Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Budapesti kerékpárosok, ha...

Budapesti kerékpárosok, ha ügyeltetek, hogy ne lopják el a kerékpárotokat, akkor nem is lopták el eddig a kerékpárotokat, vagy ennek ellenére mégis megtörtént?

Figyelt kérdés
2022. okt. 20. 08:25
A kérdező szavazást indított:
5 év alatt 1 kerékpáromat se lopták még el
5 -nél több év alatt még egy kerékpáromat se lopták még el
5 év alatt 1 kerékpáromat lopták el
5- nél több év alatt 1 kerékpáromat lopták el
5 év alatt több kerékpáromat is ellopták
9 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
40%

Biciklire nem létezik kifejezetten erős lopásgátlás. Akinek még sosem lopták el biciklijét, az még vagy sosem hagyta azt magára nyilvános területen, vagy csak olyankor és olyan helyen tette azt, hogy a forgalom miatt nem lehetett észrevétlenül ellopni.

Ezzel azt akarom mondani, hogy erre "ügyelni" nem lehet. Hiába veszed meg a legdrágább lakatokat, láncokat, akármit, egyszerűen nem létezik olyan, amit ne lehetne pár másodperc alatt kijátszani. Szóval tök mindegy mennyire vigyáz a tulaj, ha a tolvaj kap pár másodpercnyi lehetőséget, akkor már viszi is.

2022. okt. 20. 08:50
 2/8 anonim válasza:
100%

Én mindig lelakatolom nagyon biztonságos lakattal és csak forgalmas helyen hagyom kint. Soem lopták még el egy bringám sem. De sok múlik a bringán is, egy szart nyilván senki nem akar ellopni.

Az első kettő nekem ilyen retro bcikli volt, nem képviseltek túl nagy értéket, nyilván nem kellettek senkinek. Utána jött egy Csepel Torpedo, az még nem annyira értékes bringa, viszont divat, könnyen eladható szóval benne volt a pakliban hogy ellopják, de nem történt meg. Most pedig egy egyedi építésű van, rohadt drága volt. Abban bízom, hogy mivel egyedi építés, ezért nem jól eladható, ezért lopni sem akarják. Meg ugye nem ilyen ismert márka, amiről egyből tudnák hogy sokat ér. Mondjuk az alkatrészei is meg a váz is elég jók, csak a váz önmagában 3 kiló volt, viszont itthon nem ismert márka, szóval bízom benne, hogy nem ismeri fel az értékét egy tolvaj... De a lényeg, hogy lakatra nem szabad sajnálni a pénzt. Nekem ilyen hajtogatós van, elvileg azt csak flexel tudják leszedni. Szóval továbbra is bízom a legjobbakban. :)

2022. okt. 20. 09:11
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Elég bitang láncos motorzárat hordok magammal.

Volt már, hogy megcibálták láncot (este-éjszaka, pesti belváros), de a bicajt végül nem vitték el.

Munkaidőben egy bank előtt tartom, 2 kamera keresszttüzében, ott még sosem nyúltak hozzá.

Ha éjszakára rendszeresen kint hagyod, és nem valami 10eFt-os rozsdakupac, akkor garantáltan el fogják lopni, akárhogy zárod.

Mindig stabil tárgyhoz kell lakatolni, a közlekedesi táblák és korlátok nagy része "elő van készítve" ha ilyenhez lakatolsz előtte rángasd meg, nem emelhető-e ki.

A villanyoszlop vagy a fa a legbiztosabb.

Ha forgalmas a hely az előny, ha van ránéző kamera az is előny.

És nyulván minél olcsóbb(nak kinéző) bicaj és minél masszívabb zár, annál jobb esélyeid vannak.

2022. okt. 20. 09:21
 4/8 anonim ***** válasza:
Nekem a 10 ezer forintos rozsdakupacomat vitték el, pedig egy nagyobb sodronylakattal ki volt kötve, kamera is volt és ez kifejezetten biztonságos környéken volt.
2022. okt. 20. 09:39
 5/8 anonim ***** válasza:

A faluban hagytam párszor a központban, napközben nagyon gyenge lakattal, de az az olcsóbbik (használtan volt 10-15 ezer), leharcolt, buszhoz járós bicikli volt). Az elsődleges biciklihez (Btwin Rockrider 340) 4 évig azt a szürke, Decathlonos sodronyzárat használtam, 1 éve pedig piros színű, ABUS lánclakatot, soha nem lopták még el, bár nem hagyom rendszeresen közterületen.

Az viszont biztos, hogy 60 ezres bicikliért (ami most úgy 20 ezret érhet 5 évesen, nem tökéletes állapotban) senki sem fog nekiállni láncos lakatot elvágni, inkább keres egy ugyanilyet (elég gyakori típus), ami csak sodronyzárral van, vagy azzal sincs lezárva.

2022. okt. 20. 16:24
 6/8 anonim ***** válasza:
Teljes lopásgátlás nincs. Tegyél rá egy olcsó lakatot meg egy normálisat. A lopást azt gátolja meg, hogy annyi idő átvágni, hogy közben felfigyelnek rá a járókelők vagy te végzel ott, ahol lezártad, és rajta kapod az illetőt. Nekem még nem lopták el se biciklim, se motorom, de bármikor megtörténhet sajnos.
2022. okt. 20. 16:35
 7/8 BeefEater ***** válasza:
100%

Ha drága a biciklid, akkor köss rá biztosítást.

A sodronyzár és a gerinclakat semmit sem ér. Rendes zárral (lánc vagy U lakat) valami stabil ponthoz kössed. Ha bicikli tárolónál parkolsz, akkor az is segíthet, ha egy csillivillibb, de a tiednél rosszabb zárral lakatolt bicikli mellé parkolsz. A kerékpár tolvajok hülyék, a fényes biciklit fogják vinni, nem a jobbat.

2022. okt. 20. 18:56
 8/8 Hintalow ***** válasza:

Nem volt mèg ilyen esetem, nagy masszìv colstok lakatot használok, a tengelyek is speciálisak, csak a saját kulcsukkal nyithatóak.

Persze ehhez hozzátesz az us, hogy hoszabban nem hagyom forgalmas helyen, bringával járok dolgozni, de napközben az irodaház mèlygarázsában kialakìtott biciklitárolóban van.

2022. okt. 21. 12:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!