Belvárosi kerületekben mikor rendezik végre a túlzott parkolóhelyek helyzetét?
A belváros legtöbb részét kb parkoló autók foglalják el. A járdák emiatt irtózatosan keskenyek, simán gyalogosként is probléma haladni, nem beszélve azokról akik babakocsit tolnak vagy netán kerekesszékesek. Főként a Róbert Károly körút (de inkább a Hősök tere) környékén kezdődik a gond, és egészen a Duna partjáig jellemző, főként Erzsébetváros, Terézváros, Lipót és Újlipótváros részeken. Heti rendszerességgel áll meg a közlekedés a némely buszvonalak egy részéb szabálytalan parkolás miatt (lásd "Szegény 74-es trolibusz" facebook csoport, ami csak ezért jött létre), ma is kb 40 percig állt a 78-as troli, illetvre terelve volt.
Egyszerűen ennyire félnek a kerületek az autósok reakciójától és ezért nem csökkentik a parkolóhelyek számát? Van ahol a járda olyan keskeny, hogy szinte művészet rajta közlekedni. Úgy gondolom ez kerületi hatáskör, miért nem lépik meg ezeket a lépéseket? Illetve esetleg milyen módon lehetne jelezni nekik és felhívni a figyelmet a problémára?
Egyébként ez szimplán emberi természet, azzal tudod elérni, hogy ne autózzanak, ha olyan intézkedéseket hoznak felülről, hogy már NE ÉRJE MEG. Látod a rezsicsökkentés is csak arra volt jó, hogy senki nem szigetelte a házát, mert úgyis "olcsó" a gáz, aztán pofára is estek, amikor elkezdtek emelkedni az árak.
Az embereknek nem tudod megmondani, mit csináljanak. Ösztönözni lehet őket, de azt is embere válogatja, hogy saját érdekében mennyire képes gondolkodni.
20-as: Már megint nem arról írsz, ami a probléma. Számodra nyilván ideálisabb az autó erre a célra. Szerintem értelmesen leírtam többször is, hogy kisgyerekkel teljesen más a szitu.
"Megkerestem az árát, megvettem, fenntartom, fizetem a parkolást," Ezt a részt viszont továbbra sem fogom megérteni, mert ennek nem az anyagiak a lényege, hanem a praktikusság a gyerek miatt.
Illetve még elgondolkodtató lehet az is, ha már nagyobbak lesznek a gyerekek (a legkisebb is kijárta az alsó tagozatot) az autót évi max 10 napot használja az ember oly módon, hogy a tényleg nem vagy nagy kompromisszummal lenne kiváltható, akkor szóba jöhetne a bérlés is. A fennmaradó összeget meg lehetne a gyerekekre költeni.
Jó, részemről ezt befejezettnek tekintem, látom erre a kérdésre kb csak olyan emberek válaszolnak, akiknek semmilyen tényleges érvük nincsen az autózás mellett. Innentől kezdve legyen szíves olyan szóljon hozzá, akik a tényleges kérdésben felvetett problémára tudnak bármilyen lehetséges megoldást adni.
Csak zárójelben jegyezném meg, mentem már külföldre bérelt autóval nyaralni, nem mondanám azt hogy irreálisan drága volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!