Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Teherautósok, mit takar a...

Teherautósok, mit takar a ponyvázás, ilyenkor konkrétan mi a teendő ha ponyváztok?

Figyelt kérdés
2022. szept. 6. 04:22
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
90%
Ponyvás autóval mennek. A hűtőzők meg hűtőssel.
2022. szept. 6. 04:42
 2/14 A kérdező kommentje:
Ok. És fel-lerakodáskor mi a teendő a ponyvával? Mivel bonyolultabb mint egy dobozos autóval?
2022. szept. 6. 04:47
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Amit én láttam, hogy a ponyvát "felhajtják" vagy hátul vagy oldalt.
2022. szept. 6. 05:34
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Ja bocs, a kérdés második fele. A ponyva nehéz, fel kell hajtani, gyűrni, húzni mikor mit..

Van előnye-hátránya. A dobozosból általában csak hátul pakolhatsz. A ponyvásból oldalt is.

A ponyvát rögzíteni kell, különben csapkod, a dobozost meg csak becsukod azt csók.

2022. szept. 6. 05:38
 5/14 anonim ***** válasza:
82%

Így ahogy írták. A ponyvát ki kell fűzni, valahova eltúrni az útból, a merevíto deszkákat kivenni, akár még az oszlopokat is mozgatni, bár szerintem teherautókon ilyen nincs, csak ponyvás pótkocsin. Utána lehet megpakolni (és rögzíteni, nyilván), oszlopok vissza, deszkák vissza, ponyva vissza, visszafűzni, lekötni.

Dobozosnál csak a hátulja nyitható, előnye hogy nem kell a fent leírt procedúrát eljátszani, hátránya hogy targoncával nem nagyon pakolható, max a vége, de a doboz elejét máshogy kell megoldani, pl. kézzel vagy békával.

2022. szept. 6. 06:20
 6/14 anonim ***** válasza:
81%

"konkrétan mi a teendő ha ponyváztok?"

Konkrétan?

Indulás előtt a felrakott árú fölé kifeszíteni aa azt védő ponyvát.

Eső nem áztatja el, por nem lepi be a szállított dolgot.

Megérkezéskor visszahajtani a ponyvát, hogy levehető legyen a cucc.

Előnye: az szállítmány villástargoncával mozgatható.

2022. szept. 6. 06:39
 7/14 anonim ***** válasza:
Nem azért, de a legtöbb dobozos (24t) dobozos pótkocsi simán targoncázható
2022. szept. 6. 06:55
 8/14 anonim ***** válasza:
50%

Az amit a kamionsofőrök úgy adnak elő, higy nekik rettenetesen milyen nehéz munkájuk van, meg rinyálnak amikor megkell csinálni.

Pótkocsi oldalán a csatokat kikapcsolni, ponyvát elhúzni, és vissza.

2022. szept. 6. 07:08
 9/14 anonim ***** válasza:
#7 Rámpáról kézivel persze, ezt hívtam békának. Arra gondoltam, hogy ponyvásnal bárhol bárhogy fel lehet pakolni vezetőülésessel, azaz sokszor nem a sofőr pakol, ő csak elhúzza a ponyvát, gerendákat kiveszi, a targoncás meg felpakol. Míg a dobozos max kézivel pakolható és ezt sok esetben a sofőr végzi.
2022. szept. 6. 08:52
 10/14 anonim ***** válasza:
90%
#9: Tudom mi a béka... Targoncázható: homlokvillás targoncával be lehet hatjani a pótkocsiba, ugyanúgy mint egy ponyvásba. Így értettem
2022. szept. 6. 12:03
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!