Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ebben az esetben mit csinálnátok?

Ebben az esetben mit csinálnátok?

Figyelt kérdés
Tavaly elkezdtem a jogosítványt, de közbe jöttek más kiadásaim is, júliusban lesz egy 1 éve, hogy megcsináltam a kreszt, utána elkezdtem a vezetést, de sokszor volt, hogy hónapok kimaradtak. 30 órát vezettem le eddig, nem nagyon haladok, még vagy 300 km-t kellene vezetnem, ami 30-40 órába biztos bele telne, meg nehezen is megy, az oktatóm is elég körülményes, semmi nem jó neki, bármennyire is igyekeztem és így el is vette a kedvem az egésztől. Be kellene fejeznem, de még 300-400 ezret biztosan bele kell ölnöm, de ennyit már nem tudok beleölni. A kérdésem, hogy ti vennétek fel személyi kölcsönt, hogy be tudjátok fejezni?

jún. 17. 09:20
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Én nem.
jún. 17. 09:43
 2/12 anonim ***** válasza:
50%

"sokszor volt, hogy hónapok kimaradtak"

Akkor kb. el is veszett az a tudás, amit előtte begyakoroltál. Így semmi értelme az egésznek.

Igen, folytatnám és befejezném, de nem így. Legalább hetente egyszer legyen oktatás, de inkább heti kétszer két óra. Ha az oktató ezt nem tudja biztosítani, akkor válts oktatót.

Az egy másik kérdés, hogy én fiatalon imádtam vezetni és jól is ment a gyakorlati oktatás.

jún. 17. 09:47
 3/12 anonim ***** válasza:
53%

Itt a legfontosabb kérdés az, hogy mennyire van szükséges jogsira. A leírtak alapján nem látom azt, hogy ez nálad prioritás lenne, hisz akkor már valahogyan találtál volna rá anyagi forrást. Hitelt csak akkor vennék fel, ha ezen mondjuk egy munkahely vagy munkalehetőség múlana, mert feltétel a jogsi. Ha ez nem igaz, illetve megvagy autó nélkül, tehát nem létszükséglet, akkor hagyjad. Illetve itt még csak a jogsiról van szó, ha erre nem futja, saját autó gondolom eleve felejtős.

Én most leszek 23, csak azért csináltam meg 17 évesen a jogsit, mert suli mellett volt időm, meg akkor árban sem volt rossz, de több mint 5 év alatt csak 700km-t vezettem, szóval megvagyok nélküle. Ha akkor nem csináltam volna meg, mostani árak mellett még csak fel sem merült volna a jogsi ötlete. Minden másra meg ott az MÁV, Volán és BKK az országbérlettel.

jún. 17. 10:00
 4/12 anonim ***** válasza:
Oktató- vagy iskolaváltás. Kölcsönt nem vennék fel rá személy szerint, láthatóan neked sem volt annyira fontos, már egy éve húzod, én annak idején még tantermi KRESZ tanfolyammal, tantermi elsősegély tanfolyammal is 5 hónap alatt lezavartam az egészet, és csak azért volt ennyi idő, mert a kezdés után 3 hónappal lettem 17 éves, akkor rutinvizsgázhattam, és csak utána vezethettem forgalomban. Nagymotor jogsim is 3 hónap volt úgy, hogy úgy kezdtem, hogy előtte életemben nem ültem motoron és már évek óta biciklin sem. Lehet itt csűrni-csavarni, magyarázkodni, de ha 1 éve megvan a sikeres elméleti vizsga és még nincs jogsid, akkor igazából végső soron ez a te sarad.
jún. 17. 11:34
 5/12 A kérdező kommentje:
Nem azért húztam, mert nem fontos, hanem munka és egyetem mellett elég nehéz. Nem 17 éves vagyok, hogy az egész nyaram ott lett volna rá. Igen, most éppen nincs szükségem rá, de a közel jövőben lesz.
jún. 17. 12:06
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
A jogsit akkor is érdemes megcsinálni, ha 20 év múlva csak talán lesz rá szükséged. De úgy nem érdemes csinálni, ahogy te csinálod. Ha elkezded, csináld normálisan. Én is voltam egyetemista, sőt, Műegyetemen mérnöki szakot végeztem, én is tudom, hogy kb. amikor a diplomámat írtam, abban a félévben volt időm harmadik nyelvet megtanulni meg másodszakmához tanfolyamot elvégezni. De azért a többi 5 évben is volt pont elég időm szórakozni stb. Na, abban az időben nyugodtan lehet órákra járni. Ha meg valami humánszakot végzel, akkor nálatok nem a 14 hét szorgalmi időszak a totál szívás, hanem az egy hónap vizsgaidőszak. Tehát a félév során bőven ráérsz. Nyáron meg semelyik egyetemistának nincs semmi dolga, kivéve, ha diákmunkázik, de azért az általában nem heti 40 óra és sokszor rugalmasan pakolható, ha nem, keress olyat, ami pakolható, mert van lehetőség bőven. Te csak kifogásokat keresel, ahelyett, hogy a megoldások közül válogatnál.
jún. 17. 12:22
 7/12 A kérdező kommentje:
Főállásban dolgozom és mellette csinálom az egyetemet. Igen, a nyáron leszeretném tudni, h ezzel ne legyen már probléma. De így úgy látom, hogy mindenkinek tökéletes az élete és az időbeosztása.
jún. 17. 13:58
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Hát, ezért mondja mindenki, hogy csináld meg 17 éves korodban, mert akkor ráérsz. De akkor a te időbeosztásod a ludas, a kérdésben meg azt írod, az oktatóval van a baj. Keress olyan iskolát, olyan oktatót, akinél tudsz szombat-vasárnak 2x2 órákat vezetni. Például ez egy megoldás. Amit más is írt már. Meg magadtól is rájöhettél volna. Csak ugye inkább a kifogások...
jún. 17. 16:34
 9/12 anonim ***** válasza:

Kérdező, ha ennyire nincs időd, akkor meg belefogni nem kellett volna.

Most kiöntöttél egy valag pénzt az ablakon, pedig gondolom, neked sem a legyek hordták össze.

Nézd, a te életedet neked kell megszervezned és eldöntened, mit bírsz megcsinálni. Most már benne fekszik egy csomó pénzed. Ha most kiszállsz, akkor bukod a legtöbbet. Jön a nyári szünet, most kéne beleerősítened, hogy őszig le tudj vizsgázni.

jún. 17. 17:07
 10/12 anonim ***** válasza:
Megjegyzem, pl. van olyan iskola, ahol online foglalod az időpontokat, nem fix oktatód van, hanem vezetsz annál, aki éppen abban az idősávban oktat. Vagy felhívod az iskolát, elmondod a helyzeted, és megkérdezed, mit javasolnnának, kit javasolnak. Komolyan mondom, elképesztő, hogy gyakorin kérdezel felnőtt ember létedre olyan f*szságot, amit konkrétan legfeljebb kettő háromperces telefonbeszélgetés lenne megoldani.
jún. 17. 17:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!