Vezetéskor a forgalomban mennyire vagytok türelmesek a tanuló vezetőkkel? Mikor dudálnátok rá?
Én türelmes vagyok velük. Volt már olyan hogy parkolóban ültem az autóba és telefonáltam amikor mellettem elkezdett beparkolni gyakorlás miatt, és ugye nem tudtam kiszállni amikor végeztem ameddig ott próbálkozott, de türelmes volt, kivártam mire befejezi és ennyi.
De olyan is volt hogy egy kereszteződésbe túlságosan sokat várt arra hogy kimehessen, én mögötte láttam hogy simán kimehet még lassú léptekben is, nem lesz baj, de nem dudáltam rá mert nem akartam ezzel bajt okozni, megijeszteni és nyilván az oktató is azért ült mellette hogy majd Ő tanítsa.
De volt már olyan hogy valaki friss jogsisként ugye ki volt rakva a T betű az autójára bénázott egy halszálka parkolóban ahol tolatva kellett beállni és kivártam mire befejezi, persze rossz volt nézni amit leművelt, de tekintettel vagyok a kezdőkre és kivártam türelmesen. Meg én is így kezdtem és sokan mások is akik tanulók voltak meg friss jogissok, csak egyesek sajnos ezt elfelejtik.
#16 Csak tudnám, hol van ebben a parasztság. Abban, hogy szerintem nem oké ötször korrigálni egy parkolást, ha vizsgán is csak kétszer lehet? Mert ugye ezt mondtam. :) Egy szóval nem mondtam, hogy ledudálom a bénázó mazsolát, csak azt, hogy akinek jogsija van, annak már nem illendő _ennyire_ bénáznia. Attól függetlenül nyilván kivárom. De úgy látszik, hiába mondok bármit, ha itt mindenki analfabéta.
#17 Amúgy igen, engem speciel irritált egészen kiskoromtól, ha egy pedagógus agyondicsért, baromi idegesítő és egyáltalán nem ösztönző. Mindenki máshogy van bekötve. Bocs már, hogy nem olyan törékeny az önértékelésem, hogy összeomoljak, ha nem dicsérnek minden második mondatban akkor is, ha hülye vagy béna vagyok.
Jómagam szintén türelmes vagyok a tanuló vezetőkkel, akkor is, ha oktatóautóval, akkor is, ha saját T betűssel közlekednek. Dudálni legfeljebb akkor, ha baleset elkerülést szeretnék megelőzni. Ahogy már írták, előfordulhat veszélyes hiba. Az más kérdés, a tanuló vagy az oktatója miatt.
Megjegyezném, nem csupán dudálással stresszelik a tanulókat egyesek, hanem veszélyes előzésekkel, leszorítással, villogással, de büntető fékezésről is halottam már (oktató rokontól). A beszólásokról már ne is beszéljünk. :-(
A legérdekesebb ilyen eset, amikor addig kötekedett egy ilyen autós a tanulóval és oktatójával, míg nekik nem ment. (kétszer találkoztak az úton, amikor odafelé, majd visszafelé mentek. Mindkét esetben nehezményezte a kötekedő, hogy feltartják. Második alkalommal ment bele az oktatóautóba.) Rendőrt hívott az oktató, kiderült a kötekedőnek nincs jogosítványa, az autójának nincsenek papírjai. 🤔
Gondolom, féltékeny volt, hogy más ember oktatótól tanul vezetni, ő pedig kénytelen volt önmagától csak úgy beleülni a roncs autóba és átmenni a szomszédos faluba borért. 😉🙃
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!