Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Honnan kell tudnia a biciklisn...

Honnan kell tudnia a biciklisnek, hogy van-e kerékpárút?

Figyelt kérdés
Ha van kerékpárút, akkor azon kell biciklizni. De egy csomó esetben ezt honnan kell tudni? Pl. Podmaniczky utcáról a Dózsa György útra akar valaki kanyarodni. Sehonnan nem derül ki, hogy az úttest mellet futó valami, az nem csak járda.
2023. márc. 4. 17:52
1 2 3 4 5 6
 1/53 anonim ***** válasza:
72%
Ne mond már hogy nem látod a biciklisávot egy bicikliről... Vannak bicikliút táblák, egy elhatárolt kétsávos út és sárga vonalak középen.
2023. márc. 4. 18:09
 2/53 anonim ***** válasza:
81%
Kerékpárútnak hívjuk azt, amit a kerékpárút tábla jelez. A kerékpársáv és a kerékpáros nyom az más, azokat útburkolati jel jelzi, szerintem egészen észrevehető az összefüggő narancssárga vagy szaggatott fehér vonal, vagy a narancssárga nyílszerűség a kerékpár ábrájával.
2023. márc. 4. 18:13
 3/53 A kérdező kommentje:
Úgy látom a konkrét példát eddig 0 válaszolónak sikerült figyelembe vennie.
2023. márc. 4. 18:22
 4/53 anonim ***** válasza:
74%
Szerinted mindenki ismeri azt az utat? Fene fog rákeresni. Vagy raksz be linket vagy így jártál.
2023. márc. 4. 18:26
 5/53 A kérdező kommentje:
Most az első válaszodban lévő mellébeszélést akarod kompenzálni ezzel az elégedetlenkedéssel?
2023. márc. 4. 18:27
 6/53 anonim ***** válasza:
75%
Igen. Úgysem fog neked válaszolni senki, ha ilyen stílusban tudsz csak.
2023. márc. 4. 18:29
 7/53 anonim ***** válasza:
79%

Talán azért, mert a közlekedésben az a normális, ha konkrét példák helyett rendszerszinten tud az ember gondolkodni, és minden helyzetben tudja, mit kell(ene) csinálnia.

Amúgy most ránéztem a térképen, nem tudom, mikori a felvétel, én ott nem látok sem kerékpársávot, sem kerékpárutat, csak járdát, meg rendes forgalmi sávokat, jobbra kanyarodva buszsávba érkezel, amin nem engedélyezett a kerékpározás, úgyhogy besorolsz a külső sávba.

2023. márc. 4. 18:29
 8/53 anonim ***** válasza:
80%

A kérdést olvasva felmerült bennem, hogy valaki nem lehet annyira egybites, hogy tud írni-olvasni de nem képes felismerni egy kerékpárutat.

Belátom, tévedtem.

2023. márc. 4. 18:30
 9/53 anonim ***** válasza:
79%
Tábla jelzi. Ennek talán még egy biciklisnek is mennie kéne.
2023. márc. 4. 18:33
 10/53 A kérdező kommentje:

Pedig ott a gyalog- és kerékpárút a túloldalon, csak ugye semmi nem jelzi (ahogy ezt próbálom elmondani, csak látszólag nektek lehetetlen).

2023. márc. 4. 18:35
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!