Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ez túl nagy elvárás, ha már...

Ez túl nagy elvárás, ha már 20 ezret fizetek 10 perc munkáért?

Figyelt kérdés

Gumisnál voltam, hogy feltegye a téli kerekeket. Kombim van, az egyik kerék a pótkerék tartóban, másik 3 csomagtartóban, így érkeztem a gumishoz. Ott majd nekem kellett kipakolnom fehér ingben a piszkos kerekeket, majd miután felszerelte én is pakoltam be a nyáriakat.

Oké, nem nagy munka, férfi vagyok. De ha már ennyit fizettem, akkor nem lenne elvárható, hogy ne kelljen összepiszkolnom magam?

2023. nov. 19. 07:49
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
0%
juuj, 20ezret egy sima kerékcseréért? Nekem 30 euróért teszi fel most a gumis a télit, centrirozva, ki-bepakolva. (Németország)
2023. nov. 19. 13:11
 12/25 anonim ***** válasza:
0%

"hogy maszek szerelőhöz vitte és lehúzták, mert sok pénzt elkértek és még mindig nem jó, vagy ilyesmi. Hát és akkor? Tisztában voltál a játékszabályokkal és beleegyeztél."

hát nem igazán. a szerelők 90%-a mond egy árat, amikor ott hagyod az autót, azt mire visszamész rátesz még egy lapáttal, mondván ez se jó, az se jó, amaz se jó, de persze ahelyett, hogy felhivna, inkább kicseréli, azt persze te meg fizesd ki. Ezt eljátszották már egy páran velem is, mire egyszer nem fizettem ki, csak azt amit kértem. azt még ő jelentett fel. Pechére bukta a dolgot. Szóval én egy autószerelőt se sajnálok, mert a java egy tróger, nagyon ritka aki tisztességes és becsületes.

2023. nov. 19. 13:17
 13/25 anonim ***** válasza:
0%

Ezért kell venni 4 évszakost és amíg le nem kopik nem kell hozzá nyúlni.

Aki meg olyan az meg fizessen.

2023. nov. 19. 13:48
 14/25 anonim ***** válasza:
73%

Nem is értem, beálltál a műhelybe és akkor mondta a szerelő, hogy "pakold ki a kerekeket öcsi", vagy wtf?

Miért nem hagytad ott a facba?

2023. nov. 19. 13:57
 15/25 anonim ***** válasza:
28%

#12 "amikor ott hagyod az autót, azt mire visszamész rátesz még egy lapáttal, mondván ez se jó, az se jó, amaz se jó, de persze ahelyett, hogy felhivna, inkább kicseréli, azt persze te meg fizesd ki."

Igen. Pontosan ez a játékszabály, amit elfogadsz, amikor maszekhoz mész. Mert tök jól hangzik, mikor először előadják, hogy ők mit kérnek egy munkáért. Csak annyit? Hát az tök jó, a szerviz kétszer ennyit mondott. Na oszt akkor nézzük csak mit kapsz a fele annyi összegért:

- Árajánlat nincs, szóval bármikor bárhogy módosíthatja az egyeztetett összeget.

- Munkalap nincs, olyan javításokat és alkatrészeket fizettet ki veled, amilyeneket csak akar. Jobb esetben legalább el is végzi ezeket, még ha nem is kérted akkor is legalább valami haszon van benne, rosszabb esetben a szavát fizeted ki, azaz semmit.

- Számla nincs, tehát bármi amit csinált, az nyomtalan és a törvényileg előírt szavatosság nem létezik. Ha kifogásolod a munkát, védtelen vagybes tehetetlen.

- Természetesen semmilyen legalitása nincsen neki, ő nem egy cég, nem is egy vállalkozó, tehát nem tudsz vele csinálni semmit.

Persze nem törvényszerű dolog, hogy át is fognak verni a maszekok, én is ismerek olyat aki ha letelik a munkaidő átáll a "másodállásra" és folytatja tovább feketén olcsóbban, de ugyanolyan megbízhatóan és lelkiismeretesen.

