Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Be szoktatok nézni az autó...

Be szoktatok nézni az autó alá, mielőtt beszálltok és elindultok?

Figyelt kérdés
Tegnapelőtt véletlenül átgázoltam a szomszédom macskáján, miközben az az autóm alatt aludt. Éreztem, hogy valamin átdöccent és azonnal megálltam, de sajnos már nem lehetett rajta segíteni. Pont szemtanúja volt a szomszéd is, és elkezdett velem hangosan kiabálni, hogy gyilkos vagyok, meg miért nem nézek a kerék alá stb. Annyira ordibált, hogy még a környező utcákban is hallani lehetett, azóta még mindenkinek azt híreszteli, hogy szándékosan csináltam. Ma még munkahelyemen is megkérdezték, hogy valóban direkt ütöttem-e el a macskát.

2023. szept. 7. 17:17
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
84%

#10 A jogszabály minden tartott állatra vonatkozik így a macskára is. Nyilván mint írtam is, az állat habitusából és a macskáról kialakult kép miatt ez egy szürke zóna. De ettől még a szabály létezik.

Persze most játszatunk a szavakkal, hogy a macska az nem szökik, hanem amúgy is kint van és még a szart is elkaparja. De ezek mellett verekszik, betegséget terjeszt, kárt okozhat és rohadt kártékony állat mondom ezt úgy hogy szeretem a macskákat, de megölnek mindent amit látnak.

Nyilván a macska valahol olyan mint a madarak. Jelen vannak körülöttünk, együtt élünk velük és hulló állatként tekintünk rájuk. Mondjuk más országokban meg szabadon kóborolnak a kutyák, meg a tehenek az emberek között, szóval valahol ez is kulturális kérdés.

Nem mellesleg a gazda feladata lenne a macska ivartalanítása, amit a nagy többség nem tesz meg. Pedig ezzel megelőzhető lenne a territóriumharc és a legtöbb agresszióhoz, párzáshoz és szökéshez kötődő tevékenység.

2023. szept. 7. 23:29
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Hogy lehet direkt elütni egy macskát? Kergeted az autóval, utána mész a járdára és utána mész autóval az oszlop tetejére is?

A szomszéddal nem foglalkoznék. Megmondtam volna neki, hogy a macskáját ne a kocsim alatt altassa. És nem szoktam én se alánézni. És ezután sem fogok.

2023. szept. 8. 12:27
 13/19 anonim ***** válasza:
51%

A macska egyáltalán nem kártékony, sőt, a rágcsálóirtással történelmi szerepet töltöttek be és óriási szolgálatot tettek az emberiségnek. Arról aztán nem tehetnek hogy elhajózták őket olyan helyekre ahol a madárvilág védtelen volt egy ilyen mini-csúcsragadozóval szemben...

Az meg végképp nem igaz hogy "betegségeket terjesztenének", kérdezz csak meg egy állatorvost hogy a macskák a nagyszámú jelenlétüket figyelembe véve mennyire problémásak ebből a szempontból.

2023. szept. 8. 13:39
 14/19 anonim ***** válasza:
25%

#13 Hagyjuk a történelmet, a mai világban a macska simán csak hobbi állat. És mint olyan rettentő kártékony a természet többi élőlényére.

Nyilván nem a macska tehet róla és nyilván ezért kötelezi az állatvédelmi törvény a gazdát a háziállata kordában tartására.

Persze, tudom a macska a világ legtisztább állata, de elég megnézni egy átlag kóbor, utcai macskát. Bemegy ahhoz is aki normálisan tartja a macskáját, összeverekednek, aztán meg lehet az állatot kezelésekre hordani nem kis pénzekért.

És még mindig ott tartunk, a gazda felel az állatért.

2023. szept. 8. 18:07
 15/19 Ocean7 válasza:
38%

#14 Hagyd már, nem látod hogy egy macskabuzzer?

#13 Valahonnan a szomszédból rendszeresen átmászkál egy fekete macska a kertembe és gyilkolja a madarakat. Nincs bajom a macsekkel a gyilkolászást leszámítva, de csak a Te kedvedért holnap elõkaparom a rég nem használt vadászcsúzlim és adni fogok a pofájának!;)

2023. szept. 10. 02:20
 16/19 anonim ***** válasza:
51%

Jól van Pistike, ha felétek ennyire menő dolog állatkínzással dicsekedni, akkor legyél magaddal elégedett

2023. szept. 10. 11:19
 17/19 Ocean7 válasza:
33%
Nem lesz itt kínzás. Jól célzok. A csapágygolyó úgy fog átmenni a törékeny cicakoponyán, mint egy puskagolyó! Mind a 9 életét kilehelli majd egy szempillantás alatt! 🤗
2023. szept. 10. 13:10
 18/19 anonim válasza:
100%

Nem, nem szoktam benézni a kocsi alá, ezután sem fogok. A mi macskánk ha csak meghallja a motor hangját, már iszkol is el, így nem kell amiatt aggódnunk, hogy elütjük.

A szomszédod meg így járt. Ezt az állatot pont te ütötted el, de elüthette volna akárki más is az utcából, akár a saját gazdája is, mert ugyan lehet, hogy benéz a kerék alá induláskor, de ha hirtelen átrohan előtte az úton, már hiába lép a fékre. Vagy megtámadhatta volna egy kutya, másik macska stb. A kint tartott macskának sajnos ez a veszélye. Bármikor bármi történhet vele.

2023. szept. 10. 17:00
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, magyarázd meg a szomszédnak, hogy ha a macska nem ébredt fel (vagy inkább nem volt ereje kimenni a kocsi alól) a beszállás, ajtócsapkodás, motorindítás zajára, akkor az már nagyon beteg lehetett és inkább megváltás volt neki a halál.
2023. szept. 10. 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!