Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Itt ki volt a hibás? Én, vagy...

Itt ki volt a hibás? Én, vagy az autós?

Figyelt kérdés

Pár órával ezelőtt történt velem egy eset.

Hogy könnyebb legyen elmagyarázni, lerajzoltam (tudom, egy művész veszett el bennem..).

[link]

Tehát az történt, hogy a zebra előtt nagyjából 1 méterre mentem át az úton, az autó látott engem, mert még hátra is néztem, hogy nem-e jön valami, de úgy voltam vele, hogy hát itt a zebra tőlem 1 méterre, alapból lassítania kellene ilyenkor.

Tehát, átmentem, és csak annyit veszek észre, hogy az út felénél/háromnegyedénél nyom majdnem egy satu féket.

Én, mint laikus (nincs jogosítványom még), kérdezném, hogy ki volt a hibás? Vagyis inkább úgy fogalmazok, hogy ki hibázott nagyobbat? Én is hibás vagyok, hisz átmehettem volna magán a zebrán, de szerintem igazán lehetett volna körültekintő és normál tempóban közelíthette volna meg a zebrát. (Nem ment túl lassan)

Nem lett belőle semmi, csak szimplán érdekel, hogy ki volt a hülyébb. Utána magyarázott valamit az ablakból, de nem hallottam semmit, mert zenét hallgattam. (-1 pont nekem a zenehallgatás miatt, mert hallani nem hallom, ha jön valami ilyenkor, de mindig körül nézek.)

2024. febr. 15. 19:51
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
40%

"ma 20:30"

úgyvan. pontosan. a zebra előtt/után 1 méter nem jogosítja fel a gyalogost az elsőbbségre.

2024. febr. 15. 21:05
 12/30 anonim ***** válasza:
74%
és valóbban a zebrát leszaró autósokból van bőven , ma a kérdezőt ütik el holnap a ti gyerekeiteket
2024. febr. 15. 21:06
 13/30 anonim ***** válasza:
77%
Lepontozhattok mint a 8-ast, de ha látom, hogy valaki elindul át mindegy, hogy a zebrán van vagy 1 méterre tőle, akkor át fogom engedni. Eleve ha azt látom, hogy a zebrának 1 méteres körzeténél jár valaki akkor lassítok és figyelek.
2024. febr. 15. 21:07
 14/30 anonim ***** válasza:
79%
Amúgy nem teljesen értem az autós miért a bal oldali forgalmi sávban megy. De ilyen esetben (pl több sávos út) azért az autósnak sincsen magyarázni valója, ha nem vette észre azt a gyalogost aki már nagyban kel át az úton, mert nem lehet azt mondani, hogy hirtelen lépett volna elé.
2024. febr. 15. 21:14
 15/30 anonim ***** válasza:
79%

Mondjuk arra a tárgyalásra beülnék, ahol a gázoló megmagyarázza, hogy neki van igaza mert a gyalogos 1 méterrel a zebra előtt haladt át.

Ilyen esetben a bíróság valószínűleg az nézné, hogy az autós pontosan ugyanúgy gázolt volna akkor is ha a gyalogos 1 méterrel arrébb a zebrán halad és ennek megfelelő ítéletet hozna.

2024. febr. 15. 21:21
 16/30 anonim ***** válasza:
77%
Itt nem az a lényeg, hogy a zebrán vagy a zebra előtt 2 cm-rel mész-e át, hanem hogy ha lendületből lekanyarodsz a zebrára arra az autós nem számíthat és nem is kell rá számítania. A zebránál megállsz, körülnézel és ha biztonságos, akkor áthaladhatsz. Minden más esetben Te vagy a szabálytalan.
2024. febr. 15. 21:44
 17/30 anonim ***** válasza:
39%
Te hibás vagy, mert nem elég neked az a k*rva nagy fehér csík, richtig mellette mész. Az autós is hibás, mert akinek jogosítványa van, annak számítania kéne arra, hogy bizony vannak olyan hülyék a világon, mint amilyen hatalmas nagy idióta te vagy.
2024. febr. 15. 23:43
 18/30 A kérdező kommentje:

Azta. Rossz volt a napod? Ne rajtam vedd ki, csak egy kérdést írtam ki.

Sajnálom, hogy ilyen életed van. Aki így nyilvánul meg, az mindent elmond. :(

2024. febr. 16. 01:05
 19/30 anonim ***** válasza:
6%
#18 De legalább tudok közlekedni, és nem vagyok akkora flegma, nagyképű köcsög, mint te. Sőt, még ha nem is tudnék közlekedni, nem a gyakorin kérdezősködnék hülyeségeket. Szóval legalább öt ponttal vezetek, te kis csicska.
2024. febr. 16. 02:00
 20/30 A kérdező kommentje:

Nem vagy flegma, nagyképű, köcsög? A válaszaid nem ezt tükrözik. :D

Csak a gyerekeidnek ne add át ezt a stílust, vagy inkább ne is szaporodj. További szép napot :)

2024. febr. 16. 06:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!