Senki nem aggódik azon, hogy egyre több autó van a világon?
Autósként azt mondom, hogy nagyon szívesen letenném a kocsit, ha csak a megye egyik végéből a másikba eljutni nem kerülne fél napba tömegközlekedéssel...
Van egy nyaralónk, ~50 kilóméterre Budapesttől. Tömegközlekedéssel 2-3 óra, autóval fél óra eljutni oda... te melyiket választanád?
Ezt döntse el mindenki egyénileg. Nekem városon belül is több időbe kerül tömegközlekedéssel eljutni a munkahelyemre, mintha autóval mennék.
@14
Azért ez nagyon nem általános dolog tömegközlekedésen.
Illetve ha ülni szeretnél, pár km esetén tök jó a bringa is
Mégmielőtt azt mondod hogy veszélyes mert sok az autó, akkor veled máris egyel kevesebb autó lesz az utakon.
Ebike esetén még leizzadni sem fogsz
@13: most is mindenki egyénileg dönti el... Ezért vannak a dugók.
Ellenben amikor pár autós több száz/több ezer utast tart fel a döntése miatt, ott már túllépte az egyéni döntés hatáskörét...
Nagyon érdekes dolog ez amúgy. Minél több az autó, annál jobban megéri a bringa. Nekem munkahelyem kocsival és bringával is 13 percre van.
Viszont minél jobban megéri a bringa annál többen választják azt és annál kevesebb kocsi lesz az utakon tehát annál jobban megéri az autó.
Legalábbis megérné, ha az ember talál parkolót.
Szerintem jó irány az, hogy a városokból szép lassan "kitiltják" az autókat, viszont a városok között megmarad mint közlekedési eszköz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!