Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Fel lehet-e tenni rá forgalmib...

Fel lehet-e tenni rá forgalmiba iratás nélkül? Ha muszáj, akkor mi a menete, mi a pontos eljárás?

Figyelt kérdés
Egy Ford Focus mk1 sedanom van, 1.8 benzines. Gyárilag 15ös felni van rajta 195/60 r15 gumival. A tanksapka alatti matricán jelölve vannak a váltóméretek, és a megfelelő guminyomás hozzájuk. Namármost van közte 215/40 r17 és 215/45 r17 is. Ergo fel lehetne rá tenni. De úgy hallottam hogy a gyári mérettől csak 1collal lehet eltérni, különben a rend éber őrei nagyon éberek lesznek irányomban, plusz a műszakinál se biztos hogy átmegy. Mennyi valóságalapja van a leírtaknak?

2017. jún. 3. 13:30
 1/6 anonim ***** válasza:
Gyári méret az 17"-is.
2017. jún. 3. 13:59
 2/6 A kérdező kommentje:
De ez tuti? Műszakin se kukacoskodnak majd?
2017. jún. 3. 17:19
 3/6 anonim ***** válasza:

"De úgy hallottam hogy a gyári mérettől csak 1collal lehet eltérni, különben a rend éber őrei nagyon éberek lesznek irányomban, plusz a műszakinál se biztos hogy átmegy."

No és a "rend éber őrei" honnét tudják mekkora a gyári méret? Ugyanis a forgalmiban már 20 éve nincs beírva. Egyébként is hülyeség ez a "gyári mérettől csak 1 collal lehet eltérni"! Az én autómat is gyártották ugyanazzal a kasznival 13, 14 és 15-ös lemez felnivel, és rendelhető volt hozzá 15-ös és 16-os alufelni is.

Akkor melyik a gyári méret?

:D

2017. jún. 4. 14:38
 4/6 A kérdező kommentje:
Autószerelő mondta, hogy a műszakin már alvázszám alapján ellenőrzik, hogy anno gyártáskor milyen felnivel stb stb gördült ki konkrétan ez az autó. Ehhez hallottam az 1 col maximális eltérést, másképpen kötekednek..
2017. jún. 4. 14:46
 5/6 anonim ***** válasza:

"műszakin már alvázszám alapján ellenőrzik, hogy anno gyártáskor milyen felnivel stb stb gördült ki konkrétan ez az autó"

Alvázszámban nincs feltüntetve, hogy te anno rendeltél-e az autóhoz felárért pl alufelni. Viszont a gyártó oldalán is fent szokott lenni, hogy mettől meddig terjedő felnikkel volt kapható az autó és erre milyen gumit ír elő a gyártó.

2017. jún. 4. 18:51
 6/6 anonim ***** válasza:
Az autószerelőd nem röhögött miközben ezt a kamu dumát előadta? Pont a műszaki vizsgabiztosok fognak hozzáférni a gyártók adataihoz mi?
2017. jún. 5. 13:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!