Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Tömegközlekedés vagy autó/moto...

Tömegközlekedés vagy autó/motor pártiak vagytok?

Figyelt kérdés

Próbálnak rávenni, hogy tegyem le a jogsit, de nem látom értelmét :D

Drága az autó, drága a jogsi, akkor is kell fizetni a biztosítást ha hozzá se érek, drága a benzin, drága a parkolás és nehéz találni parkolóhelyet, tiszta stressz a közlekedés, folyamatosan figyelni kell, mindig dugó van, etc...

Nekem ez valahogy nem jön be. Vonatozni sokkal jobb, annyit kell megszokni, hogy mindig az egyel előbbivel kell menni, hogy akkor is odaérj ha késik. Ez nálunk fél órát jelent, ha időben is ér be annyit még simán elsétálgatok :D

Nem akarom leszólni a kocsikat, csak azt mondom, hogy nem nekem való. Nektek mik a tapasztalataitok? Pro et Contra?

máj. 20. 23:07
1 2 3
 11/27 bazaltkaroly ***** válasza:
100%

Helyzetfüggő. Budapest belvárosában eszem ágában nem lenne autóba ülni, mert tömegközlekedéssel sokkal előbb odaérek, és olvasni is tudok utazás közben. Véleményem szerint a metróhálózat az egyik legjobb Európában. Persze sétálni kell, de cserébe nem kell parkolóhelyet keresni, sétálni meg amúgy is szeretek.

Vonatozni is nagyon szeretek, de vannak ritka esetek, amikor dugig van a vonat. Rohangáló bűnözőkkel nem találkoztam, pedig az egyik legrosszabb hírnevű megyéből szoktam vonatozni. Két alkalommal voltam tanúja jegy nélkül utazóval. Az egyik csak bólogatott a kallernak, és büntetést fizetett, a másik már hangos, balhés volt, de csak a szája volt nagy, és leszállították a vonatról. Egyszer sem éreztem magam veszélyben. Egyébként ha ettől fél az ember, akkor ajánlatos első osztályra venni a jegyet, ha van, mert ott tényleg nincs semmi zűr. Az utaim 90%-a nyugalommal és kényelemben történt eddig. Ami viszont nem jó, az a MÁV minősége, ugyanis rengeteget késnek, és ha nem kapkodják össze magukat, akkor sosem lesz elég népszerű a vonatozás. De amúgy az ülések kényelmesek, wc is van, ha kell, lehet enni, inni, olvasni, zenét hallgatni stb.

Autózni is szeretek, főleg kisebb városokban, vagy olyan helyeken, ahol nincs megfelelő tömegközlekedés. Zsákfalvakban eszem ágában nem ülnék buszra. A buszvezetőkkel nincs bajom, én még nem találkoztam olyannal, aki veszélyesen vezetne, legfeljebb bunkókkal, de nem kötelező barátkozni velük. Telefonozó közveszélyes buszsofőrökből meg nagyon kevés van, és őket is el szokták kapni, ha valaki jelenti őket.

Motorozni nagyon szeretek, az egyik hobbim, amit néha céltalanul is űzök.

Tehát nem tudok pártolni egyiket sem, mert helyzetfüggő a dolog, de mindnek van előnye, és hátránya. Általában az ellenoldalak mindig próbálnak túlozni, és "valódi" történetekkel előjönni, hogy népszerűtlenné tegyék a másik oldalt, de ezek csak túlzó mesék.

máj. 21. 13:48
 12/27 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, ment a zöld pipa. Már nem tudom ki kérdezte, hogy ki akar rávenni: barátaim akarják, régebben a szüleim is mondták de miután a kismotor jogsit letenni 3 év volt és mikor apum kivitt az erdős, forgalmatlan útra vezetni minden váltásnál lefulladt a motor, továbbá egyesben is sikerült belehajtanom egy bokorba, azt mondták inkább hanyagoljuk. Ezt se tudom már ki írta, de nekem tényleg annyi érzékem van ehhez, mint egy döglött halnak :D

Azt elfelejtettem említeni, hogy nagyvárosban tervezek elhelyezkedni, mikor Pestre megyek egy álom, hogy pörög az élet, mindenki megy valahova és minden gyors. Mikor kocsival mentünk fel volt, hogy 20 percig keringtünk parkoló helyért és még ugyanennyit kellett sétálnunk. Nyilván olyan is volt, hogy 90 percet késett a vonat vagy kimaradt a busz (azt meg is reklamáltam, azóta egy percet se késik az a járat), de ez inkább ilyen magyar probléma, vagy rosszul tudom?

A nagybevásárlással tényleg lennének gondok, de azért van a gym, hogy edzzünk, szóval azt elcipelem gyalog 💪💪 xd Meg hát egy embernek olyan nagyon nagy bevásárlásra nincs is szükség.

Mindenesetre köszi mégegyszer, majd még átgondolom ezt a jogsi dolgot

máj. 21. 14:25
 13/27 anonim ***** válasza:

#11 Nem tudom, én szinte minden úton találkozom kokerókkal a vonatokon. Bár messze nem olyan szar a helyzet mint 15-20 éve, de elég 1-2 renitens alak ahhoz, hogy pokollá tegye az utazást.

Lehet én fogom ki rosszul, de még a viszonylag új vonatokon is olyanba futok bele, hogy valaki bemegy a WC-re, 2 perc múlva már izomból rúgja az ajtót a kokeró, hogy neki hugyoznia kell.

Régebben minden állomáson felszálltak, végig sétáltak a vonatokon, rendszeres volt, hogy a kalauz szólt minden utasnak, hogy zsebesek vannak a vonaton, de jogilag nem tehet ellenük semmit. Egy időben minden kalauz mellé volt rendőr, vagy biztonsági ember is annyira szar volt a helyzet.

