Jogos az anyáméktól hogy friss jogosítvánnyal nem engednek még egyedül vezetni (falusi vidéken)?
Az átlag magyar évi 16000 km-et vezet, az átlag céges autók meg ~35-40000 km-et futnak (hahu 4-5 éves kategória). A céges autóknál esősorban a személyautókra gondolok (clio, megane, golf, passat, focus stb).
Tehát az átlag magyar ~ 6 év alatt megteszi ezt, a céges sofőrök pedig 1-3 év alatt.
Rengeteg a városokba, vagy akár külterületen a vezetni nem tudó egyén. lehet nő, férfi, nyugdíjas, friss jogsis.
Meg az olyanok is aki félnek pl: szemből jön valami lelassít, rosszabb esetbe nagyon lelassít, rángatni kezdi a kormányt az út szélére. Tökéletes körülmények között 90 helyett 50-70-el mennek és rá vannak feszülve a kormányra.
Aztán fokozzák a helyzetet az esernyő autósok... jelenlegi esős időbe legalábbis. A másik ilyen nagy csoport a vége télnek kisütött a nap és előveszik a kocsikat.
Ez a városi forgalomba még jobban kiéleződik. pl. nem tudja eldönteni ki kanyarodjon ,ne kanyarodjon még ki. A legjobb mikor egyenrangú útkereszteződésbe van 3 kocsi mindegyik más felé menne , de egyiknek sincs fogalma arról kinek van elsőbbsége, és lefagynak hosszú másodpercekre.
Rengeteg ilyen van, és aki ezeket nem veszi észre az biztosan nem tartozik bele a rutinos vezetők körébe, hiába van 20 éve jogsija.
A rutin megszerzéséhez vezetni kell rendszeresen. Állítom ezt én 15 évnyi tapasztalattal, átlag évi 30000 kmel, de volt 2 olyan év amikor évi 60000-et vezettem. ~570000 km-el a hátam mögött baleset mentesen!
Általánosságban írtam az előző 5# hozzá szólásomat is.
Az a baj sokan amit megkapják a jogsít, halálos magabiztossággal állítják tudnak vezetni...
Beszélgessetek utcai motorosokkal, és kérdezzétek meg őket szerintük mennyire tudnak motorozni és van e még hova fejlődniük. Hány km után érezték azt, hogy magabiztosan motoroznak és mikor vált rutinná egy vészhelyzet elkerülése. Itt a hülye gyerek szervdonort hagyjátok ki. A fő nézőponti különbség az, hogy míg TK-ra töröd a kocsit kiszállsz élve, a motorost ilyenkor többnyire zsákba viszik el.
Van A kat jogsim, de nem jött be, maradtam a crossnál. 5 év rendszeres csapatás után még mindig azt mondom nem nőtem a ki a 125 2t-t a 41 le-jével. A társaim akik 2-3 év után 250 2t-re (~60le) váltottak vissza cserélték 125-re! Mert féltek tőle, nem tudták kihasználni az erejét, és belátták, hogy még a 125 is sok volt nekik sokszor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!