Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Az autó sok vagy a biciklisáv?

Az autó sok vagy a biciklisáv?

Figyelt kérdés

Én nem tudom, nekem elég volt megnézni Augusztus 20-án az arányt. Nincs mindenhol kiépített biciklisáv, az autók között nyomorgunk, hogy azok tőlünk 1-2 centire haladnak el (mindezt zsinórban), és "örüljünk" ha nem vágnak oldalba, vagy nem ütnek el minket. Félelmetes volt a kontraszt, de államalapítás ünnepén biciklizni nyilván egy szélsőséges helyzet. Viszont jól mutatja, hogy mi a helyzet a városban. Szerencsére egyre több helyen alakul ki biciklisáv vagy festett sáv. Szerintem is nagyon sok az autós, elég ha az utcákat megnézzük nyugalmi állapotban, egy-egy háznál hány autó áll. Nem beszélve arról, hogy a biciklisekre, gyalogosokra is gondolni kéne, ez sok esetben nem történik meg. Akár éjszaka, szellős forgalomban sem adják meg az elsőbbséget, mozgás terünk meg annyi van, amennyit engedélyeznek nekünk.

[link]

2023. szept. 12. 14:42
1 2 3 4 5
 1/46 anonim ***** válasza:
76%
Természetesen autóból van túl sok. Bicikliket legalábbis még nem láttam dugóban állni vagy mondjuk a rendelkezésre álló útfelület 2/3-át elfoglalni , mint mondjuk egy belvárosi utca esetén a parkolo autók teszik.
2023. szept. 12. 14:45
 2/46 anonim ***** válasza:
29%
biciglisből
2023. szept. 12. 14:48
 3/46 anonim ***** válasza:
52%

Mindkettő. A bicikli sávokat sokszor megoldhatták volna mellékúton, nem csak az autóskat zavarja, de idegtépő amikor ülsz a trollin és ott teker előtte egy darab biciklis aki miatt 15-20 ember szív(felénk így oldották meg, 10ből 8alkalommal nem bírja tartani a menetrendet).

Ha több bicikli sávot akarnak a városba akkor meg kellene oldani, hogy az autósoknak legyen alternatív útvonal. Több parkoló kéne a város szélére is, hogy többen letudják tenni ott az autót.

Bécsben a belvárosban rengeteg parkolóház van(vagy legalábbis azon a részén amerre én járni szoktam), így nincs az, hogy valaki araszolgatva vadászik a parkolóhelyekre.

2023. szept. 12. 14:53
 4/46 anonim ***** válasza:
65%

Látom bedobták a médiába a csontot, hogy tereljék a figyelmet.

Ez a félmillió ember ha leteszi az autót és helyette kerékpárral jár forgalomba, akkor pont ugyanúgy marad a dugó. Vizuálisan gondolkodók valószínűleg már azt is látják maguk előtt, hogy hogyan fog az kinézni, amikor reggel 8 órára ez az újdonsült félmillió kerékpáros elkezd munkába tekerni. Abba már belegondolni sem merek, hogy vajon hány szabad férőhely van az országban, hogy el tudják helyezni ezeket a szerencsétleneket.

2023. szept. 12. 15:03
 5/46 anonim ***** válasza:
83%

Nyílván autóból van túl sok, ekkora agglomerációra akik kénytelenek autóval járni nincs kapacitása a városnak és ha elbontjuk a járdákat se lenne rá. Fejleszteni kellene az elővárosi vasutat, metrókat (hosszabbítani és építeni), agglomeráció tömegközlekedését, vasúti hálózat gyorsaságát stb stb.

Ezt csak azért éreztem lényegesnek leírni, mert a legtöbben azonnal autó vs bicikli gondolkodásba állnak át, pedig ez nem ilyen egyszerű kérdés és maga a kérdező sem erre gondolt (szerintem). Az pedig egy tény, hogy túl sok az autó, csak ugye ez nem az autósok hibája, hanem egy jó pár kormányé ide értve a mostanit is, mert nekik lett volna a dolga ezeket megoldani, nem az emberek tehetnek róla.

2023. szept. 12. 15:19
 6/46 anonim ***** válasza:
45%
Én a bicikliseket hajítanám ki a városból, se biztosítás , a legtöbbnek még jogsija sincs, ebből jön hogy közlekedni egyáltalán nem tudnak. És kicsit már unalmas hogy joguk már van mindenhez, de kötelességük semmi. Se a szabályokat nem tartják be, életveszélyesen manőverezik egy csomó közülük, amikor szarul sül el meg az autósokra kenik.
2023. szept. 12. 15:25
 7/46 A kérdező kommentje:
Akkor mondok még valamit. Emberből is túl sok van! Elesszük egymás elől az életteret.
2023. szept. 12. 15:26
 8/46 anonim válasza:
31%

Szerintem segítsük meg Claus Schwab tervét és öljünk meg minden harmadik embert.

Na, most hogy mindenki felfigyelt fordítsuk komolyra a szót. Budapest az iparosodás előtt épült és azóta nem esett (nem is fog) át nyugati városokra jellemző iparosodást követő drasztikus fejlődésen/átalakuláson. Itt nem az autókkal és nem a biciklikkel van a baj, hanem magával a várossal. Orvosolni ezt a problémát csak jó pár ezer milliárd forinttal lehetne és a város agyon fúrásával (metró), vagy a több munkahelyet biztosító cégek Budapestről az agglomerációba áthelyezésével (amit garantáltan nem fognak meglépni).

2023. szept. 12. 15:30
 9/46 anonim ***** válasza:
26%

> "Ezt csak azért éreztem lényegesnek leírni, mert a legtöbben azonnal autó vs bicikli gondolkodásba állnak át, pedig ez nem ilyen egyszerű kérdés"

Pedig de, ez ennyire egyszerű kérdés. Statisztikailag túl sok az autó ahhoz, hogy praktikussági okokban keressük a választ. Ha ezek alól kiveszed az autót, akkor nem fognak tömegközlekedésre átállni, sem gyalogolni a lassúsága miatt, tehát logikus, hogy jobb híján kerékpárra fognak ülnek vagy valami még rosszabbra (roller). Mindezt úgy mondom, hogy én a munkám miatt tekergek autóval napközben, de ha irodába ingázós munkahelyem lenne és evidens lenne a tömegközlekedés, akkor sem állnék át rá, ha fizetnének érte. Időnként belefér a tömegközlekedés, de nem állandóan.

2023. szept. 12. 15:31
 10/46 A kérdező kommentje:
6. Mondja ezt egy "autós", amikor majdnem minden alkalommal találkozok legalább egy-kettő olyan autóssal, aki nem adja meg az elsőbbséget még szellős útszakaszon sem. Az is nevetséges, hogy mennyire sietnek éjszaka, amikor már kihalt az egész környék, de a biciklist azért nem akarják észrevenni, és még ő hódol nekik alázattal. Közben nézzük meg, hány gyalogos, biciklis kerül kórházba (vagy temetőbe) éves szinten a gázolások miatt. Mondjuk nekem az az alapelvem, hogyha biciklivel vagyok, 100%-ban enyém a felelősség, akármi is is történik. Mondom ezt úgy, hogy autót is tudok vezeti és megvan a jogosítványom. 🙂
2023. szept. 12. 15:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!