Honnan kell tudnia a biciklisnek, hogy van-e kerékpárút?
41/53 A kérdező kommentje:
Megmutatnád akkor a KRESZ-ben azt a részt, hogy nekem csak akkor kell a kerékpárutat használnom, ha az a nekem megfelelő irány mellett van?
#40 Ki mondta, hogy rákiabálnék? Én nem kiabálnék rá. De ha elütnek, az neked fog fájni. És amúgy nem, nem, nem az autósok sajátították ki az utakat maguknak, hanem a gazdasági és ipari fejlődés terelte az embereket az autókba. Aztán persze lehet élhetőbbé tenni nagyvárosokat, tessék olyan politikusokra szavazni, akiknek ez szerepel a programjában, aztán reménykedni, hogy valóra is váltják. Ha Puzsér mellett kampányoltál volna olyan bőszen, mint ahogy itt anonim hőzöngsz, akkor most gyalogolhatnál mindenhova, engem meg nem érdekelne, mert én mindig az adott szabályok és lehetőségek között közlekedek.
2023. márc. 4. 20:33
Amúgy csekkoltam, mikori ez a felvétel, amit linkeltél. 1910-es évek. Ugye ezt te sem gondoltad komolyan? Az ember vagy jómódú volt és kávézókba járogatott meg az ügyvédi irodába vagy akárhova, vagy kilépett a tanyasi házikóból és egyből a munkahelyén találta magát, vagy éppen a fronton harcolt...
2023. márc. 4. 20:35
44/53 A kérdező kommentje:
"Hajszál pontosan ugyanazt csinálod és hajszál pontosan ugyanannyira szánalmas vagy, mint azok az autósok."
Ha ugyanazt is csinálom, akkor is sokkal elfogadhatóbb erkölcsileg pöfékelők ellen csinálni ugyanazt.
45/53 A kérdező kommentje:
"És amúgy nem, nem, nem az autósok sajátították ki az utakat maguknak, hanem a gazdasági és ipari fejlődés terelte az embereket az autókba."
A birkákat szokták terelgetni, és azok mennek arra, amerre mondják nekik.
#45 Rendben. Akkor nagyon remélem, hogy a lakhelyedtől gyalogosan izzadás nélkül elérhető helyen dolgozol, vidéken élő rokonokkal csak karácsonykor találkozol, és még életedben nem szálltál repülőgépre, de vonatozni sem szoktál úri hóbortból. Mert ugye ha te eldöntheted, "erkölcsileg" kiket lehet szidni, akkor szerintem ez a minimum feltétele, hogy valakinek kifogásolhatatlanok legyenek a közlekedési szokásai. Mindenki más (tehát a fejlett világ minden polgára) valahol megróható, intelligens ember azért nem szokott egész csoportokat random kipécézni magának.
2023. márc. 4. 20:40
47/53 A kérdező kommentje:
Ez már megint milyen logika? Csak akkor kritizálhatom a te környezetszennyezésedet, ha az enyém 0? Ha mondjuk tizedakkora, mint a tied, akkor miért is nem kritizálhatlak?
#47 Ki mondta, hogy logika? Te hoztad be azt a szót, hogy erkölcs. Az én erkölcsöm szerint gyilkosságért sem ítélhetnél el, ha loptál már életedben fél falat kenyeret, csak hogy ne halj éhen. Fogalmazhatnék úgyis, hogy nálam a képmutatás a legkisebb mértékben is undorító, nálad meg biztos van egy tuti jól definiált szintje, ameddig elfogadhatónak tartod.
2023. márc. 4. 20:58
Amúgy kötve hiszem, hogy többet szennyeznék, mint te. Autóm nincs, nyáron igaz, hogy szeretek motorozni, de szárítógépem sincs, mosogatógéppel sem pazarlok vizet meg áramot, és a mosogatással is sokat spórolok, mert hétközben sokszor csak tisztára nyalom a tányért. A számítógépem áramát meg napelem termeli meg. Tömegközlekedést sem nagyon használok, mert gyalog járok, és nem költök idióta, pálmaolajjal töltött vagy messzi országból szállított élelmiszerre - a szakmámban pedig pont azzal foglalkozom, hogy a gyári termelések hogyan legyenek energiahatékonyak. Megnézném bármelyik sötétzöld honfitársunkat, akinek nálam kisebb az ökológiai lábnyoma.
2023. márc. 4. 21:06
50/53 A kérdező kommentje:
Jó, akkor a képmutatásom erkölcstelen, de a képmutatással közölt állításaim igazak maradnak. Vagyis az autósok többnyire beképzelt, egoista alakok.
Ja, és higgyem is el, hogy aki ennyire környezettudatos, az majd GYK-n a sarki közértbe való autózás jogáért.
Kapcsolódó kérdések: