Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Miért kell állandóan piszkálni...

Miért kell állandóan piszkálni az e-rollereseket?

Figyelt kérdés

Olyan szépen suhannak pedig.

Én nagyon szeretek vele menni.

Nem csak Magyarországon,hanem külföldön is piszkálják őket.

Bezzeg azokhoz a privilegizált pökhendi biciklisekhez egy ujjal sem mernek nyúlni.Ők meg még örülnek is neki,hogy szívatják az e-rollereseket.

Az e-roller a leginkább 21. századi közlekedésmód.Ugyanis, villamos energiával működik és nem kell hozzá emberi erő.

Szemben a biciklikkel, amik olyanok, mint egy vasúti hajtány, emberi erővel működnek, a 21. században.

2023. aug. 2. 12:29
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%
Biciklivel járok, sajnos sokszor tapsztalom hogy húzzák a gázt mint az állat, eszetlenül száguldoznak ön és közveszélyesen, egymás nyakába csimpaszkodva egy rollerrel hárman. Biciklisek között sokkal kevésbé tapasztalok eszetlenül közlekedőket.
2023. aug. 2. 12:34
 2/24 A kérdező kommentje:

1.

Én pont a bicikliseknél látom,hogy áttekernek a piroson.Nem állnak meg, mikor nincs elsőbbségük.

2023. aug. 2. 12:36
 3/24 anonim válasza:
100%

Nem piszkálni kéne őket, hanem jól körülhatárolni a kreszben, hogy hol és hogyan menjenek.

Amíg ez nincs meg, addig az e-roller egy szürke zóna, ami senkinek se jó.

2023. aug. 2. 12:37
 4/24 anonim ***** válasza:
100%

Én németeknél élek, ők az új biciklisek.

Száguldanak mindenhol, az úton ugye csak araszolnak, de ha úgy gondolják, akkor felmennek a járdára, ott meg repesztenek a gyalogosok közt.

Egyszer előttem majdnem elsodort egy nőt egy ilyen rolleres.

A másik dolog, hogy itt appel lehet bérelni, és mindenhová odacseszik, eltorlaszolják vele a gyalogutakat (járdákat), rokkant parkolót stb.

2023. aug. 2. 12:38
 5/24 anonim ***** válasza:
100%

"Én pont a bicikliseknél látom,hogy áttekernek a piroson.Nem állnak meg, mikor nincs elsőbbségük."

Ez is igaz. Az hogy a másik is tuskó, nem menti fel azt, aki rollerrel tuskó, tisztelet a kivételnek.

Biciklis támához:

[link]

2023. aug. 2. 12:39
 6/24 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon jó eszköz az elektromos roller, nem azzal van a gond, hanem a felhasználói egy részével.

Pont ahogyan az autósoknál sem az autóval van a baj, hanem a sofőrök egy részével akik nem tartják be a szabályokat, figyelmetlenek, veszélyes helyzeteket okoznak, baleseteket okoznak.

Az elektromos roller és roller között a sebessége a nagy különbség. Ha egy elektromos roller közel olyan sebességgel halad, mint egy normál rolleres és közben betartja a közlekedés szabályait, figyel a mellette közlekedőkre, nem sodorja veszélybe az utakon, járdákon a többi közlekedőt és nem hal bele abba, hogy begurul egy autó elé, akkor senki nem is piszkálja. Az én gyerekeim is használják az e-rollereket alkalmanként, mert nem kell biciklivel menniük, nem kell gyalogolniuk se és nekem sem kell őket fuvarozni kocsival.

Azonban sokan szabálytalanul mennek, túl gyorsak, baleseteket okoznak vagy másokat veszélybe sodornak.

2023. aug. 2. 12:39
 7/24 anonim ***** válasza:
100%

Ja igen, arról nem beszélve, mikor 5 kölcsönzős roller keresztbe hosszába van cseszve a járdán mint valami harcmezőakadály.

Biciklivel ilyet még nem láttam.

2023. aug. 2. 12:42
 8/24 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos sokszor nincs egyértelmű szabályozás, mikor, hol és hogyan lenne szabad használni ezeket a rollereket, ennek eredményeképp sokan közveszélyes idióta módjára közlekednek vele. És minél több ilyenbe fut bele az ember, annál nagyobb lesz benne az ellenérzés.
2023. aug. 2. 12:45
 9/24 anonim ***** válasza:
100%

#8 Igazad van. Azért nincsen mert maga az e-roller is új közlekedési eszköz és még nem sikerült megegyezni a szabályokban, pedig már jó ideje próbálkoznak vele.

A gond ott van, hogy ha jármű, akkor nem mehet a járdán. Ha nem mehet a járdán, akkor megfelelő védőfelszereléssel lehetne csak használni, hiszen az autós forgalom veszélyes a rolleresekre nézve ha az úttesten használnák.

Azonban ekkor lép be, hogy gyerekek i használhatják, sok szülő pont a gyerekének veszi, hogy ne kelljen bicikliznie az úton hanem mehessen hasonlóan gyorsan de a járdán vele. Most akkor szorítsuk le a gyerekeket is az úttestre rollerezni? Vagy 14 év alatt lehessen a járdán menni, de mégis miért, ha a 14 éves is tud vele 40-50km/órával haladni?

vagy korlátozzuk le a maximális sebességüket? Hogyan vesszük rá a gyártókat? Hogyan korlátozzuk a sebességét annak a sok ezernek ami már kint van az embereknél? Mivel akadályozzuk meg, hogy átlépjék ezt a sebességhatárt? A járdákra is tegyünk traffipaxot?

2023. aug. 2. 12:54
 10/24 anonim válasza:
100%

"Miért kell állandóan piszkálni az e-rollereseket?"

mert a többség idióta, mennek mint az állat veszélyeztetve saját és a többi ember épségét.

2023. aug. 2. 13:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!