Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » A munkáltató ellenőrizheti...

A munkáltató ellenőrizheti hogy a munkavállaló valóban kocsival jár be, nem pedig pl busszal, ha kéri a munkába járás térítési?

Figyelt kérdés
A jelenlegi munkahelyem kiadott egy közleményt hogy az aki minden nap kocsifutást számol el, viszont pl 10-szer kocsival jön, 10-szer vonattal akkor csak 10 alkalmat fog megkapni. Ezt jogában áll ellenőrizni a munkahelynek, vagy nem is tehet meg hivatalosan? Van rendszámfrlismerő rendszer, és dak azokra a napokra akarnak fizetni amikor a rendszert leolvassa a rendszer. Ez törvényileg elfogadott?
ma 17:53
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
A rendszer leolvassa a rendszámot, bocsi most nézem atirt pár dolgot a telefon...
ma 17:55
 2/12 anonim ***** válasza:
79%
Büntetőjogi felelősség mellett nyilatkozol, hogy kocsival jársz dolgozni. A te hazudozásod törvényileg elfogadott?
ma 18:02
 3/12 anonim ***** válasza:
Azt szerintem ellenőrizheti, hogy jogosan igényeled-e az útiköltségtérítést. Nekem is volt olyan kollégám, aki lakcím szerint messziről járt, de Mondjuk nekem egy cégem se szórakozott ezzel, de nem is volt olyan, hogy valaki autóra kért kilométerpénzt, de közben kitolt magával, és vonattal, busszal járt.
ma 18:05
 4/12 A kérdező kommentje:
Nem a szabály a kérdés, hanem erkölcsileg tartjuk elfogadhatatlannak a cégnél, hogy 20 ft-ot fizet km-enként, és emiatt 3-4 embwr összeül egy kocsiba, és még így is aznapra csak 1 autó územanyag futásat számolják el. Ez nevetségesen alacsony. Vagy ha valakinek muszály pl 10szer vonattal menni mert hogy legalább 10 szer kelljen max kocsival menni, így kíméljenek az autót. Igazából a kérdés az hogy az ellenőrzés rendszam alapján jogos-r, vagy gdpr szabályt szeg ?
ma 18:09
 5/12 anonim ***** válasza:
#4 Akkor a vonatot nem kellett volna belekeverni a kérdésbe, inkább azt írhattad volna, hogy többen jártok egy autóval, mondjuk heti váltásban. Ezt viszont akkor nektek kellene lefocizni a vezetőséggel, mert ez elfogadott dolog, és én is sokáig így jártam be dolgozni, hogy 3-an 4-en összeálltunk, mert csak így volt gazdaságos, de ezzel olyan nagy cég sem szarozott mint a székesfehérvári Alcoa, de volt cégem azon sem problémázott ha kocsi helyett motorral mentem.
ma 18:22
 6/12 A kérdező kommentje:
De ez az egyik fajta megoldás. Vannak srácok akik úgy járnak tényleg hogy 10 nap autó, 10 nap vonat pl, és nekik is csak 10 napot akarnak fizetni... holott az a 10 Ft semmire se elég, azért kell vonattal is járnak hogy megértését, viszont nem tudnak csak vonattal mert meló után sokszor mennek a másodállásban... szóval ez nekik is kibaszás hogy csak arra a 10 napra fizetnek, meg még a onatbérletet sem fizetik ki... szerintem ez is szarrágaa... meg ezt nem tudjuk hogy ez szabalyos-e hogy rendszamfelismerővel nézik ezt... vagy mondhatják-e azt hogy a másik 10 nap hozta őket apukája, vagy máshol álltak meg nem a cégnél, mert szerintem nem vagy köteles az autodat a céges parkoloba tárolni...
ma 18:27
 7/12 anonim ***** válasza:
Értelemszerűen csak arra kell téríteni ami ténylegesen megtörtént. Bár ha már egyszer térít egy vasúti bérletet, alaptalan autót is, mert mondhatja, hogy akkor járj be minden nap vonattal.
ma 18:28
 8/12 A kérdező kommentje:
Ja ezt értem, csak azt nem tudom hogy szabályosr át ellenőrzés rendszám alapján, mert pl sok cégnél a céges parkoló nem is sorompó... vagy mivan ha azt mondod te kocsival jöttél csak nem a cégnél álltál meg, vagy pl hozott a párod autóval...
ma 18:33
 9/12 anonim ***** válasza:
Nálunk is be vannak regisztrálva a rendszámok a sorompós beléptetőbe, aki belép annak adják. Ennyi, nincs tökölés.
ma 18:37
 10/12 A kérdező kommentje:
Szóval hogy értsd én kicsinyeskedő szarrágas oldalról közelítem meg, hogy mit szabad a cégnek ilyenkor. Ez azért van mert a cég is kicsinyes szarrágó, a 20 Ft-os km díj semmire sem elég, a fizuemelés 1% volt... eddig ment minden így, csak most minden költséget meg akarnak fogni, de pl a manageri autók 4 új is érkezik, passat kombi... és nekik továbbra is van korlátlan km futás... a kisemberekek meg 20 ft-ot adnak, és még ezen is szaroznak ha emiatt muszály 3-4 embernek menni, vagy valakinek muszály meló után másodállást vállalni, így fele-fele jár autó-vonattal, és így sem hajlandó kifizetés azt a nyomorult 10 napot... ha adnának kb 50 ft-ot akkor senki sem reklamálna...
ma 18:41
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!