Mi a teendő ha rámnyitják az ajtót?
Egy full üres parkolóban mellém állt egy vénasszony a munkahelyem előtt
Nem az első eset
Most rámnyitotta az ajtót
Kicsit látszódik a festéknyoma
Ilyenkor mi a teendő?
Ő nem hagyott cetlit😡
Semmi teendőd nincs. Tipikus nagyvárosi sérülés.
Kétféle autó van. Amelyiken már van ilyen és amelyiken csak lesz.
Kivédhetetlen és kikerülhetetlen.
Ez egy nagyon kisváros
És egy darab sérülés nincs az autómon!
Nem fogok legyinteni!
Kaptam értelmes tanácsokat is máshonnan
Fotók és irtam cetlit ha nem jelentkezik rendőrség
Kárt okozott vállalja!
Majd jól kiröhögnek, ilyen szar csipcsup ügyekkel nem foglalkoznak.
Egyszer valaki benézte hogy előzöm, és rám húzta a kormányt, az ő fényezéseeléggé ronda lett (a gumim vágigadírozta elég ocsmányul), én viszonylag kevéssel megúsztam. Felelősséget nem ismerte el, de én sem.
Rendőrt akart hívni. Délután volt az eset. Kérdezték van-e személyi sérülés, aha nincs, az autó nem mozgásképes? ja de... akkor mi történt? A fényezés kicsit... na itt lett vége, mondták hogy talán éjfélre küldenek valakit, mert ilyesmire nincs idejük.
Egyébként a KGFB nem vonatkozik rá.
Ezt az alábbi szöveget egy parkolás utáni sérülés (ajtórányitás szintén) kapcsán feltett kérdésre adott választból másoltam:
"A gépjármű kötelező felelősségbiztosítási szerződés alapján a biztosítótársaság azon esetekben nyújthat a módozat terhére kifizetést, ha a gépjárművel mint veszélyes üzemmel okozták a balesetet. A gépjármű veszélyes üzemmé válása a motor elindításával és forgalomba történő bekapcsolódásával kezdődik. A parkoló autó ajtajának kinyitása nem tartozik ezen fedezeti körbe, és az így okozott sérülések nem téríthetőek a hatályos törvényi szabályozás értelmében."
Ugyanígy nem fizet rakodási sérülésre sem. Ha teherautó parkol eléd, és rakodás közben rád ejtenek valamit, nem fog fizetni a KGFB. Polgári per, vagy ha valami építkezésen történt, akkor a kivitelező biztosítása fizethet.
Egyébként meg ha nincs kamerafelvétel, nincs tanú, akkor nem tehetsz semmit. Egy állítás fog szemben állni egy állítással, senki nem fog foglalkozni a kis fényezés sérüléseddel. Halálba idegelheted magad, hogy de neked akkor is igazad van, de nem tehetsz semmit. Lépj tovább...
Ok.
Csináld.
A te autód, a te időd, a te idegeid.
Mindazonáltal ha az ő fényezése kenődött a tiedre, akkor lepolírozod róla és kész. Volt kár nincs kár.
#8 Vannak emberek, akik nem a "win-win"-játszanak, hanem a "de nekem akkor is igazam van és ha beledöglök is be fogom bizonyítani" motiválja őket.
A vergődő kérdező eszköztelen és esélytelen. A fotóit kenheti a hajára, ha nem a károkozás pillanatait dokumentálják, csak a saját sérülésnek csúfolt letörölhető festékfoltjait. Ha tanú nincs, kamerafelvétel nincs, nem tehet semmit. Ha meg szerez hamis tanúkat, a másik is szerezhet, hogy az autó egész nap otthon volt...
Vergődő kérdező, egy-két fotót ossz már meg a "hatalmas sérüléseidről", hogy mi okozott ekkora traumát, hogy feljelentgetni akarsz!
Majd írd meg azt is részletesen, hogy a rendőrség hogy hajtott el a fenébe, persze udvarias szavakba csomagolva!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!