Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ebben az esetben mit csinálnátok? Várnátok a leendő párotokra vagy kimenéttek egyedül külföldre?
Kimennék. Egyetem alatt is kimentem fél évre, pedig a volt pasim, persze fél év nem olyan hosszú idő. Most is külföldön élek, a férjem családi okok miatt egyelőre Magyarországon. Sokat jövünk-megyünk egymáshoz, ahogy a körülmények engedik. Nekünk így jó. Mondjuk én kifejezetten szeretek egyedül is lenni 😁
A te helyedben biztos, hogy kimennék, fogsz találni barátokat, akár magyar közösséget is, ha van rá igényed. Párt is lehet, hogy ott találsz, akár külföldit, akár magyart. Ha valakivel együtt kell megszervezned a kinti munkát/sulit/életet, az szerintem bonyolítja a helyzetet, addig menj, amíg csak a saját körülményeidet kell figyelembe venned.
"Várom a leendő párom" - ez értelmetlen. És ha 30 évig kell várni? 50 évig? Az életed egy várás lesz?
És miért pont itt várod? Ha ki akarsz menni, miért nem kinn keresel párt...?
Köszönöm a válaszokat.
Kint lehet nem mernék. Nem a német az anyanyelvem és egyáltalán nem vagyok profi benne. Illetve ha véletlenül meggondolom magam és 1-2 év után haza akarnék jönni ő lehet nem jönne.
Ne azon törd a fejed, mi sikerülhet rosszul, mert ezzel csak magadat hátráltatod.
Ha tényleg el akarsz menni, akkor menj a lehetö legközelebbi alkalommal, amikor megoldható, ne várj semmire, ami "esetleg" bekövethezhet.
Másrészt ne úgy állj hozzá, hogy a német nem anyanyelved, ezért nem beszélsz ott- ugyanis csak akkor tanulsz meg jól egy nyelvet, ha minél többet használod, még akkor is, ha nem tökéletesen tudod, ettöl fgoy fejlödni.
Az meg, hogy pár év múlva vissza akarsz-e jönni, még igen bizonytalan, emiatt semmiféle lehetöségröl nem okos lemondani, ha ott találsz valakit, akkor majd kiderül, hogy lesz tovább,
Ezek szerint igazából nem akarsz kinn élni.
Nem baj, csak akkor ne mondd azt.
Összegezve -
legmagasabb végzettség: érettségi
szakmai tapasztalat: 0
nyelvvizsgák száma: 0
Azért valami piacképes szakmát kitanulhattál volna itthon, hogy normális életet élhess külföldön... nem sértésből de ilyen végzettséggel és szakértelemmel túl nagy különbségre ne számíts külföld és Mo között: elmehetsz egy gyári munkásnak vagy konyhai mosogatónak 1500€-ért 12 órázni ahol vagy egybezárva töltöd a napjaidat 4-5 román / afgán munkással egy munkásszálón vagy bérelsz saját lakást és ha nem költesz semmire talán 300-400€ meg tudsz spórolni egy hónapban,.. ezt is csak német nyelvterületű országban, pl. Kanadában ez egyenlő az éhhalállal
Akkor jobban teszed ha orientálódsz egy irányba, akár informatika akár burkoló (mindkettő felkapott külföldön) és közben minél magasabb szintre fejleszted a nyelvtudásodat (elsősorban a célország anyanyelvén).
Legegyszerűbben úgy tudsz elhelyezkedni ha erős nyelvismereted van és legalább 1-2 év szakmai tapasztalatod abban a munkakörben amit végezni szeretnél. Pályakezdőként sem lehetetlen elhelyezkedni de jóval nehezebb munkát találni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!