Itt milyen jogszabály vagy érv indokolja a kerékpáros tiltás kihelyezését?
Egy szimpla autópálya-lehajtó, illetve az autópályát keresztező út megy tovább. Ilyenből van az országban vagy száz, kb. sehol nincs tiltás, kivéve, ahol eleve tilos a kerékpározás (pl. 4-es út-M3 találkozás Nyíregyháza alatt).
Itt azonban erről szó sincs, se a létesítmény előtt, sem után nincs a 49-es főúton több tiltás (mínusz a kerékpáruttal érintett szakaszok), csak ezen a kb. 300 méteren.
Ennek itt mi értelme? Mire gondolt a közútkezelő?
Elég sok tévesen kihelyezett tábla van országszerte. Nem lepődöm meg ezen sem.
Az egész tiltótáblának semmi értelme, ráadásul a hely sem stimmel.
A kereszteződés elé kirakni ilyet. Hát fetrengek a nevetéstől! :D
A 61-es úton is van egy 7,5 tonnánál nehezebb gépjárművel behajtani tilos tábla, holott se előtte, se utána a közelben sehol nincs kereszteződés. Egyszercsak megjelenik egy ilyen tábla. :D Vicc
Valahol Inke környékén asszem.
#3 Biztos vagy benne, hogy ez elterjedt gyakorlat? 🤔 Ha ez így lenne, azt jelentené, hogy az autópályák által "kettévágott" területeken szinte lehetetlen lenne összerakni egy kerékpáros kört.
Szerencsére én még nem nagyon tapasztaltam ilyesmit, van erre példa máshol is?
Na ez teljesen logikátlan. Pl. egy Őrben lakó mezőgazdasági vállalkozó, vagy őstermelő hogyan jut el a földjéhez, ha az az autópálya másik oldalán van? És ez teljesen mértékben előfordulhat, hiszen Őr közigazgatási határa túlnyúlik az autópályán.
Eddig nem is gondolkodtam el ezen a táblán, pedig számtalanszor jártam már arra.
A székesfehérvári Seregélyesi úton (62) nincs tiltás, sem az autópályánál, sem előtte, sem utána.
A 7-es út - M7 autópálya kereszteződéshez (szintén Sz.Fehérvár) a kerékpáros nem is jut el, mivel előtte is utána is tiltás van
A móri példa meg egészen más szituáció, ott nincs gyorsforgalmi út a képletben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!