Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Itt ki volt a hibás? Én, vagy...

Itt ki volt a hibás? Én, vagy az autós?

Figyelt kérdés

Pár órával ezelőtt történt velem egy eset.

Hogy könnyebb legyen elmagyarázni, lerajzoltam (tudom, egy művész veszett el bennem..).

[link]

Tehát az történt, hogy a zebra előtt nagyjából 1 méterre mentem át az úton, az autó látott engem, mert még hátra is néztem, hogy nem-e jön valami, de úgy voltam vele, hogy hát itt a zebra tőlem 1 méterre, alapból lassítania kellene ilyenkor.

Tehát, átmentem, és csak annyit veszek észre, hogy az út felénél/háromnegyedénél nyom majdnem egy satu féket.

Én, mint laikus (nincs jogosítványom még), kérdezném, hogy ki volt a hibás? Vagyis inkább úgy fogalmazok, hogy ki hibázott nagyobbat? Én is hibás vagyok, hisz átmehettem volna magán a zebrán, de szerintem igazán lehetett volna körültekintő és normál tempóban közelíthette volna meg a zebrát. (Nem ment túl lassan)

Nem lett belőle semmi, csak szimplán érdekel, hogy ki volt a hülyébb. Utána magyarázott valamit az ablakból, de nem hallottam semmit, mert zenét hallgattam. (-1 pont nekem a zenehallgatás miatt, mert hallani nem hallom, ha jön valami ilyenkor, de mindig körül nézek.)

febr. 15. 19:51
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:

Ez teljesen korrekt, visszagondolva én voltam a nagyobb hülye, de szerintem ha látja, hogy előtte van egy zebra, és látja, hogy már lefordultam, nem értem miért kell annyira meglepődni.

Az már más kérdés, hogy lámpa nélkül 10 autóból 8 nem áll meg még akkor sem, ha megállok a zebra előtt normálisan.

febr. 16. 08:15
 22/30 anonim ***** válasza:
26%

"Az már más kérdés, hogy lámpa nélkül 10 autóból 8 nem áll meg még akkor sem, ha megállok a zebra előtt normálisan."

Akkor ezek szerint gondolom öngyilkos hajlamaid vannak, ha ennek ellenére lendületből mész át a zebrán.

febr. 16. 09:09
 23/30 A kérdező kommentje:

Mivel tegnap siettem, ezért kénytelen voltam átmenni, gondoltam biztosan megáll.

De nehogy már én legyek a hibás, mert nem állnak meg zebránál az autósok..:D

Mindegy, köszönöm a válaszokat, legközelebb jobban figyelek!

febr. 16. 12:12
 24/30 anonim ***** válasza:
Közös a felelősség. Az autósnak úgy kéne megközelítenie, hogy bármikor meg tudjon állni, normális autós azt is figyeli, hogy van-e bárki, aki odaérhet a zebrához és esetleg rá akar lépni, mire ő odaér. Övé a nagyobb felelősség. De azért neked is szét kell nézned, nem oké ninja módjára ugrándozni.
febr. 16. 12:41
 25/30 anonim ***** válasza:

Felrovod, hogy "...10-autóból 8 nem áll meg..."

Erre autós szemmel azt mondom, hogy 10 gyalogosból 8 szabálytalan helyen megy át.

Akkor így meg van az egyensúly? 😁

Továbbá azt is mondhatom, hogy mi van ha éppen az az 1méter hiányzott a biztonságos fékúthoz? Nem vezetsz, honnan tudod, mennyi az az annyi?

Talán ha a zebrán haladsz át, nem kell satuznia.

A fejhallgatós dolgról annyit, hogy nekem is majdnem sikerült elcsapni egy ilyen "kifinomúlt zenei ízlésű embert", akinek a fülén ezerrel szólt valami ricsaj, és annyira elragadta a zene élvezete, hogy közben a forgalommal ellenkező irányba bámult.

Amúgy meg nem is értem a kérdést!

Ha nem történt semmi, akkor min problémázol? 🤔

febr. 16. 13:07
 26/30 anonim ***** válasza:
0%
"Mivel tegnap siettem, ezért kénytelen voltam átmenni", na hát a nem megálló autósok is biztos siettek, és feltételezték, hogy nem ugrik ész nélkül eléjük gyalogos. Egálban vagytok. Csak ilyenkor nem értem, mi a jó istennek van az a k*rva KRESZ, ami akkor is garantálná a testi biztonságát mindenkinek, ha legalább az egyik fél betartaná.
febr. 16. 13:13
 27/30 anonim ***** válasza:
0%

Kíváncsi lennék mi a kérdező véleménye az alábbi esetről:

Minden úgy történt ahogy leírtad.

