Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » A 7-es főútról miért nem...

A 7-es főútról miért nem tiltják ki a kerékpárosokat?

Figyelt kérdés

Kezd elegem lenni hogy mindig őket kell kerülgetnem amikor mennék kirándulni a Balatonra vagy a Velencei-tóra -.- ezeknek semmi veszélyérzetük nincs??

Meg amúgy is,csilliárdokból felhúzták nekik a Budapest-Balaton kerékpárutat akkor miért nem használják, ha már autópályák helyett ilyen projekteket finanszíroznak az autósok által befizetett pénzekből?

A 6-oson is ki vannak tiltva pedig az sokkal kevésbé forgalmas mint a 7-es. Ráadásul ugyanaz a megye ugyanaz a közútkezelő. Ekkora különbség van egyes ügyintézők között?

2023. márc. 13. 11:25
1 2
 11/16 Alex Fly ***** válasza:
48%
@10: pont ugyanannyira indokolatlan, mint az, hogy te sem az autópályát használod...
2023. márc. 14. 20:56
 12/16 anonim ***** válasza:

#11 Nana! Kerékpárút azért van, hogy a kerékpárosoknak biztonságosabb helyük legyen kerékpározni, esetleg több ember kedvét meghozzák a környéken a kerékpározáshoz.

Az autópálya meg azért, hogy minél gyorsabban eljuss A-ból B-be. Ha nekem nem célom a minél gyorsabban eljutás, meg baromi unalmasnak tartom az autópályán közlekedést, főúton meg szebb a táj, akkor nem indokolatlan a főúton menni.

2023. márc. 14. 22:59
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
#12 Nekem kerékpárosként nem célom a minél biztonságosabb kerékpározás, inkább preferálom a főút mentén található szebb tájat, tehát a gondolatmeneted alapján nem indokolatlan, hogy a gyalogosokkal, futókkal, babakocsis anyukákkal teli unalmas Duna-menti kerékpárút helyett inkább a nekem táj szempontjából sokkal jobban tetsző 2-es elsőrendű főútvonalat használom (amúgy teljesen szabályosan) Budapest és Vác között.
2023. márc. 15. 01:20
 14/16 anonim ***** válasza:
#13 Jogos. Nem is a 2-esről van szó. Meg mint említettem, engem nem zavarnak a biciklisek a 7-esen sem. Én ott mondjuk nem bicikliznék, de aki megteszi, biztos van oka. Na, már nem is tudom, mit gondoltam. Az tuti, hogy akár indokolatlan, akár nem, a kérdező kicsit hisztis.
2023. márc. 15. 01:50
 15/16 Alex Fly ***** válasza:

@12: a gondolatmeneted ott sántít, hogy a BuBa egy önálló útvonal azoknak, aki arrafelé akarnak menni a Balatonhoz, nem pedig a 7-essel párhuzamos, azt kiváltó bringainfra. A megléte semmiben nem befolyásolja a hetes út használatát; teljesen független tőle pont úgy, mint az M7.

Ha nekem nem célom az, hogy több tíz kilométeres kerülőt tegyek, akkor megyek azon az úton, amelyik egyenesen arra vezet, ahova indultam.

Ha engem zavaz, hogy gépkocsik is vannak az úton, akkor ott a kerékpárút -ha téged meg a kerékpáros zavar, akkor ott az M7. Mi a baj azzal, ha mindenkinek megvan ugyanaz a választási lehetősége?

2023. márc. 15. 10:59
 16/16 anonim ***** válasza:
#15 Köszi, ezt pl. nem tudtam, hogy az akkora kerülő. Akkor nem szóltam. Meg időközben amúgy is meggyőztetek. Ismétlem, engem nem zavar a kerékpáros. Én motoros vagyok a 7-esen, nagyon gyorsan kikerülöm őket, ha egy pillanatra is üres a szembesáv fele.
2023. márc. 15. 11:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!