Hogyan tarthatnám meg az autót?
Itt a baj hogy nem írattátok át. Jogilag nem a tiéd az hogy kifizetted de nincs annak nyoma, így ezt buktad. Hiába tudja mindenki ez nem ér semmit. Jogilag fele-fele arányban a tiéd meg az öcsédé, EZ VAN! Ha az öcsédben van annyi emberség hogy ezt figyelembe veszi akkor átengedi neked a tulajdonjog részét és megvan oldva a gond. Ha nem akarja akkor meg kell egyezzetek, vagy kivásárolod a részét tehát az autó jelenlegi értékének a felét ismét ki kell fizesd.
Nem is értem, hogy ha megvetted akkor miért nem írattad át? Most ennek a levét iszod.
Az öcsém is jól tudja, hogy kifizettem, csak ilyen g*ci.
Apánk egészséges volt, 58évesen hunyt el balesetben, senki sem számított rá. Idővel szándékombán állt volna átírni az autót, csak halogattam, mert így olcsóbb volt.
#4 Te sem vagy a legélesebb kés a fiókban, az biztos. A kérdező nem vett semmit. A szóbeli megállapodásnak nincsen semmilyen jogi ereje. Ha a kérdező kisajátítja az autót, a testvére azonnal hívhatja a rendőrséget és az autót órákon belül lefoglalják. Nincs itt semmilyen per, meg "évek".
Az autó közös addig a percig, amíg valamelyikőtök meg nem veszi a másik tulajdonrészét, vagy közösen el nem adjátok egy harmadik félnek mindketten a fél-fél tulajdonrészeteket. Amíg e kettő közül egyik sem történik meg, egyikőtöknek sincsen joga önállóan rendelkezni bármiről. Sem az esetleges eladásról, sem a használati jogról. Kizárólag közös megegyezés van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!