Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Belvárosi kerületekben mikor...

Belvárosi kerületekben mikor rendezik végre a túlzott parkolóhelyek helyzetét?

Figyelt kérdés

A belváros legtöbb részét kb parkoló autók foglalják el. A járdák emiatt irtózatosan keskenyek, simán gyalogosként is probléma haladni, nem beszélve azokról akik babakocsit tolnak vagy netán kerekesszékesek. Főként a Róbert Károly körút (de inkább a Hősök tere) környékén kezdődik a gond, és egészen a Duna partjáig jellemző, főként Erzsébetváros, Terézváros, Lipót és Újlipótváros részeken. Heti rendszerességgel áll meg a közlekedés a némely buszvonalak egy részéb szabálytalan parkolás miatt (lásd "Szegény 74-es trolibusz" facebook csoport, ami csak ezért jött létre), ma is kb 40 percig állt a 78-as troli, illetvre terelve volt.

Egyszerűen ennyire félnek a kerületek az autósok reakciójától és ezért nem csökkentik a parkolóhelyek számát? Van ahol a járda olyan keskeny, hogy szinte művészet rajta közlekedni. Úgy gondolom ez kerületi hatáskör, miért nem lépik meg ezeket a lépéseket? Illetve esetleg milyen módon lehetne jelezni nekik és felhívni a figyelmet a problémára?

febr. 13. 10:27
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként ez szimplán emberi természet, azzal tudod elérni, hogy ne autózzanak, ha olyan intézkedéseket hoznak felülről, hogy már NE ÉRJE MEG. Látod a rezsicsökkentés is csak arra volt jó, hogy senki nem szigetelte a házát, mert úgyis "olcsó" a gáz, aztán pofára is estek, amikor elkezdtek emelkedni az árak.

Az embereknek nem tudod megmondani, mit csináljanak. Ösztönözni lehet őket, de azt is embere válogatja, hogy saját érdekében mennyire képes gondolkodni.

febr. 14. 19:49
 22/44 A kérdező kommentje:

20-as: Már megint nem arról írsz, ami a probléma. Számodra nyilván ideálisabb az autó erre a célra. Szerintem értelmesen leírtam többször is, hogy kisgyerekkel teljesen más a szitu.

"Megkerestem az árát, megvettem, fenntartom, fizetem a parkolást," Ezt a részt viszont továbbra sem fogom megérteni, mert ennek nem az anyagiak a lényege, hanem a praktikusság a gyerek miatt.

Illetve még elgondolkodtató lehet az is, ha már nagyobbak lesznek a gyerekek (a legkisebb is kijárta az alsó tagozatot) az autót évi max 10 napot használja az ember oly módon, hogy a tényleg nem vagy nagy kompromisszummal lenne kiváltható, akkor szóba jöhetne a bérlés is. A fennmaradó összeget meg lehetne a gyerekekre költeni.

febr. 14. 19:54
 23/44 A kérdező kommentje:
A 21-esben viszont van igazság. Szerintem inkább itt az autózás terén az edukáció is segíthetne, de ezt a fiatal generációnál kellene csinálni úgy, hogy ők már ne is szokjanak rá arra, hogy amint elérték azt az életkort amikor lehet jogsijuk, ne vegyenek autót és tervezzék úgy az életüket, hogy ne legyen rá szükségük (továbbra is Budapestről van szó).
febr. 14. 19:56
 24/44 anonim ***** válasza:
57%
Élhetsz otthon szobanövényként hogy nem mész két saroknál tovább a belvárosban.. ez a te döntésed. nekem meg az a döntésem hogy szeretek úgy közlekedni hogy nem kell megfagyni sehol, nem kell várni, nem akarnak kirabolni megkéselni, nem ülök hugyos üléseken.. Cserébe mondjuk napközben évente kb 2x járok benn a belvárosban. ha benn laknék, és ilyen pár háztömbön belül mozognék kizárólag arra én se tartanék, de nem ott lakom. és szeretem a szabadságot, hogy éjjel kettőkor el tudok menni akárhova.. nem kell 4 órákat tömegközlekednem.. hanem megoldom kocsival egy óra alatt.. satöbbi..
febr. 14. 20:37
 25/44 anonim ***** válasza:
48%
#22 Figyelj, ha én évente elmegyek nyaralni, akkor már megéri autót tartanom a belvárosban, és néha a nagybevásárláshoz elővenni. Vagy szerinted repülnöm kéne a tengerpartra? Ha már környezetszennyezésről is beszéltél. :)
febr. 14. 21:14
 26/44 A kérdező kommentje:
25-ös: autóbérlés arra az évi néhány napra nem opció?
febr. 15. 06:47
 27/44 A kérdező kommentje:
Egyébként ma reggel 1 teljes órán keresztül terelve járt a 78-as troli megint, szintén szabálytalan parkolás miatt... Az a közlekedési szakértő, aki kitalálta hogy azon a szakaszon mindkét oldalt lehet parkolni, szerintem csak képen látta a helyet. Még ha mindenki szabályosan is áll, lépésben kell járnia a busznak a szűk sáv miatt.
febr. 15. 07:17
 28/44 anonim ***** válasza:
32%
#26 Igen, persze, majd bérelek egy hétre autót, amivel több km-t mennék, mint amennyit a napi limit szorozva héttel szabad lenne, meg feláras is, ha kiviszem az országból. :D Szálljál már le a földre, a többiek itt élnek, nem az álomvilágodban.
febr. 15. 07:36
 29/44 A kérdező kommentje:

Jó, részemről ezt befejezettnek tekintem, látom erre a kérdésre kb csak olyan emberek válaszolnak, akiknek semmilyen tényleges érvük nincsen az autózás mellett. Innentől kezdve legyen szíves olyan szóljon hozzá, akik a tényleges kérdésben felvetett problémára tudnak bármilyen lehetséges megoldást adni.

Csak zárójelben jegyezném meg, mentem már külföldre bérelt autóval nyaralni, nem mondanám azt hogy irreálisan drága volt.

febr. 15. 07:43
 30/44 anonim ***** válasza:
32%
#29 Az a baj, hogy ezzel a gondolkodásmódoddal azt is mondhatnád, hogy számítógépe ne legyen az embernek, elvégre a munkahelyen kap egy laptopot ottani használatra, a telefonján van internet, ha meg nagy ritkán szöveget kéne szerkesztenie, menjen el a helyi könyvtárba. Miért venne bárki nyomtatót, annak is van karbonlábnyoma, hát biztos van a településén nyomtató/szkennelő/fénymásoló üzlet. És mindegyikre az a válasz, hogy van az a használati gyakoriság, meg az a KOMFORT tényező, hogy igenis megéri sajátot használni. Amíg ezt nem vagy képes felfogni, és láthatóan nem vagy képes felfogni, addig igazából te vagy az, akivel nincs értelme beszélni, úgyhogy nem ilyen nagy pofával kéne távozni, hanem meg kéne köszönni, hogy bárki egy szót is pazarolt rád.
febr. 15. 08:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!