Miért vannak annyira rászállva az elektromos rolleresekre?
Alapvetően ott kezdődik a gond, hogy a rollerre gyakorlatilag SEMMILYEN betartható szabályozás nincs.
A kerékpárosok dolga sem egyszerű, mert autósok között túl gyenge gyalogosok között túl erős. De vannak betartható, ellenőrizhető szabályok.
Rollernél meg semmi, az első vadbarom felkapaszkodik rá és tolja neki árkon, bokron át.
Nem azt mondom, látok itt is gondolkodó embereket. Láttam már világítással, sisakkal rollerest, nem is nem nagyon gyorsan, ész nélkül.
De amikor alapból azt látom, hogy 2-3-an felkapaszkodva száguldanak össze vissza az para.
Amúgy belvárosban amikor dolgoztam akkor baromi veszélyes volt közlekedni. Akár autóval, akár biciklivel, akár gyalog.
Voltak ezek az elektromos chopper Rollerek, Segway-ek meg minden szar. Egyszer láttam fiatal lányt beesni a busz alá, maga alá gyűrte a busz éppen nem ment rá a kerék így nem lett baja. Segway-el ment árkon bokron át és nekiment a padkának...
De mostanában a rolleresekkel is ezt látom, hogy a többség azzal szórakozik, hogy mennyire "megy" meg mennyire gyorsul.
Aztán a Segway meg Chopper ki is lett tiltva, így előtérbe került a roller.
"Példa a mostani halott rolleres, aki belement a buszba."
Azért itt tegyük hozzá, hogy itt alapvetően a busz kanyarodott rá (ráadásul a belső sávból), nem adva meg neki az elsőbbséget. Nem ok nélkül ítélték el a busz vezetőjét.
Mondjuk alapból ott kellene kezdeni, hogy roller MAXIMUM 10 km/h sebesség.
Nem 30 meg 60... HATVAN...
Átlag biciklivel nem lehet kitekerni 30-as tempót, átlag alkatú embernek 15-20 megy.
60 meg autóval érezhető sebesség városon, szűk, szar utakon belül. És olyan kátyúk vannak, hogy kocsiban kikapja a kezemből a kormányt. Ennyivel neki megy valakinek vagy csak elperecel akkor ott vége.
Rollerrel a max biztonságos sebesség a 15 km/h lenne.
Instabil jószág, nagyot fékezni sem lehet vele, mert garantáltan megborulsz.
Ezek a 30 meg 60 km/h szarok közveszélyesek, és ugyanúgy jogosítvány és kötelező kéne rájuk, mint a robogókra.
Tudom, hogy a biciklisek háza táján is nagy a baj, sajnis nap mint nap tapasztalom, de pesten közlekedve a legtöbb balesetveszélyes helyzetet az e-rolleresek okozzák körülöttem.
"ami tud menni 60al, de azt városon kívüli kerékpárúton hajtanám max annyival. "
Namost akkor megkérdezlek téged, hogy ha a bringásoknak max 30km/h a megengedett kerékpárúton, akkor te miért szeretnél ott 60-nal száguldozni?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!