Mi a pontos eljárás/teendő ha belém jönnek vagy én megyek neki valakinek ?
Mi folyik le a helyszínen pontosan ? Vagy hogyan kellene ideális esetben lezajlania egy ilyen "ügyintézésnek" ?
Most lett jogsim és igazából kb semmit nem tudok erről, hogy hogyan zajlik és ne adj isten ha ilyen helyzetbe kerülök nem szeretnék ott állni és nézni, hogy akkor most mi is van.
#2-es
Majdnem jól írtad le, csak arra érdemes figyelni, hogy először le kell fixálni, hogy elismeri-e valamelyik fél vagy sem. Ha nem, akkor nem olyan jó arrébb állni addig ,amíg nem jön ki a helyszínelés. Kivéve ha van felvételed róla, akkor nem annyira gáz.
Nem, semmit nem mondott az oktatóm. Mert, hogy elvileg "tanultam" de ebben sajna nem volt igaza. :D Én meg nem feszegettem a témát mert nagyon nem jöttünk ki. Kb mindenért instant ordibált, meg egyik nap azt mondta ezt így csináljam másik nap meg nem volt jó amit csináltam... végig gyomorgörcsben voltam vele szóval el is mentem más oktatóhoz akinél inkább fel se hoztam a témát az előző tapasztalat miatt.
2-es
Köszi :D akkor érdemes ilyen kárbejelentőből párat mindig a kesztyűtartóban tartani. :D És teszem azt az illető nem akarja megvárni a rendőrt akkor ? Felírom a rendszámát aztán a hatóság teszi a dolgát igaz ?
Első a biztonság legyen! Győződj meg a helyzet biztonságosságáról, mondjuk egy országúti kanyar beláthatatlan belső ívén nem jó időzni, így megfontolandó, hogy akár egy percet is ott tölts. Helyezd magadat és utasaidat biztonságba. Jelöld az akadályt háromszöggel, kèrj valakit meg, hogy fedezze a helyszínt.
Ezután kell elkezdeni foglalkozni a sérültekkel.
És csak utána a jogi résszel: ki a felelős, felvételeket készíteni, kárbejelentő nyomtatványt vagy appot kitölteni, rendőrt hívni ha nagyon távol állnak az álláspontok vagy sérült van.
Jól írják, ha nem te vagy hibás, és nem valami filléres a dolog, ragaszkodj a rendőrhöz.
Nekem eddig (1988 óta) egyetlen balesetem volt, nem az én hibámból. Az illető már azzal szállt ki a kocsiból, hogy ő volt a hibás, mindent elismer, mindent aláír, csak ne hívjak rendőrt. De azért csak kihívtam, helyszíneltek.
Utólag az illető visszavonta a beismerést, mert "lett" egy tanú utólag, aki állítólag kettővel mögöttem jött, és úgy látta, hogy túl gyorsan mentem.
De a helyszínelés alapján nekem adtak igazat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!