A lényeg viszont az, hogy a megbízhatatlanság és tehetetlenség az, amit játékszabálynak hívok ebben az esetben. Azért cserébe, hogy ennyivel olcsóbban vállalja el, lemondasz a biztonságról. Mert egy legális szerviz, legyen az cég vagy vállalkozó, is megpróbálhat lehúzni, vagy végezhet szar munkát, de ott nem vagy védtelen, a törvény a te oldaladon áll és hidd el a törvény nagyon szereti baszogatni, büntetgetni a szervizeket BÁRMIÉRT, szóval ha mint sértett fél bejelentést teszel ellenük, arra bizony repülni fognak, mint a legyek. Ez véd téged. Többe kerül ott a munka, de a nagyobb összegért cserébe védve vagy. Ha neked csak az összeg számít és maszekhoz viszed, akkor elfogadod, hogy az alacsonyabb árért nem jár biztonság.

2023. nov. 19. 14:01
 16/25 Senior Séf ***** válasza:
100%
Mifelénk minden iparos 4000ft rezsióradíjban dolgozik. Legyen az esztergályos, ács, vagy tudomisén. A gumist őszintén szólva nem tudom, mert télen-nyáron téli gumival járok, de el nem tudom képzelni, mi a ménkű kerül ott annyiba.
2023. nov. 20. 17:06
 17/25 anonim ***** válasza:
56%

#16 Hát aki esztergályos és 4000 forintért dolgozik, az meg is érdemli. Akkora hiányszakma, mint a k*rvaisten. Egy jó forgácsoló bármennyi pénzt el tud kérni, mert kb. monopol helyzetben vannak, általában egy környéken nincs belőlük több. Ha ő mond egy jó borsos árat, akkor azt ki fogják fizetni, mert nincs más, aki olcsóbban csinálja, csak ő van, ő pedig annyiért dolgozik.

Alkalmazásban pedig SIMÁN meg lehet keresni még a legalapvetőbb tudással is 400 nettót, ha pedig az ember tud CNC-t is programozni, akkor 600-800 nettó is lazán megvan. Külföldön meg bőven misi fölött keresnek.

2023. nov. 20. 17:37
 18/25 anonim ***** válasza:
68%
A 4e forintor rezsióradíj vicc, viszont komoly autószervízekben kérnek 20e ÓRAdíjat. Egy kerékcsere meg messze nincs egy óra...
2023. nov. 20. 17:42
 19/25 anonim ***** válasza:
48%
#18 Szervizekben a kerék/gumicsere fix díjas, nem tudok olyanról, ahol óradíjas lenne. De ha óradíjas is, akkor sem kötelező megkezdett teli órát kifizettetni, mi sem így dolgozunk. Ha fél órás a munka, nem fogunk egész órát kiszámlázni. Mikor meg már olyan kis időről beszélünk, hogy 5-10 perces szir-szar, mint pl. izzócsere, nem is kérünk semmit, menj isten hírével, azon az 5 percen nekem nem múlt semmi, meg most számlázzunk ki 2000 forintot? Grátisz, isten áldjon.
2023. nov. 20. 17:55
 20/25 anonim ***** válasza:

19

Senki nem mondta, hogy kerékcserét óradíjban csinálna bárki. De mindenki rezsióradíjjal számol, mivel az viszonyítható és praktikus. Ebből simán visszaszámolod, hogy egy munkafolyamat mennyi idő, így mennyibe kerül neked, mint műhely és árazni is könnyebb. Magyarul ez egy remek viszonyítási alap.

Én csak annyit mondtam, hogyha egy komoly műhely, sokszoros műszerezettséggel, adott esetben egy munkafolyamathoz több munkaerőigénnyel 20k óránként akkor egy max 15-20 perces kerékcseréért 20K aránytalanul sok.

2023. nov. 20. 18:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!