulni vezetni.

2024. jún. 23. 18:50
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

A 8-as vagyok, sok éve vezetek, még soha nem akadtam fenn járdaszegélyen ahol magasabb, ott nem kisérletezek vele, de egyébként sem szoktam járdára parkolni.

De az eredeti kérdés nem a parkolás volt, képzeld el, még soha nem úgy jöttem ki garázsból, fordultam meg az utcán, hogy a szomszéd elötti füre rámentem, szépen megmaradtam az úton, és még soha nem húztam meg az autót, pedig lett volna rá alkalmam a te módszereddel.

Egyszerüen illik megtanulni rendesen vezetni, pontosan tudni, hol az autód eleje-hátulja meg a két oldala, akkor nem fogsz úgy fordulni, hogy ne férj el az úton.

2024. jún. 23. 20:27
 15/23 A kérdező kommentje:

Megadta valaki a jogszabályi hátteret - habár egyáltalán nem bízok a jogban:

[link]

elotti-teruletet-mikor-kell-engedelyt-kern

Ez alapján, hacsak nincs engedélye, még a közúti közlekedés veszélyeztetése is megáll, a képeknél közelebb rakta a köveket a keskeny aszfalthoz a terméskő fétises embergyűlölő.

2024. jún. 24. 02:46
 16/23 A kérdező kommentje:

A helyes link:

[link]

A szóban forgó kövek 15cm-re vannak az aszfalttól.

2024. jún. 24. 03:02
 17/23 anonim ***** válasza:
37%

#1 és #13

Ez azért nekem kicsit bűzlik. Ezzel az erővel kitehetek egy kanyarba egy betontömböt, és hátradőlve nézhetem, ahogy sorra mennek neki az emberek, mert nem lehet rajtam behajtani a kárt.

Kell lennie valamilyen felelősségre vonásnak egy ilyen esetben.

2024. jún. 24. 10:16
 18/23 A kérdező kommentje:

17, kösz, éz jó hasonlat.

itt van pár cikk:

[link]

[link]

Köveket semmiképp se tegyünk ki!:

[link]

2024. jún. 24. 14:10
 19/23 A kérdező kommentje:

1:

"Hivatalosan nem tehet semmit oda, ha tényleg közterület"

írtad, amiben igazad is van.

Vagyis ha mégis kitette, akkor felelős, ha valaki beleakad, mivel a betondarabnak ott sem szabad lennie, ezért számítani sem kell rá.

"A bírság mellett nem szabad megfeledkeznünk a kártérítésről sem. Sok esetben hallhatunk arról, hogy a kihelyezett tárgyak – főleg sötétben – sérülést okoznak a lehúzódó gépjárművekben. Felmerül a kérdés, felelősek vagyunk ingatlan tulajdonosként?

Nos, ha önhatalmúlag önkormányzati engedély nélkül tettük ki („tároltuk”) a kárt okozó tárgyat, akkor számolnunk kell még a kártérítési felelősséggel is károkozás esetén"

[link]

2024. jún. 24. 14:15
 20/23 A kérdező kommentje:

10:

"Ha betartottad volna, hogy az útteströl nem mehetsz le, akkor nem lett volna semmi gond."

Ezt hol olvastad, hogy nem mehetsz le az úttestről? Nagyon rosszul tudsz valamit.

Kb 2 teleülésen, Zglóban és Székesfehérváron tilos a zöldterületi parkolás.

A legtöbb helyen hely sincs máshol megállni, mert rengeteg az autó, és mi van a vendégek kocsijával?

2024. jún. 24. 14:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!