Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Az autó sok vagy a biciklisáv?

Az autó sok vagy a biciklisáv?

Figyelt kérdés

Én nem tudom, nekem elég volt megnézni Augusztus 20-án az arányt. Nincs mindenhol kiépített biciklisáv, az autók között nyomorgunk, hogy azok tőlünk 1-2 centire haladnak el (mindezt zsinórban), és "örüljünk" ha nem vágnak oldalba, vagy nem ütnek el minket. Félelmetes volt a kontraszt, de államalapítás ünnepén biciklizni nyilván egy szélsőséges helyzet. Viszont jól mutatja, hogy mi a helyzet a városban. Szerencsére egyre több helyen alakul ki biciklisáv vagy festett sáv. Szerintem is nagyon sok az autós, elég ha az utcákat megnézzük nyugalmi állapotban, egy-egy háznál hány autó áll. Nem beszélve arról, hogy a biciklisekre, gyalogosokra is gondolni kéne, ez sok esetben nem történik meg. Akár éjszaka, szellős forgalomban sem adják meg az elsőbbséget, mozgás terünk meg annyi van, amennyit engedélyeznek nekünk.

[link]

2023. szept. 12. 14:42
1 2 3 4 5
 41/46 A kérdező kommentje:
37. Engem már ki is lőhetsz, van világításom, használom (amúgy kötelező tartozék) és képzeld el, az esetek többségében más bicikliseknek is van első-hátsó világítása, amit éjszaka bekapcsolva hagynak! 😉
2023. szept. 15. 14:54
 42/46 A kérdező kommentje:

39. Ismerősöm már el is döntötte, ő ősszel és akár télen is kerékpárra fog ülni, persze ahhoz (NAGYON) fel kell öltözni. Én pedig javaslok egy "mindenes" terepgumit, aminek jó a tapadása és bármelyik évszakra igénybe lehet venni! Persze csak óvatosan! Az első-hátsó sárvédőket pedig lehet most már felcsatolni, akinek eddig nem lett volna! ☘️

[link]

2023. szept. 15. 15:02
 43/46 A kérdező kommentje:
40. A biciklisnek jobbra tartási kötelezettsége van, ennyi a felelőssége! Hova húzódhatna le, ha nem az út szélére? Problem solved.
2023. szept. 15. 15:06
 44/46 Alex Fly ***** válasza:
66%
@43: pont úgy, mint a többi közlekedőnek. Megy a jobb oldali sávban. Ha az előtted haladót meg akarod előzni, az amúgy is sávváltással jár. Problem solved.
2023. szept. 15. 16:43
 45/46 anonim ***** válasza:
66%
#41 amit látok napi szinten, az nagyon mást mutat. :D :D :D
2023. szept. 16. 01:52
 46/46 Alex Fly ***** válasza:
66%
@45: objektív adatok szerint a kerékpárosok Kb. 80%-a van normálisan kivilágítva, 15%-uknak van legalább egy lámpája és kb. 5% a ninja. Iké, hogy az az 5% is sok, de pont egy nagyságrenddel kevesebb, mint a 37-es komment írójának víziója...
2023. szept. 16. 18:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!