Ezeket alátámasztja az autóm belső kamerája is:

megyek kb. 40km/h-val a zebra felé amikor egy fejhallgatós gyalogos elém lép.

Bár fékezek, így is a lökhárítóval megütöm a térdét, amitől a motorháztetőre borul.

Rendőrt hívok, mentőt hívok, egyrészt mert előírás másrészt mert védem a saját igazamat.

A felvételen tisztán látszik, hogy a gyalogátkelő előtt történt az eset, és még a felfestett rész előtt megálltam.

Neked a lökhárítótól lesz egy térdzúzódásod, a motorháztetőtől pedig egy könyök sérülésed.(szerencséd van, "csak" ennyi)

Nekem egy lökhárító/homlokfal/motorháztető csere, lakatosmunka, fényezés, és vagy 2 hétig taxival fogok közlekedni a te költségeden- mert csak ez az egy autóm van.

Neked fájdalom, táppénz, lelki trauma, az autó költségei, kórház, rendőrség bíróság.

Szerinted??????

febr. 16. 13:41
 28/30 Koaxk Ábel ***** válasza:

Megnéztem, a képet és úgy ítélem meg, hogy az elszabadult görkorcsolya egyenesen levadászni akarja a 6 darab babapiskótát, erre egyértelmű jelek is vannak, hogy még nyilakat is lő a lemaradt babapiskótára. Az a gyanúm, ő szakadt le a falkától.

A jobb oldalon egy segítő pálcikaember megpróbál nyilakat lőni, elhárítva ezzel a görkocsolya támadását. Valószínűleg sikerül is, bár nem egyértelmű a történet vége, de úgy saccolom, sikerült az ellentámadás.

Ezt abból gondolom, hogy a pálcikaembernek vidám mosoly van az arcán, tehát úgy vélem jól megoldotta a helyzetet.

Remélem jól értékeltem ki a képet. :)

febr. 16. 18:07
 29/30 anonim ***** válasza:

Igazából mindketten hülyék voltatok.

Ha elsőbbséget akarsz magadnak, akkor a zebrán menj át.

Autósként, meg ha valaki a zebrához tart, akkor elsőbbséget kell neki adni, azaz nem kényszerítheted megállásra, futásra, ugrásra.

febr. 16. 22:10
 30/30 anonim ***** válasza:

"Nekem egy lökhárító/homlokfal/motorháztető csere, lakatosmunka, fényezés, és vagy 2 hétig taxival fogok közlekedni a te költségeden- mert csak ez az egy autóm van.

Neked fájdalom, táppénz, lelki trauma, az autó költségei, kórház, rendőrség bíróság.

Szerinted??????"

Szerinted... Viszont van egy rossz hírem, ez a való életben nem így lenne.

Eleve ketté kell bontani a kérdést:

Egyrészt indulna ellened vizsgálat gázolás miatt, ahol adott esetben a felvétel annyiban fog segíteni, hogy TALÁN nem ugrik a jogosítványod ha a felvétel bizonyítja, hogy elkerülhetetlen volt a baleset.

Másrészt ott van a biztosító aki simán hivatkozik arra, hogy a vezetés veszélyes üzemnek minősül ezért a felelősség téged illet. Szóval a sértett kórházi kezelésének költségeit (ami milliós tétel) a biztosítód fogja fizetni.

Nyilván belemehetsz egy pereskedésbe a BIZTOSÍTÓDDAL.

És nyilván nem te fogsz kijönni győztesen.

Példa: Ismerősöm benzinkúton indult el a mellette tankoló meg konkrétan a kocsi kereke elé lépett. Felvétel volt róla így az ellene indult büntetőeljárást megszüntették, megállapítva, hogy büntetőjogi felelőssége nincsen. Ellenben a biztosítója fizette a sérült kórházi kezelési költségeit.

"vagy 2 hétig taxival fogok közlekedni a te költségeden"

Hagy ne mondjam, hogy ez nem így működik... :)

febr. 17. 05:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!