Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Tömegközlekedés vagy autó/moto...

Tömegközlekedés vagy autó/motor pártiak vagytok?

Figyelt kérdés

Próbálnak rávenni, hogy tegyem le a jogsit, de nem látom értelmét :D

Drága az autó, drága a jogsi, akkor is kell fizetni a biztosítást ha hozzá se érek, drága a benzin, drága a parkolás és nehéz találni parkolóhelyet, tiszta stressz a közlekedés, folyamatosan figyelni kell, mindig dugó van, etc...

Nekem ez valahogy nem jön be. Vonatozni sokkal jobb, annyit kell megszokni, hogy mindig az egyel előbbivel kell menni, hogy akkor is odaérj ha késik. Ez nálunk fél órát jelent, ha időben is ér be annyit még simán elsétálgatok :D

Nem akarom leszólni a kocsikat, csak azt mondom, hogy nem nekem való. Nektek mik a tapasztalataitok? Pro et Contra?

máj. 20. 23:07
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

“ "azért van a gym, hogy edzzünk" na, aki így tör két nyelvet, az ne is kérjen tanácsot. Szánalom.”

Most ezt tényleg azért kaptam, mert használni mertem egy egész angol szót egy mondatban? Hogy érted, hogy mindkét nyelvet töröm? Néha tényleg előbb jut eszembe egy szó angolul mint magyarul (mint pl az edzőterem) de az angol nyelvet többet is használom. Emellett 18 évesen 4 nyelven beszélek (jó, a franciát tényleg csak töröm de azért megértetem magam úgyhogy legyen inkább 3,5) és most belekezdtem az oroszba is úgy, hogy egyedül magyar az anyanyelvem, a szüleim nem is beszélnek más nyelvet. Tényleg elég szánalmas vagyok.

“Elmentek a családdal egy hétre üdülni Galyatetőre”

Na ez ott bukott meg, hogy Balcsin kívül nem nyaralok belföldön 🙈🙈 Egyébként vicc nélkül, a Balcsi drágább mint kiugrani Horvátországba xdd

“Vettél a belvárosban egy mosógépet a nagyinak”

Hát ha lenne kocsim se cipelnék egy mosógépet, van akinek az a munkája, hogy kiszállítja :D

“Rosszul lesz valaki”

Azt hiszem a mentő a megfelelő szó erre. És ha sietnék a kórházba de belekeveredek egy dugóba? Vagy 10 percet kell állni a vasúti átjárónál? A mentő pont arra jó, hogy vészhelyzet esetén lehet hívni :D

Ahogy fogalmaztatok én is árnyalok, de azért ez kicsit offenzív hozzászólás volt :D Én csak véleményt kérdeztem, nem mondtam, hogy rossz a kocsi csak azt, hogy nem nekem való.

máj. 23. 22:54
 22/27 anonim ***** válasza:
21%
#21 Verjed csak a f*szod. Én két tanítási nyelvű gimnáziumba jártam, de el tudom dönteni, hogy éppen melyik nyelven beszélek. Sőt, lenézem a hunglish-t beszélő hülyéket, mert ők általában egyik nyelvet sem beszélik elég jól. Nem gym, hanem edzőterem. Vagy gymnasium. Alapból az a szó, hogy "gym" még angolul is gáz. Te meg magyar mondatba fűzve mondod. Tehát nincs egy nyelv, amit normálisan beszélnél, mert magyarul is belenyomod azt, ami angolul sem normális szó. Gratula.
máj. 24. 02:21
 23/27 anonim ***** válasza:
49%
máj. 24. 06:58
 24/27 anonim ***** válasza:
50%
Aki tömegközlekedik, az mit vár az élettől? Hogy majd nem késik a vonat, meg hogy lesz hely a buszon...?
máj. 24. 06:59
 25/27 A kérdező kommentje:

#22 én is el tudom dönteni, hogy melyik nyelven beszélek csak sokszor előbb jut eszembe a szó másik nyelven. Egyébként még soha nem hallottam senkit gymnasium szót használni az edzőteremre, szerintem az gázabb, mint a gym. Olyan boomeres (ezt a szót lehet használni? Ennek magyarul csak definíciója van, külön szó rá nincs). Még az angol nyelvtankönyvben is gym van. De hát ízlések és pofonok. Mindenesetre különbség van a kéttannyelvű és aközött, hogy magadtól tanulsz nyelveket.

Az pedig, hogy használni mertem egy angol szót egy magyar mondatban nem jelenti azt, hogy nem beszélem a nyelveket. Nyáron munka közben egy brit csoportot szolgáltam ki, azt hitték én is brit vagyok, szóval valamit csak jól csinálok. Nem értem a logikádat. De mindegy, nem fogok a nyelvekről veszekedni veled egy közlekedésről szóló kérdés alatt.

Legyen szép napod! :D

máj. 24. 07:37
 26/27 anonim ***** válasza:
#25 Dobd ki azt a könyvet akkor. Egy rakás populáris zenében is szerepel a gymnasium szó. Ha te állítólag tudsz angolul, és még nem hallottad, az gáz.
máj. 24. 09:50
 27/27 anonim válasza:
En pl az elsö vonattal/busszal be sem erek a melohelyre pedig csak 10 km a 2 väros. Jogsim 2x eve van, de meloba jobban szeretek robogoval bejärni mert 20€ a havi benzinköltseg ami a harmada egy havi berletnek es gyorsabb/egyszerübb. telen meg ott a kocsi ha kell...
okt. 7. 09:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!