Közterületre joga van-e az ott lakónak betontömböket kitenni?
Aszfaltozott, keskeny mellékút és a ház kerítés közti füves közterületre az ingatlan tulajdonosa milyen jogon tesz ki ~40cm-es betondarabokat?
Visszaforduláskor beleért a lökhárító és rendesen meghúzta a festéket.
Az, hogy el akarja kerülni, hogy oda parkoljanak, érthető, csak akkor is jogtalan, sztem. Tegyen ki 1.5 méteres növényt, ami jól látható.
Szóljak neki, hogy fizesse ki a fényezést vagy egyből jelentsem fel?
Hivatalosan nem tehet semmit oda, ha tényleg közterület. Viszont neked semmi keresnivalód sincs a füves területen.
A fényezést neked kell rendezni, elvégre te mentél neki a betondarabnak - vezetni úgy kell tudni, hogy nem mégy neki semminek -, láttad, hogy ott vannak, az illetö nem kényszerített rá, hogy nekimenj.
Ha feljelentést teszel, kap egy figyelmeztetést, meg hogy távolítsa el a betondarabokat, ha esetleg már korábban figyelmeztették, akkor egy kisesbb pénzbüntetést kaphat.
De a kocsin történt hiba miatt nem vonhatják felelöségre.
Jogtalanul tett ki betonakadályt..mi van ha tűzoltók jönnek darus kocsival, stb ?
a karcolás a te sarad, de az önkormányzat el kell, hogy vitesse.
te ne veszekedj vele, mert abból életreszóló harag, veszekedés támadhat...szard le... Fordulj meg máshol, vagy tolass...remélem tudsz?
1-es, kösz a választ!
Amiben tévedsz, hogy kb 4 db betondarabot tett ki, amik laposak, nem vettem észre őket, mert a tolatásra figyeltem. miért kellene nekem erre figyelni, mikor mindenhol máshol csak a sima gyep van, vagy le van betonozva? Illetve van ahol növény van, de az magas, jól látható.
Ilyen alapon szöges csíkot is kitehet, azt is figyeli kellene?
"Szóljak neki, hogy fizesse ki a fényezést vagy egyből jelentsem fel?"
Szerintem inkább tanulj meg vezetni.
4-es, szerintem tanulj meg GONDOLKODNI!
Kocsibeállóból, lejtőn felfelé indultam el, a 2 méteres motorháztetőtől hogyan láthatnám a lapos betondarabot?
Kb senki se rak ki lapos, 20cm magas, 40cm széles betondarabokat a háza előtti fűre, miért kellene erre számítani?
"4-es, szerintem tanulj meg GONDOLKODNI!"
Pontosítanám magam: tanulj meg GONDOLKODNI, aztán tanulj meg vezetni.
1-es
"Viszont neked semmi keresnivalód sincs a füves területen."
Ellenkezőleg, a környéken kb. mindenki az út menti füves vagy letérkövezett helyen parkol, ugyanis olyan keskenyek az aszfaltutak, hogy még 2 kocsi is alig fér el egymás mellett, sokszor le kell húzódni az egyiknek.
Most képzeld el, ha a rengeteg kocsi szabályosan, az úton parkolna. Alig lehetne kijutni az utcából.
Hivatalosan az autóval csak az úttesten lehet mozogni, a füves területen már nem.
Egyébként az úton eleve nem szabadna parkolni, mindenkinek a saját telkén vagy az erre kijelölt parkolóban lenne jogos leállni az autójával.
"Kocsibeállóból, lejtőn felfelé indultam el, a 2 méteres motorháztetőtől hogyan láthatnám a lapos betondarabot?"
Ilyenkor is az úttesten kellene maradni, nem egy lendülettel kiszáguldani valahová, hanem adott esetben két-három (vagy több) elöre-hátra menettel állni a megfelelö irányba. Ha betartottad volna, hogy az útteströl nem mehetsz le, akkor nem lett volna semmi gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!