Ha tankolok 20 liter benzint kannába + az autóba is, akkor külön nyugta kell amit tankoltam a kannába, ha a rendőr megállitana hazafelé, hogy bizonyitani tudjam hogy honnan származik az üzemanyag, ha nem-e lopott?
Mert ha egy nyugtán lesz amit betankoltam az autóba + a kannába, akkor a rendőrt ez megzavarhatja és beleköthet, hogy akkor a 20 liert honnan hozom és hogy talán loptam...
Meg aztán ha külföldre is vinnék kannába üzemanyagot magammal saját felhasználásra, gondolom hogy logikusabb lenne ha a nyugtán csak az a mennyiség lenne amit éppen tankoltam a kannába?
Nem tilos egy kanna üzemanyagot hurcolni és nem vagy köteles minden létező dologról nyugtát/számlát mutatni a rendőrnek. Szépen is néznénk ki, ha 80 nyugtával a zsebben kéne menni mindenhová, hogy mindent le tudj igazolni...
Viszont ha határon viszed át, akkor úgy megb*sznak, mint a huzat. Azt még véletlenül se próbáld ki.
1: Miért nem szabad átvinnem a határon ha van róla nyugta?
Úgy tudom max. 10 liter üzemanyagot bármelyik orszába szabad bevinni saját részre.
Mert a kutyát nem érdekli, hogy legálisan vetted-e.
Először is azért, mert Magyarországon árstop van, külföldön nincs, itt olcsóbb és rád fogják verni, hogy üzletelsz vele. Ami nyilván illegális.
Másodszor, ami még nagyobb baj, az az, hogy más országba bármilyen robbanó- és/vagy tüzelőanyagot bevinni erősen engedélyköteles. Ha csak így magadtól felpakolsz és elindulsz, akkor rád fog szállni a terrorelhárítás. A nem olyan túl régen történt terrorcselekmények árnyékában még inkább, mint normál esetben.
Ebben az esetben lehet még ront is a helyzeten a nyugta, legalábbis abban az esetben, ha a határon nem húznak ki ellenőrzésre. Mert ha a határ másik oldalán néznek át, akkor egyszerűen azt hazudod, hogy a benzint már ott vetted abban az országban és eldobtad a nyugtát, de ha elkezded lebegtetni előttük, akkor rögtön lebuksz, hogy külföldről hoztad be.
3: Neten olvastam hogy legfeljebb 10 liter üzemanyagot szabad vinni külföldre járművenként. Ilyen kis mennyiségben nem fog cirkuszolni senki.
Úgy mint a cigaretta, alkoholnál is meg vannak szabva a mennyiségi korlátozások, igy van az üzemanyagnál is.
#4 Hát akkor próbáld ki, hogy mennyire érdekli őket a 10 literes szabály. :)
Amúgy meg a kérdésben eleve 20 literről beszéltél, szóval még a te saját érveléseid mellett is illegális, pont ahogy mondtam. De csak megismétlem magam: hajrá, próbáld ki, hogy kényelmesen elengednek-e a rendőrök, ha "csak" 10 liter van nálad. A cigi és alkohol semmilyen formában nem mérvadó, mivel azok nem tartoznak a terrorelhárítás által tiltott anyagok közé. Pitiáner cigicsempészet és terrorgyanú között ég és föld a különbség.
4: A 20 liter az belföldre volt értve és a 10 liter külföldre.
Környezetemben élők szoknak vinni magukkal 10 litert, akik kint külföldön dolgoznak és eddig nem szóltak rájuk ellenőrzéskor.
Gondoltam itt még rákérdezek.
10 liter külföldre, 20 liter belföldre:
...érdekes, sose lettem megfixálva análisan, amiért (rábás időszak) plusz egy póttank az autón, plusz egy póttank a pótkocsin, meg 20-30 kanna, teli üzemanyaggal, kannatartókban a plató alá rögzítve... 1500 liter alatt el se indultunk.
Azóta ez meghaladta önmagát, a mai modern nyergeseken ab start 6-700 literes a fő tank, és rendelhető nagyobb is/póttank is.
Már miért ne vihetnék tartalék benzint magammal? Régebben még nagyon nagy motoros benzinessel jártam külföldre, elkaptam még a jóvilágot, hogy pénzem volt, a benzin olcsó volt még viszonylag... De kellett a 20 literes kanna, mert nagyon hamar ment le a tű, és volt is olyan, hogy kellett a tartalék. Pl Németországban mai napig az A3-ason tudsz menni több, mint 100 km-t úgy az autópályán, hogy nem látsz benzinkutat. Ha benézed Passau után a Donautalt, utána van mit menjél Bayerische Waldig. Vagy le kell menj keringőzni a falvakba hogy találj valamit.
Ja meg közben eszembe jutott még valami: egy haverom trailerezik Sprinterrel, úgy jár ki, hogy fel van kötözve neki 2 20 literes kanna a platóra. 1 kilóméterre látszik már olyan feltűnő :)) Soha nem érdekelt senkit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!