Friss B kategóriás jogosítvánnyal ki mekkora távot mert egyedül megtenni?
Nyilván ez kényszer kérdése is.
Februárra szereztem meg a jogosítványom, azóta "nagyobb" (kb. 30 perces) távokat a férjem mellett, kisebb távot (kb 3 km a boltig, orvosig) egyedül is megyek. Rákényszerítve nem vagyok, de ha megyünk valahova együtt, többnyire én vezetek, hagy gyakorolni. Egyedül azért se szívesen enged még el, mert vinném a 7 hós babánkat, nem tudom/szeretném másra hagyni. Sajnos viszont muszáj lesz egyedül is nagyobb távot megtennem, elintéznivaló van a jelenlegi lakhelyünktől távolabb, és ő munkából nem tud eljönni. Az oda vezető útvonalon már többször, többféleképpen vezettem. Sokat javult a járműkezelésem, a váltások, a kuplungolás, le nem fulladok. Vezetés közben magabiztos vagyok, élvezem is, nem félek.
A férjem viszont aggódik, hogy egyedül (a babánkkal) mennék ekkora távra, bár elmondása szerint ügyesen szoktam vezetni, és ő is mondja, hogy már sokkal jobb vagyok benne, mint a legelején.
Mit gondoltok? Bevállalható? Ki mennyit vezetett friss jogsival?
Az, hogy ki mekkora távot mert megtenni, számodra miért lényeg? Mármint téged konkrétan semennyire se segítene ki, mert minden ember más. Minden ember ügyessége más, minden ember neuroticizmusa más, minden ember veszélyhez való attitűdje más és ezt még lehetne sorolni. Azaz egy centivel se vagy előrébb, ha én leírom, hogy anno 19 évesen kb 4 hónapos jogsival mentem le 4 barátommal Budapestről Pozsonyba. Éjszaka. Egy számomra tök idegen autóval, mert az anyukámé lerohadt, amikor a 20-as kilométerkőnél voltunk, így az egyik barátomék autóját kaptuk meg. Ezért lett éjszaka, mire elindultunk. De ez téged nem segít.
Annyit viszont hadd mondjak, hogy csak vezetéssel tudsz tapasztalatot szerezni. Ha nem vezetsz, az egy önbeteljesítő jóslat lesz, mivel relatíve kevés tapasztalatod lesz relatíve sok idő után, ami miatt egyre kevesebbet fogsz vezetni, mert úgy fogod érezni, nem megy neked olyan jól, mint amennyire szerinted kéne, hogy menjen.
Nem kell egy huzamban levezetni az egész távot, meg kell állni, tartani 10-15 perces pihenőket, ha szükséges.
Nem akkor kell megállni, amikor már teljesek kimerültél, netalán a fáradság miatt hibáztál, hanem előtte, hogy amikor vezetsz megfelelően tudj koncentrálni.
Érzi az ember, ha gyengül a koncentráló képessége, a hiba ott van, hogy nem áll meg pihenni.
Hagyd a férjed aggódni, te meg bátran indulj el akárhová is kell menned.
Rajtad kívül senki nem tudja, hogy kezdő vagy, tehát ha felveszed a forgalom ritmusát, senki nem fog öklötrázni(aki az öklét rázza, az is volt kezdő)
Tehát bátran vállald be, ne agyald túl. Teletank, gyerek rendesen bekötve, okmányok nálad, és ennyi..
Jó utat.
(a jogsi kézhezvétele után másnap már céges autót vezettem itt a Fővárosban...hadd ne részletezzem a lelki állapotom..de nem látszott, hogy friss a jogsim)
2010-ben lett meg az első kategóriám. Féltettek, feleslegesen.
Alig mehettem el egyedül, utólag belegondolva a saját gyerekeimet engedni fogom. Csak is tapasztalatszerzés útján lehet elsajátítani, főleg nagyvárosban.
13-ban lett meg "C"-ből, utána "A" végül pár éve "D".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!