Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Motorral haladtam, nekem...

Motorral haladtam, nekem jöttek, én vagyok a sértett. Mire számíthatok?

Figyelt kérdés

Nekem 8 napon túl gyógyuló sérülésem lett, menni kell majd kihallgatásra meg tárgyalásra elvileg. A motorban eddig nem tudni mennyi a kár, el kéne vinni szervizbe előtte. Csak én most ágyhoz vagyok "kötve".

Biztosítónak már most jelezni kell a dolgot? Vagy még felesleges mert a rendőrségi ügy úgyis csak most kezdődik? Aki jártas ebben tudna nagyvonalakban infót adni?

2022. febr. 8. 11:41
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

a biztosítók is tudják, ha a sértett tulaj kórházban szenved, nem az az első dolga, hogy biztosítást intézzen..

Persze, ha profi vagy, akkor ahogyide írtál, a biztosítónak is küldhetsz egy ímélt, melyben jelzed a balesetet, név, rendszám, időpont, jelenlegi korlátozott mozgásod. Ez elég, hogy lássák az esetet.

Ha ez nem megy, akkor csak gyógyulj, ne törődj semmivel. Akár hónapok múlva is benyújthatod a baleseti jkv-t, mert a rendőrség mindent igazol, valamint akórházi zárójelentés is igazol..

Nyugi, jobbulást.

2022. febr. 8. 11:47
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Ha ide tudsz írni a kórházból, akkor jelezd a biztosítónak is. Nem e-mail, telefon, hanem a hivatalos, kárbejelentési csatornán keresztül.

Ne szervízbe vidd a motort. Várd meg amíg a kárszakértő felméri, addig ne babrálja senki.

Kivéve persze, ha a teljes biztosítós ügyintézést is a szervízre akarod bízni.

2022. febr. 8. 12:06

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!