Ha eltűnt valamim az tuti tömegközlekedésen tűnt el. Egyszer a fényképezőm lopták el, annak az árából akkoriban egy fél évig kijött volna a benzin ára.

máj. 21. 16:12
 14/27 anonim ***** válasza:

Buszsofőrből is sokfélét láttam már. A telefonnyomkodás elég mindennapos, volt hogy elől ültem, és láttam, hogy megy le az útról a busz... Azt hittem beszarok.

Máskor ideges lett a buszsofőr, mert sok utas volt (rendezvény miatt) és úgy vette a kanyarokat, hogy én ott autóval nem merek annyival menni. A szembe sávban vágta az ívet, konkrétan ha jön szembe valaki akkor frontális ütközés és borul az árokba 100+ ember. Egymás után átment vagy 3 piroson.

De nem kell, hogy rosszindulatú legyen, elég ha csak nincs helyismerete.

Legutóbb a kocsihoz akartam visszajutni, azt számoltam, hogy van 20 percem átszállásra. De a buszsofőr rossz irányba indult el, vissza kellett menjen, elcseszte az időt, már indult a másik busz amikor lestoppoltam.

Ha ott bukom a buszt akkor cseszhetem, vagy hívok taxit sok pénzért, vagy kereshetek az éjszaka közepén szállást.

Na és pont ez a kiszámíthatatlanság ami miatt vállalhatatlan a tömegközlekedés.

máj. 21. 16:27
 15/27 bazaltkaroly ***** válasza:
100%

#13 Lehet csak nekem van szerencsém.

#14 Azt szoktam látni, hogy megállóban, vagy pirosnál nyomkodják a telefont. Menet közben én csak annyit tapasztaltam, hogy beszélgetnek sokszor az elől ülőkkel. Megesik, hogy a buszos eltéved, ha kezdő, vagy új útvonalat kap, de szerintem ez csak az első alkalommal eshet meg, amikor még új neki az egész. Persze kellemetlen, amikor az ember pont ezt az alkalmat fogja ki.

A kiszámíthatatlanság tényleg a legrosszabb pont. Ha ezen javítanának, akkor tényleg jó színvonalú lehetne a tömegközlekedés. De én még mindig úgy gondolom, hogy egész használható a tömegközlekedés bizonyos esetekben.

#12 Én szerintem ne add fel, mindenképp jól jön ha van jogsid. Ki tudja, lehet pont ezen fogsz bukni a jövőben egy jó állást. Mindenkinek nehezen megy az elején, próbálkozz.

máj. 21. 16:55
 16/27 anonim ***** válasza:
100%
#12: Az hogy valaki egyesben belehajt a bokorba úgy, hogy ott ül mellette valaki, az nem érzék kérdése, hanem balf/szság... Tiszta szerencse, hogy pont arra van az oktatás, hogy megtanítsanak vezetni. De ismételten, majd ha felnősz akkor át tudod majd értékelni. Nyilván 16 évesen nem kell rohanni, kapkodni, ha még éretlen vagy hozzá. De jó észben tartani, hogy nálunk a jelenlegi helyzetet nézve még évtizedekig kifejezetten nagy hátrány lesz általánosságban, ha nincs jogsid. A többit leírtuk többen is. Nem kell autót venni azonnal, nem kell napi szinten vezetni csak mert van jogsid.
máj. 22. 06:57
 17/27 anonim ***** válasza:
"azért van a gym, hogy edzzünk" na, aki így tör két nyelvet, az ne is kérjen tanácsot. Szánalom.
máj. 22. 13:29
 18/27 anonim ***** válasza:
24%

Elmentek a családdal egy hétre üdülni Galyatetőre.

Azt írtad, szeretsz vonatozni.

Ja hogy arra nem jár vonat???

Vettél a belvárosban egy mosógépet nagyinak, mert megígérted.

Azt írtad jó kondiba vagy.

Akkor vidd el kézbe Kerepesre.

Rosszul lesz valaki a családból, azonnal orvoshoz kell vinni.

Tömegközlekedsz?

Órákig lehetne sorolni......

máj. 22. 17:34
 19/27 anonim ***** válasza:

#18 Jó azért ezeket lehet árnyalni...

"Elmentek a családdal egy hétre üdülni Galyatetőre."

Mondjuk ha valaki 1 hétre megy üdülni, akkor pont nem annyira számít a tömegközlekedés plusz ideje. Galyatető pont nem jó példa, mert Gyöngyös vasútállomásról 1 óra alatt fent van a busz. Budapestről meg közvetlen járat is van, persze tudom nem mindenki pesti.

"Vettél a belvárosban egy mosógépet nagyinak, mert megígérted."

Mondjuk pont a mosógép az, amit az esetek 99%-ban országosan bárhova kiszállítanak a régi mosógép elszállítását pedig vállalják. Sok helyen mindezt ingyen vagy plusz pár ezerért.

"Rosszul lesz valaki a családból, azonnal orvoshoz kell vinni."

Ebben egyik oldalról van realitás, másik oldalról meg nincsen, hiszen nem biztos, hogy 0-24-ben egymás nyakán ülünk, ha a város másik végén dolgozik az ember, akkor cseszheti a rosszullétet. Amúgy is ilyen esetben érdemesebb mentőt hívni mert ők el tudják látni és hamarabb be tudják juttatni sürgősségire is.

Ettől függetlenül tény, előnyösebb ha van autó.

máj. 22. 20:40
 20/27 anonim ***** válasza:
#19. Igazat adok neked, de csupán azért mert a magyarázatodban te is "árnyalsz"😉.
máj. 23. 08:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!