Van értelme folytatni a jogosítványt ha már százszor végig mentünk az útvonalakon de még így is elbuktam?
Min buktál el?
Az útvonal ismerete leegyszerűsíti a dolgokat, de ettől még nem fog sikerülni automatikusan a vizsga.
Hiába ugyanaz az útvonal, a forgalom nem ugyanaz, mindig más helyzet adódhat ugyanazon az útvonalon. Lehet, hogy egyszer mikor elmész x útvonalon, akkor kihaltak az utcák, alig van autós, nincsenek gyalogosok, stb. De lehet két nap múlva ugyanazon az útvonalon 100 autóval találkozol és rengeteg gyalogossal. Ekkor már is más helyzetek adódhatnak, hiszen alapból sokkal többen vannak az utakon, lehet egymás után 5 zebránál meg kell állnod a gyalogosok miatt, lehet 5 kereszteződésnél is meg kell állnod, mert jobbkéz szabály van, és nagy a forgalom, sokat kell várnod, hogy kihajthass. Szóval hiába ugyanaz az útvonal, ha nagyobb a forgalom, akkor nagyobb esélyed van hibázni (szerintem). Szóval na, attól még, hogy 50x végigmentél az adott útvonalon, mindig adódhat új helyzet, az útvonal ismerete nem jelent semmit sem.
Amúgy meg nem mindegy, hogy mik azok a hibák. Szimpla figyelmetlenség? Pl. lemarad az index? Vagy na, még is mik azok a hibák?
"Sőt régen nem voltak betanulhato útvonalak az autós iskola során úgy tudom legalábbis."
Helyszíntől is függ a tételek száma.
Nem tudom, hogy mit kell ezen begyakorolni. Vannak a nyilvánvalóan csak sz0.atásként berakott csavarok, de egyébként mindig az oktatód navigál, neked csak a táblákat, a forgalmat kell figyelned. Bennem ez így fel sem merült, hogy be kéne magolni a tizenx útvonalat.
"Én úgy gondolom egyedül nem is tudnék vezetni ha megadták volna a jogosítvány akkor sem. Max vidéken. Idegen városban biztos nem. Annyiszor végig mentünk ezeken és így is elbukom. Egy sofőrt ha be dobnak egy idegen városba ott is tudni kell vezetni nem?"
Navigálnod nem kell tudnod még, a KRESZ-t pedig elvileg már elég jól ismered. Ha úgy fogod fel, hogy ez egy teszt, amit egyszer bemagolsz, aztán pipa, akkor nagyon rossz irányban haladsz.
Nálam harmadjára lett meg 5-10 extra órával. Nyugodtan megmondhatod az oktatónak, hogy nincs időd és pénzed ennyi extra órára.
Nem tudok okosabbat, esetleg leírhatnád, hogy mik mennek a legkevésbé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!