Miért van ennyi felelőtlen és bunkó sofőr a magyar utakon?
Leszögezném, hogy nem mindenki az, úgyhogy akinek nem inge, az ne vegye magára. Az is nyilvánvaló, hogy nem csak a magyarok között van sok felelőtlen sofőr.
Ugyanakkor, ha az ember csak egy határt lép át, már akkor is sokkal kevesebb a dudálva, villogtatva, országúton 120-al előző, záróvonalat átlépő, piros lámpán áthajtó, zebrán elsőbbséget meg nem adó sofőr. És ezt rengeteg embertől hallom, nem csak az én szubjektív véleményem.
A kérdés az, hogy miért? Miért vannak a magyar sofőrök között többen a szabályokat semmibe vevő ön és közveszélyes sofőrök. Egyébként vannak baleseti statisztikák, amik szintén azt bizonyítják, hogy sajnos ez így van.
Khm, melyik határt is lépjük át? Nagyon nem mindegy.
Egyébként szomszédos országaink egy részének csak annyi a titka, hogy hatèkony és gyakori ellenőrzéseket vègeznek, azaz a szabálysértésnek megvan jó eséllyel a jutalma is. Nézd csak meg, egész kulturáltan is tudnak vezetni hazànk fiai a Lajtán túl, de akár csak Csehországban is.
Ha jobban megnézed ezeket a figurákat, akik így vezetnek, megvan a magyarázat rá.
Egyik se egy bölcsészforma, úgymond...
Ma is láttam egy érdekes esetet, a sofőrről csak a fűszoknya hiányzott, meg a csontkarika az orrából.
Jaj de kis mimóza vagy... Ha ilyet látsz, húzódj le, hogy kilásson mögüled és hagyd, hogy kikerüljön, biztos menne a dolgára.
Hamupipőkét levillogták, és ide jön bőgni.
Nincsen olyan sok.
Az ukránok, románok, szerbek még sokkal bunkóbbak.
A horvát, szlovák kb. ugyanolyan, mint a magyar.
Az osztrákok, szlovének valóban türelmesebbek.
Ilyen a morál.
Képzés szar, szabályok betartatása, szankcionálása szar, szülő szar példát mutat...
Érdekes én pont az ellenkezőjét tapasztaltam. Több év után újra Magyarországra látogattam és megdöbbenve tapasztaltam mennyit változott a forgalom! Mindenki betartotta a szabályokat, a sebességkorlátozásokat, figyelmes és kedves volt. Budapesten is, Siófokon is.
Nagyon nem így volt ez tíz-húsz éve! Mi történt? Darwinista szelektálás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!