Ilyen esetben ti mit csinálnátok?
1+2 sávos út, középen záróvonallal, a belsőben megyek, épp utolérnék egy lassabban haladó autót a külsőben. (Kb. 55-tel ment a 90-es szakaszon)
Erre átjön a belső sávba.
Villogok, semmi reakció.
Végül meguntam és jobbról megelőztem.
Utána átgondoltam, és lehet, hogy biztonságosabb lett volna balról a záróvonalon keresztül megelőzni egy ilyen vakegeret.
Ti mit csináltatok volna?
Párhuzamos közlekedésre alkalmas úton, ahol a fogalmi sávok útburkolati jellel vannak jelölve, a másik sávban közlekedő melletti elhajtás nem minősül előzésnek.
Azt nem tudhatod, hogy az illető miért ment lassan, és az sem, hogy okkal ment-e be a belsőbe.
Az is lehet, hogy nem volt ismerős a környéken, csak annyit tudott, hogy "valahol" balra kell kanyarodni, és azért volt a lassú haladás, belsőbe sorolás, de az is lehet teljesen más volt az ok, vagy egyszerűen fogalmatlan volt az illető... de mint a kérdésedből kiderült, te sem tudsz mindent :-)
Egyébként nem hiszem, hogy balra akart kanyarodni, mivel ez a bagi körforgalom után, a 3-as főúton történt, ahol balra biztosan nem lehet kanyarodni még földútra sem, mivel ott csak a vasút van.
A külső sáv megszűnéséig pedig még többszáz méter volt hátra.
Nincs azzal bajom, ha valaki lassan megy, csak nem értem, miért nem tudott várni még 3 másodpercet, amíg elhaladok mellette. Ráadásul index nélkül rántotta be elém.
Köszi a válaszokat, akkor ezek szerint a biztonságosabb megoldást választottam.
Valaki sávot váltott eléd?
Tragédia!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!