Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mi a teendő ha rámnyitják az...

Mi a teendő ha rámnyitják az ajtót?

Figyelt kérdés

Egy full üres parkolóban mellém állt egy vénasszony a munkahelyem előtt

Nem az első eset

Most rámnyitotta az ajtót

Kicsit látszódik a festéknyoma

Ilyenkor mi a teendő?

Ő nem hagyott cetlit😡

2022. okt. 16. 16:55
 1/10 anonim ***** válasza:
38%

Semmi teendőd nincs. Tipikus nagyvárosi sérülés.

Kétféle autó van. Amelyiken már van ilyen és amelyiken csak lesz.

Kivédhetetlen és kikerülhetetlen.

2022. okt. 16. 17:11
 2/10 A kérdező kommentje:

Ez egy nagyon kisváros

És egy darab sérülés nincs az autómon!

2022. okt. 16. 17:12
 3/10 anonim ***** válasza:
43%
Ahogy #1 írja, nagy levegőt veszel és legyintesz. Sajnos az ilyesmi elkerülhetetlen, és kisvárosban is lesz még egy csomó hasonló eset. Nyilván nem kellemes, de ilyen az élet.
2022. okt. 16. 17:47
 4/10 A kérdező kommentje:

Nem fogok legyinteni!

Kaptam értelmes tanácsokat is máshonnan

Fotók és irtam cetlit ha nem jelentkezik rendőrség

Kárt okozott vállalja!

2022. okt. 16. 18:20
 5/10 anonim ***** válasza:
76%
Ha megvan a rendszáma feljelentés. Az előzőeknek pedig, a kis kár is kár, nem azért van a fényezés hogy össze legyen b#szva.
2022. okt. 16. 18:30
 6/10 anonim ***** válasza:
6%
Baleseti bejelentőt kitölteni vagy legalább jegyzőkönyvet felvenni a történtekről, aláírni mindkét oldalról és ha van tanú, vele is. Biztosítón (KGFB) keresztül intézni.
2022. okt. 16. 19:37
 7/10 anonim ***** válasza:
60%

Majd jól kiröhögnek, ilyen szar csipcsup ügyekkel nem foglalkoznak.

Egyszer valaki benézte hogy előzöm, és rám húzta a kormányt, az ő fényezéseeléggé ronda lett (a gumim vágigadírozta elég ocsmányul), én viszonylag kevéssel megúsztam. Felelősséget nem ismerte el, de én sem.

Rendőrt akart hívni. Délután volt az eset. Kérdezték van-e személyi sérülés, aha nincs, az autó nem mozgásképes? ja de... akkor mi történt? A fényezés kicsit... na itt lett vége, mondták hogy talán éjfélre küldenek valakit, mert ilyesmire nincs idejük.

Egyébként a KGFB nem vonatkozik rá.

Ezt az alábbi szöveget egy parkolás utáni sérülés (ajtórányitás szintén) kapcsán feltett kérdésre adott választból másoltam:

"A gépjármű kötelező felelősségbiztosítási szerződés alapján a biztosítótársaság azon esetekben nyújthat a módozat terhére kifizetést, ha a gépjárművel mint veszélyes üzemmel okozták a balesetet. A gépjármű veszélyes üzemmé válása a motor elindításával és forgalomba történő bekapcsolódásával kezdődik. A parkoló autó ajtajának kinyitása nem tartozik ezen fedezeti körbe, és az így okozott sérülések nem téríthetőek a hatályos törvényi szabályozás értelmében."

Ugyanígy nem fizet rakodási sérülésre sem. Ha teherautó parkol eléd, és rakodás közben rád ejtenek valamit, nem fog fizetni a KGFB. Polgári per, vagy ha valami építkezésen történt, akkor a kivitelező biztosítása fizethet.

Egyébként meg ha nincs kamerafelvétel, nincs tanú, akkor nem tehetsz semmit. Egy állítás fog szemben állni egy állítással, senki nem fog foglalkozni a kis fényezés sérüléseddel. Halálba idegelheted magad, hogy de neked akkor is igazad van, de nem tehetsz semmit. Lépj tovább...

2022. okt. 16. 20:18
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Ok.

Csináld.

A te autód, a te időd, a te idegeid.

Mindazonáltal ha az ő fényezése kenődött a tiedre, akkor lepolírozod róla és kész. Volt kár nincs kár.

2022. okt. 16. 20:39
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

#8 Vannak emberek, akik nem a "win-win"-játszanak, hanem a "de nekem akkor is igazam van és ha beledöglök is be fogom bizonyítani" motiválja őket.

A vergődő kérdező eszköztelen és esélytelen. A fotóit kenheti a hajára, ha nem a károkozás pillanatait dokumentálják, csak a saját sérülésnek csúfolt letörölhető festékfoltjait. Ha tanú nincs, kamerafelvétel nincs, nem tehet semmit. Ha meg szerez hamis tanúkat, a másik is szerezhet, hogy az autó egész nap otthon volt...

2022. okt. 16. 20:47
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Vergődő kérdező, egy-két fotót ossz már meg a "hatalmas sérüléseidről", hogy mi okozott ekkora traumát, hogy feljelentgetni akarsz!

Majd írd meg azt is részletesen, hogy a rendőrség hogy hajtott el a fenébe, persze udvarias szavakba csomagolva!

2022. okt. 16. 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!