Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Van értelme folytatni a...

Van értelme folytatni a jogosítványt ha már százszor végig mentünk az útvonalakon de még így is elbuktam?

Figyelt kérdés
Nem tudom régen hogy volt. De most már úgy van hogy van hat viszga útvonal és azokon visz az oktató. Ezek közül kell húzni egyet a vizsgán is. Na hát én már nagyon sok órát vettem. 90 et biztos, volt két sikertelen vizsgám. Az a durva már fejből kéne tudni az útvonalat mikor mi lesz de még így is elbukom. A legtöbb béna ember is már levizsgázik ha az útvonalat már megjegyzi. De nekem még így sem megy. Nem látom ennek értelmét szerintem nem nekem való de család erőlteti. Én úgy gondolom egyedül nem is tudnék vezetni ha megadták volna a jogosítvány akkor sem. Max vidéken. Idegen városban biztos nem. Annyiszor végig mentünk ezeken és így is elbukom. Egy sofőrt ha be dobnak egy idegen városba ott is tudni kell vezetni nem? Sőt régen nem voltak betanulhato útvonalak az autós iskola során úgy tudom legalábbis. Akkor ez már rám nézve nagyon szánalmas. Nem?

2022. okt. 3. 23:17
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
10, Ööö de, érdekel. Automatás jogsival nem vezethet klasszikus váltós kocsit. (Mondjuk ha ennyire nem megy, nem is baj.) De azért nem árt tudni, hogy az egy korlátozott jogosultságot ad csak, és külön kell megszereznie a "különbözetit", ha hagyományos autót szeretne.
2022. okt. 4. 16:44
 12/21 anonim ***** válasza:

Tévedsz! A lehető legrosszabb, ha a vizsgaútvonalakat akarod bemagolni. Ez nem egy történelem tétel. Bármikor lehet útlezárás, terelés, akármi, ami miatt más útvonalon kell menned. A való életben sem csak azon a hat vizsgakörön fogsz majd keringeni, ha el akarsz jutni A-ból B-be.

Én ötödjére mentem át, oktatót váltottam. Az első oktatóm is be akarta magoltatni a vizsgaútvonalakat. A második oktatóm fogta a fejét, amikor ezt elmeséltem neki. A lényeg, hogy meg kell tanulnod közlekedni a forgalomban, észlelni a táblákat, figyelni, koncentrálni. Ne add fel két bukás után, esetleg próbáld meg egy másik oktatóval. Én is nagyon megszenvedtem vele, kikészültem a végére, de szeretek vezetni, azóta is napi szinten autóval járok, és sosem volt rá panasz, hogy béna lennék. Valaki könnyen belejön, valaki nehezebben.

2022. okt. 4. 17:24
 13/21 A kérdező kommentje:
Nem akarom be magolni. Én csak azt mondtam hogy már annyiszor mentünk rajta végig hogy az nem igaz. Más már megjegyzi mikor mi a forgalmi rend milyen tábla lesz ilyenek. Mikor van egyirányú. De ez rossz tudom. A másik meg mindig más helyzetek adódnak azt is jól mondàtok. Én csak azt mondtam ha ott se tudok jól vezetni akkor szerintem a való életben sem tudnék.
2022. okt. 4. 17:58
 14/21 anonim ***** válasza:

Neked nem való ez, hiába erőltetik rád.

Ezt szeretni és akarni kell vidáman és nevetve.

Nem görcsölve idegesen

2022. okt. 5. 09:12
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Valóban sok az óra, de érzek nemi motivációt az oktatódban, hogy bennt tartson a rendszerben....

En is csak azt tudom mondani, hogy el kelll felejteni a fix útvonalakat, ugyis az oktatónak kell mondania, ha iranyt kell valtoztatni általában.

2022. okt. 6. 08:24
 16/21 anonim ***** válasza:

Én is hozzád hasonlóan voltam nemrég, 90 óra és 3 sikertelen vizsga után feladtam.

Egyszerűen nem megy, nem tudok ennyire figyelni egyszerre a forgalom, a helyzetekre. Beismerem, hogy nem nekem való a vezetés, jobb belátni, mint valahogy szerencsével átmenni, aztán összetörni a kocsinkat vagy elütni valakinek a gyerekét, mer béna vagyok.

Csak a beletett pénzt sajnálom.

2022. okt. 10. 08:25
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Neked kell akarni és nem a családnak! 3x buktam meg 60 órát vettem, borzalmas volt, az oktató is pocsék volt, sok mindent nem mondott el, pl.:hogy figyeljen nagyon-nagyon sokszor a tükröket..... Egyszer megkértem páromat, hogy üljön be mögém és nézze már meg, hogy tényleg ennyire alkalmatlan vagyok erre? És hát kiderült, hogy az oktató nem mondott el mindent csak szipákolta mellettem a cigit, párommal kiveséztük, hogy mit hogyan kellene....másnap sikeres vizsgát tettem. Nekem is már hatalmas teher volt, de úgy voltam vele, hogy ennyi pénz nem mehet a levesbe.... A tanácsom amennyire megoldható kérd meg ismerősödet akinek már sok rutinja van, hogy üljön be mögéd és nézzétek meg min kellene javítanod.
2022. okt. 11. 15:14
 18/21 anonim válasza:
100%
Én oktatót váltanék a helyedben.
2022. okt. 20. 19:28
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Ne add fel. Először is, jó lenne tudni, mi miatt buktál el. Másodszor, oktató váltása szerintem is javasolt. Harmadszor, ne azon görcsölj, hogy merre kell menni, az oktató feladata lenne mondani ha nem egyértelmű az irány. A közlekedés más résztvevőire, és az alattad lévő autóra koncentrálj. (váltó és pedálok, irányjelzők, sebhatár, satöbbi) Illetve a holtteret nagyon nézd, akár kitekert felsőtesttel is - főleg tolatáskor.
2022. okt. 22. 11:32
 20/21 anonim ***** válasza:

Bíztassátok, hadd verjen el rá még 300 ezer forintot feleslegesen.

Miért nem lehet egyszerűen elfogadni, hogy nem mindenkinek való a vezetés?

Sok ember jobban is tenné, ha nem vezetne.

2022. okt. 22. 11:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!