Miért vannak annyira rászállva az elektromos rolleresekre?
Mert az átlag nem te vagy. Ennyi. Nem normális a 90%-uk. Keresztül-kasul mennek, mert sima gyalogosnak gondolják magukat, hogy nekik elsőbbségük van. Zebránál meg sem állnak, nem figyelik a többi közlekedésben résztvevőt. Példa a mostani halott rolleres, aki belement a buszba. Gyorsabbak, mint a gyalogosok, a semmiből teremnek ott.
Ha te normálisan használod, akkor nem lesz gond neked, ha jogsi kell rá.
A szabályozàs hiánya szerintem rendkívül frusztráló és emiatt a Fidesz kormànyra haragszom, nem a rolleresekre. Azért is jöhet rolleres bàrhonnan bármikor, mert hiába volt a hatóságoknak màr lassan 10 évük rá, egy görbe fűszálat nem tettek keresztbe azért, hogy a rollereseknek elmagyarázzák, mit miért szabad és főleg nem szabad csinálniuk.
Gyakorlatilag egy egész generáció Youtuberól tanulja meg, hol van mondjuk a busznak holttere, ha a kiragadott példánál maradunk. Ezt így nem lehet...
Csak a mai, amig boltba voltam: rolleres megy a járdán, elesett rolleres lába megsérült a roller neki vágodoott egy gyalogosnak, aki megsérült.
Piacnál 2x2 sávos út, fül bedugva, korulnezes nelkul szeli át a 4 savot.
Nekem kb ennyi a bajom, ha baj van, akkor.meg haritják a felelőséget, Te meg szar ban maradsz...
7-es, de ugyanilyen példákat hozhatunk autósokról is. Nem a közlekedési eszközzel van a baj, hanem az emberrel, aki vezeti.
Amúgy megfigyelted ma már, mennyien haladtak a környezetedben szabályosan? Na, ugye , hogy nem?
Az elektromos roller sokkal nagyobb gyorsulásra képes, mint a bicikli, hosszútávon is jobban tudja magasan tartani a sebességét, és jelenleg semmilyen KRESZ szabály nem vonatkozik a rolleresekre, míg a biciklisekre igen.
Én sokat bringázok, átlagos tempóval szoktam közlekedeni, de a rolleresek mindig lehagynak. Lehet, hogy a te rollered max 30-cal tud menni, de
1. sok másik rollerben van "hegymenet" vagy "sportmenet", ami megengedi, hogy túllépd a 30-at
2. a biciklis maximum rövid távon fog 30-cal tépni, a rolleres a fél várost át tudja szelni ekkora tempóval
3. és ami a legfontosabb, a biciklisekre vonatkoznak szabályok, míg a rolleres gyalogosnak számít.
Az a baj hogy semmi nincs meg rajta ami biztonságossá tenné.
Egy biciklin legalább 2 fék van és nagy kereke , ami nem dobja meg annyira mint azt a kis szar gurigát.
EGy életveszély az a szerkezet.
Oda való lenne ez egy játszótérre és a kis gyerekek játszanak csak vele.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!