Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Nem merek egyedül vezetni....

Nem merek egyedül vezetni. Hogy győzzem le az ezzel kapcsolatos félelmeimet?

Figyelt kérdés
B kategóriás jogsim van és a vezetés órák alatt nagyon megszoktam, hogy mindig van plusz egy szempár az úton az enyémen kívül, így a forgalmi után kialakult egy szokás, hogy mindig ült valaki mellettem az anyósülésen, viszont jó lenne, ha nem a félelmeim vezérelnének és mernék egyedül is vezetni. Nektek milyen volt az, amikor teljesen egyedül vezettetek először? Nem izgultatok vagy féltetek?

ma 00:20
 1/4 anonim ***** válasza:

A legelső utam egyedül friss jogsival egy hosszabb út volt… legalábbis a megszokott belvárosi rohangálás plusz egy fő mellettem és elmegyek boltba valakivel mondjuk apukámmal utak után elég hosszúnak mondanám..

Nagyon izgultam, féltem pluszba rátett hogy az akkori kiszemeltemhez igyekeztem szóval ha nem lett volna elég stressz a vezetés még fokoztam is egy randival.

Igazából ezt csak megszokni tudod majd. Mikor egyre többet mész egyedül ide oda. Először csak menj el kisebb távra mondjuk közbe KIHANGOSÍTÓN hívj fel valakit (nekem ez is segített hogy közbe tudtam mondani figyeltem az utat és kommentáltam barátnőmnek mi történik, persze lehet neked pont elvenné a figyelmed vagy Ő terelné el a figyelmed DE én nekem jó érzés volt hogy hallottam hogy valaki van azért velem a kocsiba) még elmész a közeli boltba, áruházba…

Majd menj egy kicsit messzebb boltba, messzebbi bevásárlásra..

Aztán szép lassan kialakul a rutinod egyre bátrabb leszel és egyre nagyobb utakat tudsz majd megtenni egyedül is.

DE minden esetre amíg nem érzed magad elég magabiztosnak hogy egyedül elindulj addig valakit mindig keríts magad mellé. Menjetek el ketten boltba egy út vonalon majd menj el egyedül is majd egy másik helyre ugyan így aztán lesznek majd megszokott út vonalak amin magabiztos leszel ..

(A mai napig néha izgulok ha idegen helyre megyek kocsival nem azért mert ne tudnék vezetni csak valamiért benne van az emberbe ha nem a megszokott környezetébe van kicsit feszültebb)

ma 01:17
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Elõször is tudatosítsd magadban, hogy pontosan mitõl félsz: Nem érzed még úgy, hogy uralod az autót? Nem tudsz egyszerre az autóra és a forgalomra is figyelni? Attól, hogy balesetet okozol? Forgalommentes úton is félsz, vagy csak forgalmas helyen? Ezeken mind lehet dolgozni, hogy leküzdd. És mindig gondolj arra, hogy nem kötelezõ atóval járni, és hogy feladnád-e a kényelmet a félelmed miatt, vagy pedig inkabb leküzdöd.
ma 11:28
 3/4 anonim ***** válasza:

"nagyon megszoktam, hogy mindig van plusz egy szempár az úton az enyémen kívül"

Eszerint te azt várod, hogy az utasod figyeljen és szóljon, ha valamit TALÁN te nem veszel észre? Aki valóban tud vezetni, azt inkább zavarja, ha mindig szólnak, hogy:

"Béla, balról jön egy másik autó!";

"Béla, elsőbbséget kell adnod ebben a kereszteződésben!";

"Béla, a zebránál áll egy gyalogos, akit át kell engedned!"

A felelősség a tiéd. Ha az utasod nem szól, akkor is te vagy a hibás, amiért nem vetted észre. Ha ez neked probléma, akkor hiába van jogsid, alkalmatlan vagy a vezetésre.

ma 13:02
 4/4 A kérdező kommentje:
Az idézésből lehagytad a mondat elejét, úgyhogy ez így irreleváns, ugyanis nem az utasomra utaltam, hanem az oktatómra.
ma 15:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!